Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma: “Katasztrofális a helyzet”

Talmácsinak esélye sem volt a pontszerzésre az ausztrál futamon

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: Faster Management

A versenyre sem lett melegebb mint az előző napokon, de legalább az eső nem esett, ami a bemelegítő edzések alatt nem volt elmondható. A warm up-ra megtörtént a változtatás a magyar versenyző motorján, de semmi előrelépés nem mutatkozott, hiába bízott benne Talmácsi.

A futamot a 22. helyről várta és bár néhány pozíciót sikerült a start után feljebb jönnie, esélye sem volt arra, hogy akár egyetlen pontot is szerezzen ezen a versenyen… Ez pedig nagyon elszomorító és elgondolkodtató is egyben, hiszen az aragoni versenyen dobogóra állhatott és az azt megelőző futamokon is rendre a legjobb tíz között szerepelt, pedig a beállítások egyszer sem voltak tökéletesek.

Azóta azonban valami történt a motorral és Talma valósággal élet-halál harcot vív a célba érésekért… Ami ugyan hozzátartozik egy versenyző életéhez, de Talmácsi tőle szokatlan módon mindezt a 20. hely környékén teszi, ahol korábban nemigen fordult meg. Az ausztrál futamot végül Alex De Angelis nyerte, Scott Redding és Talma csapattársa, Andrea Iannone előtt – Gábor csak a 18. helyen zárt.

“Katasztrofális a helyzet” – értékelt a futam után Talmácsi. Az aragoni dobogó után gondolni sem mertem volna, hogy ilyen folytatás vár ránk, azóta egyszerűen bármit változtattunk a motoron, nem lett jobb. Folyamatosan azon agyalok, hogy vajon mi lehet a gond a géppel, mert hogy valami komoly gond van, az biztos. Eddig bármilyen is volt a beállítás, képes voltam hozzátenni a tudásomat, tapasztalatomat, és bejöttem az első 10-ben”

“A versenyt követően volt egy csapatmeeting, ahol felvetettük, hogy szükség lenne egy plusz futómű-mérnökre erősítésként, mert egy helyben toporgunk. Illetve felvetődött az is, hogy miután elestem a boxutcában, a vázat nem cseréltük ki, mert a mérnökeim úgy ítélték meg, hogy nem sérült meg annyira, hogy szükség lenne erre a lépésre. Én viszont nem tudok már másra gondolni, minthogy innen eredhet minden problémánk forrása, így a következő versenyre kértük a váz cseréjét is. Bármi is legyen még a hátralévő két versenyen, én nem adom fel és hiszek abban, hogy lesz megoldás” – nyilatkozott a magyar versenyző.


Csapattársa rendre a dobogón, Talma még a pontszerzők között se – itt valami nagy baj van

Comments

comments

Trending