Connect with us
Suzuki

Hírek

Talma kontra Aspar. Mikor borul a bili?

Jorge Martinez Aspar tisztázta a Balatonring Team körül zajló ügyeket?

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Összefoglaló a Balatonring Team péntek délután 17 órakor Le Mans-ban megtartott sajtótájékoztatójáról. Az alábbi sajtónyilatkozat a Dorna tudtával és jóváhagyásával született.

Jorge Martinez Aspar tisztázta a Balatonring Team körül zajló ügyeket
A csapatfőnök cáfolja Talmácsi Gábor és menedzsmentje állításait

Péntek délután Le Mans-ban rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Jorge Martinez Aspar Úr, azzal a céllal, hogy tisztázza a Balatonring Team jelenével és jövőjével kapcsolatos kérdéseket.
Aspar Úr kiemelte, hogy a csapata professzionális kapcsolatot alakított ki az elmúlt években Talmácsi Gáborral. 2007-ben közösen nyertek világbajnoki címet a 125-ös köbcentisek között, és ettől az évtől a 250-es kategóriában szerettek volna minél jobb eredményeket elérni.

Hangsúlyozta, hogy azok a vádak, amelyek Talmácsi Gábor menedzsere részéről érték a csapatot, teljességgel hamisak és megalapozatlanok. Elmondta azt is, hogy csalódottan vette tudomásul, hogy hosszú ideje el sem tudja érni Gábort, hiszen szerette volna még időben vele, személyesen tisztázni a kialakult helyzetet, hogy ezáltal elkerülhető legyen a szerződésbontás.
Aspar Úr úgy érzi egyébként, hogy a kialakult szituáció nem csak a csapat, de különösen Talmácsi Gábor számára rendkívül káros. 

Jorge Martínez “Aspar”:
„Szeretném hangsúlyozni, hogy köztem és Gábor között mind szakmailag mind emberileg tökéletes kapcsolat alakult ki az elmúlt három évben. Felfoghatatlan józan ésszel, hogy miért döntött így, három futammal a szezonstart után, ráadásul úgy, hogy újoncként fantasztikusan kezdte az évet, és egyre több tapasztalatot szerzett az új kategóriában. Ötödik összetettben, mindössze egy ponttal lemaradva a negyedik helyezettől.

A Gropu Milton, a csapat főszponzora, és az összes többi támogatónk elégedett a Balatonring Team megalakításával és az eddigi eredményeivel, és mi is hasonlóan gondoljuk. Ráadásul ez a projekt, a Balatonring beruházás mind Magyarország mind Gábor és a csapat számára egy előnyös és fontos ügy, kitűnő lehetőség. Emiatt is szomorú, és tragikus következményekkel jár, hogy Talmácsi Gábor menedzsere az egyéni érdekeit szem előtt tartva mind a pilóta, mind pedig egész Magyarország számára károkat okoz.
28 éve élek és dolgozom a motorsport világában, de ilyet még nem láttam. Teljesen érthetetlen, és felfoghatatlan, hogy egy menedzser a saját versenyzőjének a karrierjét derékba töri.

Noha, fájnak a történtek, de lássunk világosan, én még nem vetettem el véglegesen a gondolatot, hogy Talmácsi továbbra is a Balatonring Team pilótájaként versenyezzen.
Jogtalannak tartom a Faster Menedzsment ügyvédjének azon kijelentését is, miszerint Gábornak csak egy motorja van, pedig a csapat kettőt ígért. Ez bizonyára abból ered, hogy nem ismeri ezt a világot, és nem ismeri pontosan a Gáborral kötött megállapodásunkat.
A Balatonring Team pilótája olyan gyári RSA Aprilia motorral versenyez, mint az összes többi élmenő, például Bautista vagy Simoncelli, és egyébként az egész kategóriában összesen 3 versenyző rendelkezik két motorral. Azt hiszem, Gábor eddigi eredményei önmagukért beszélnek, a technikai háttérre nem lehet panasz.

Az elmúlt években fantasztikus munkakapcsolat alakult ki közöttünk, tökéletesen tudtunk együtt dolgozni, még a legutolsó jerezi futamon is.
Hihetetlen, hogy mi történt az azóta eltelt bő egy hét alatt, engem és a csapatot is megdöbbentett a szerződésbontás híre. Egész egyszerűen nem értem a dolgot. Nem gazdasági jellegű vitáról van szó, nem arról, hogy ne tudnánk eredményesen együtt dolgozni, hanem egyértelmű, hogy Talmácsi Gábor menedzsere okozta ezt az egészet.
A legfontosabb, hogy valahogy próbáljuk megőrizni azt a kapcsolatot, ami 2007-ben egészen a világbajnoki címig repített minket, tavaly pedig a világbajnokság harmadik helyére. Folyamatosan keresem, de azóta sem érem el Gábort, egyszerűen lehetetlen felhívni, talán ez keserít el a legjobban, annál is inkább, mert ezt a szituációt nem az ő vagy a mi viselkedésünk idézte elő.”

 

Még nincs vége! A MotoGPhirek.hu értesülései a következők:

A ma délután folyamán, nem megerősített információk jutottak a tudomásunkra, miszerint Gábor továbbra is a Balatonring Teamnél húzza majd a gázt. Ezen felül Martinez bejelentette, hogy jön Magyarországra.

A hír természetesen még nem nyert megerősítést, illetve konkrétumnak sem tekinthető, azonban bizonyos információk szerint a legnagyobb esély arra van, hogy Talmácsi Gábor továbbra is a 250 köbcentimáteres géposztályban, a Balatonring Teamnél húzza majd a gázt, természetesen úgy, hogy kettő darab gyári RSA Aprilia áll majd a rendelkezésére. Mindezen felül, a „madarak azt csiripelték” még, hogy Gábornak lenne egy spanyol csapattársa is, azonban az ő kilétét már valóban teljes homály fedi.

Ahogyan azt már előre jeleztük a kedves olvasóinknak, ma délután 17:00-kor, Jorge Aspar Martinez is sajtótájékoztatót tartott, a franciaországi Le Mans-ban. A MotoGPTV-s kollégáktól sikerült megtudnunk, pár információt a Martienz féle sajtótájékoztatót illetően: a csapatfőnök elmondta, hogy továbbra sem érti Gáborék döntését. Talma mind a két gyári RSA Apriliája ott áll a Balatonring boxában, amelyeket jelen pillanatban Angel Rodriguez használ. Jorge Martinez célja, hogy a francia versenyhétvégét követően Magyarországra utazzon, annak érdekében, hogy személyesen tudjon beszélni Talmácsi Gáborrál. Ezek alapján talán arra lehet következtetni, hogy a spanyol csapatfőnök mindent elkövet annak érdekében, hogy tisztázni tudja a dolgokat Talmával, és közösen találjanak megoldást a kialakult helyzetre/problémákra.


Válaszokat nyilvánvalóan csak a jövő héten kapunk majd, azonban kíváncsian várjuk a fejleményeket és hírfoszlányokat. Ha minden igaz tehát, akkor Talmát hamarosan újra a nemzeti színű 250-es Aprilia nyergében látjuk majd. Drukkoljunk tehát azért, hogy Gábor dolgai mihamarabb rendbe jöjjenek és világbajnokunkat újra a MotoGP mezőnyének tagjaként lássuk majd viszont. Ezen felül az is igen érdekes lesz, hogy ez az egész “kalamajka” milyen hatással lesz a Balatonring építésére illetve magára a Magyar Nagydíjra.

A ma este folyamán megerősítést kaptunk, miszerint a lenti linken megtekinthető Martinez nyilatkozat teljes mértékben megfelel a valóságnak, vagyis a hitelessége megkérdőjelezhetetlen. Ez az információ a Balatonring Teamen keresztül, a Dornától jutott el hozzánk!


Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending