Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma második lett az IRTA teszten

Egy új, ismeretlen pályán tesztelt a MotoGP mezőnye, ahol Talma másodikként zárt

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: Faster Management

Az aragoni hivatalos IRTA teszt 2010. július 6-7-én zajlott.

IRTA teszt  – Aragon Motorland – 1.nap

Három verseny három egymást követő hétvégén és rá még egy teszt, ez a MotoGP mezőnyének programja az utóbbi időben. A Moto2 és a 125-ös kategória az új Aragón Motorlanden tesztelhet ma és holnap. A csapatok nagy része élt is a lehetőséggel, hogy a szezon második felére kipróbáljanak néhány újdonságot, ami kapóra jött abból az okból is, hogy szeptember 19-én új helyszínként került be a versenynaptárba ez a pálya a Balatonring-i futamot helyettesítve.

A versenyzők délelőtt kilenc órától vehették birtokba a vadonatúj pályát, ez a gyakorlás délután egyig tartott. Talmácsi Gábor motorja sok helyen változott a néhány nappal ezelőtti versenyhez képest, új rugókat, futómű beállításokat próbált a magyar versenyző. A mérnökök azt kérték Talmától, hogy próbáljon a többi versenyzőtől elszakadva egyedül motorozni, hogy minél több adatot tudjanak meg az újdonságokról. Gábor negyven kört teljesített ebben az időszakban, legjobb ideje 1’57.397 volt, ami akkor a tizenhatodik köridő volt.

Délután kettő és öt óra között szállt újra motorra a mezőny. Talmácsi Gábor számára azt a célt tűzték ki a mérnökök, hogy a keményebb keverékű gumival szerelt kétkerekűből próbálja kihozni a maximumot. A magyar versenyző a mai nap során csak kemény gumikat használt, ami nem kifejezetten a gyors körök teljesítésére szolgál, de versenyeken strapabírósága miatt gyakran ezzel mennek a Moto2-ben. Talma a második etapban harminc kört ment a Speed Up motorral, és utolsó körében futotta mai legjobb köridejét, ami 1’57.017 volt.

TALMÁCSI GÁBOR “Pozitív volt a mai nap, találtunk néhány kedvező beállítást. Csökkent a motor elejének pattogása, van néhány futómű beállításunk, amelyeket a szezon további részében használni tudunk. Annak is örülök, hogy a legjobb időmet olyan gumival futottam, amiben már volt huszonhárom kör, vagyis mintha egy verseny végén, az utolsó körökben tettem volna mindezt. Holnap folytatjuk a munkát, és előkerülnek a gyorsabb, puha gumik is.”

IRTA teszt  – Aragon Motorland – 2.nap

Az IRTA teszt második napján már nem járta át a pályát az a kellemes szél, amitől tegnap elviselhető volt az időjárás Aragónban. Ma a hőmérő higanyszála feljebb kúszott, bőven negyven fok fölött próbálgatták motorjaikat a versenyzők. Talmácsi Gábor délelőtt elég hamar megkezdte a gyakorlást, hiszen ekkor még nem volt annyira meleg. A motornak is kedvezett ez, hiszen Talma ugyanazzal a beállítással kezdett, amivel tegnap zárt, mégis fél másodperccel gyorsabbnak bizonyult. A Fimmco Speed Up magyarja egy új gumit is kipróbált, változtattak az első villán, és az első futóművön. Az ebédszünet előtt még sikerült tovább javítania köridejét, ami egy másodperccel jobb volt, mint egy nappal korábban.

Délutánra tetőzött a kánikula. Ötvenhét fokos volt az aszfalt, a levegő negyvenhat, a napon tartózkodni is alig lehetett, és ebben az időben kellett a versenyzőknek megfeszülni. Talmácsi Gábor feladata két új fejlesztésű gumi tesztelése volt és, hogy próbálja kihozni a motorból az edzés végén a maximumot. Talma meg is tett mindent, ma is az utolsó körében futotta a leggyorsabb körét, 1’56.177-et, ami délután a második leggyorsabb körnek számított az aragóni Motorlanden.

A versenyzők kapnak néhány nap pihenőt a jövő hét végéig. Július 16-án a vb Németországban folytatódik.

TALMÁCSI GÁBOR: “Elégedett vagyok a két teszt nappal, sok mindent kipróbáltunk, találtunk néhány bázis beállítást, amire építkezhetünk ezután. Rengeteget dolgoztunk és ennek meg kell, hogy legyen az eredménye. Még soha nem motoroztam ennyit élesben, mint az utóbbi egy hónapban, úgy érzem, rám fér néhány nap kikapcsolódás. Egy hét múlva már utazunk a következő versenyre, addig a regenerálódásé lesz a főszerep.”

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending