Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma két lóerőre váltott

A Talmácsi-Lázár páros a III. helyen végzett a IV. Lovas Világkupán a Sportarénában

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Forrás: Talmácsi Gábor Média

Budapest adott otthont a IV. Lovas Világkupának a hétvégén, melynek zárónapján világbajnok motorversenyzőnk, Talmácsi Gábor is a lovak közé csapott…

Az Adrenalin kupán művészek és sportolók hajtották a fogatokat: a “vendég-fogathajtók” felkészülését a Lázár testvérek segítették és verseny közben is ott álltak a legismertebb művészek és sportolók mögött.

Talmának múlt hétvégén Lázár Vilmos tartott egy fél órás gyorstalpalót a fogathajtás alapjáról a domonyvölgyi parkban. Már akkor lenyűgözték Talmácsit a lovak intelligenciája, valamint hogy a csúszós pálya ellenére mennyire biztos lábakon vágtattak. Frissen megszerzett tudását vasárnap kellett kamatoztatnia, de már nem kint a szabadban, hóesésben, hanem a Budapest Sportarénában kialakított pályán, több ezer néző előtt. Talmácsi Gábor 12-ként kezdte meg a versenyt, ahol nemcsak az számított, hogy ki a leggyorsabb, hanem az is, hogy ki mennyire tudja hiba nélkül teljesíteni a távot. Talmácsit Lázár Zoltán segítette, aki már a start utáni lendületes kezdésből látta, hogy Gábor nem hazudtolja meg magát, gyors akar lenni. Ez a lendületesség is mindösszesen két hibát eredményezett a motorosnak – a 4-es és a 6-os kapuknál – és élete első fogathajtó versenyén a 3. helyen zárt. A futamot Pataki Attila, az Edda Művek frontembere nyerte, a második helyen Mészöly Kálmán végzett.


Szép siker “idegen” sportág versenyén a dobogóra állni

“Nagyon köszönöm a Lázár testvéreknek a meghívást erre a rangos eseményre, mert felejthetetlen élményekkel gazdagodtam. Nagyon jól éreztem magam az egész hétvége folyamán, pénteken pedig a gyerekekkel eltöltött idő volt számomra igazán különleges. A verseny előtt Lázár Zoli megkérdezte tőlem, hogy kockáztassunk-e vagy inkább biztos, hiba nélküli menetre készülök? Számomra nem volt kérdés. Gyors akartam lenni, és ennek megfelelően lendületesen kezdtem a menetet. Beleestem abba a hibába, hogy a túlzott gyorsaság kicsit az irányítás rovására ment és két kapunál is rontottam, viszont még ezzel együtt is a 3 helyen zártunk, ami elsőre kiváló eredmény. Kaptam egy nagyon szép kupát, amire büszke vagyok, hiszen mindig erre a fantasztikus napra fog emlékeztetni. Jövőre többet fogok majd gyakorolni, hogy harcolhassak a győzelemért is” – nyilatkozta Talmácsi a számára “új kategóriás” versenyzés után.

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending