Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma második az első nap után

Talmácsi második a szabadedzésen, viszont a MOL kivonult mögüle…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: Faster Management

Németországban folytatódik a hajsza a világbajnoki pontok után, a szezon nyolcadik nagydíját rendezik ezen a hétvégén. A megszokott forróság most is érezhető a Kelet-Németországban található Sachsenringen.

Talmácsi Gábor a hazai főszponzorral kapcsolatos történések miatt (lásd keretes írásunkat) mondhatni nem a legnyugodtabb körülmények között készült a szabadedzésre. A Fimmco Speed Up csapatvezetői és a mérnökök arra kérték a magyar versenyzőt, hogy a hétvégére zárja ki a külvilágot a lehető legjobb szereplés érdekében…

Talma meg is fogadta a tanácsot, és az edzés első felében az első három között motorozott. Fél óra elteltével Talmácsi második volt, hátránya négy ezred volt az éllovas Simontól. Tíz perccel a gyakorlás vége előtt Gábor átvette a vezetést. Simone Corsi az utolsó percekben rátapadt a gyors köröket futó Talmácsira és a szélárnyékot kihasználva futott végül jobb eredményt az olasz versenyző, Talma pedig a második helyen zárt. Az edzésen a magyar motoros végig remek teljesítmény nyújtott, egyszer sem került ki a legjobb öt közül. A Fimmco Speed Up másik versenyzője Andrea Iannone a tizedik helyen fejezte be a szabadedzést.


Most valószínűleg Talma egyik szeme sír, a másik meg nevet…

 

2. TALMÁCSI GÁBOR        1’26.524
“Az aragóni tesztelésnek meg lett az eredménye, sokkal jobb az érzetem a motorral. Könnyebben fordul a gép, kezelhetőbb a féktávokon is. Sok munka vár ránk ezen a hétvégén, szeretnénk végig a legjobbak között maradni. Az alapbeállítások megvannak, finomításokon kell dolgoznunk, hogy a versenyen is csatázni tudjak”

2010.07.16., Német Nagydíj, Sachsenring, első szabadedzés

1. Simone Corsi            1’26.306
2. TALMÁCSI GÁBOR     1’26.524
3. Alex BALDOLINI          1’26.612
4. Julian SIMON             1’26.758
5. Toni ELIAS                1’26.826
10. Andrea IANNONE      1’26.918

A MOL csütörtökön szakított Talmácsival

Nem támogatja tovább egykori 125-ös világbajnokunkat nemzeti olajtársaságunk, a MOL, mivel szerintük Talmácsi nem hozta az elvárt eredményeket. Meglepő volt a magyar főszponzpor bejelentése, hiszen úgy tűnik, Talma épp felszállóágban van. Nem a szabadedzésen elért jó eredmény fényében volt váratlan a hír (hiszen az közvetlenül a szerződésbontás másnapján történt), hanem inkább az aragóni teszten való meggyőző teljesítmény miatt. Mindenesetre a MOL Nyrt. élt szerződésbontási lehetőségével, de Talma és menedzsere, Stefano Favaro bíznak abban, hogy a jobb eredmények majd meghozzák a szponzorok kedvét.

„Sajnálom, hogy a főtámogatóm szezon közben így határozott, de folytatnom kell a megkezdett munkát, amelynek a hátralévő tíz versenyen meglesz az eredménye. A nehéz helyzet ellenére a Speed Upnál bíznak bennem, én ezt sikerekkel szeretném meghálálni”


A sisakon leragasztva a MOL-logó és a motort is átmatricázták…

Reméljük a versenyre is jut majd a jó formából!

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending