Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma jövőre másik csoportba költözik. Vagy mégse???

Még semmi nem biztos, csak az, hogy nincs szerződése se neki se Angelisnek

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

2010-re kihúzták Gábor alól a SCOT Hondát és így a király kategóriában sem maradhat. Így szólt a hír még reggel, de most jött a hivatalos közlemény, miszerint:

A MOL – Scot Honda Racing Team cáfolja a nemzetközi médiában és Magyarországon megjelent híreket, miszerint megállapodást kötött volna a jövő évre vonatkozóan Alex De Angelissel. A MOL – Scot Honda Racing Team-nek a jelen pillanatban nincs szerződtetett versenyzője a 2010-es versenyszezonra. Az ehhez hasonló híresztelések ártanak a csapat hírnevének, és hátráltatják a versenyzőkkel és szponzorokkal folytatott tárgyalásokat. A csapat hivatalos közleményben fogja tájékoztatni a sajtó képviseloit, amikor megvan(nak) a jövő évi versenyző(i).


Talma jobbján Martinelli

Alberto Martinelli,  MOL – Scot Honda Racing Team sportigazgató:
– A csapat elhatárolódik a médiában elterjedt hírektől, még nincs aláírt szerződésünk egyetlen versenyzővel sem a 2010-es évadra. Mindkét versenyzővel tárgyalásban állunk, de egyikükkel sincs megállapodásunk. Azon is dolgozunk, hogy De Angelis és Talmácsi is a csapatunkat erősítse jövőre, mi ennek örülnénk a legjobban.

A reggeli hír pedig ez volt:

Véget ért tehát a királykategória „átigazolási ceremóniája”. A Scot Hondás motor végül is Alex de Angelisé lett, melynek köszönhetően Talmácsi Gábor minden bizonnyal a Moto2-ben folytatja a pályafutását.

Spanyol lapértesülések szerint a san-marinoi kormány közbenjárásának köszönhetően Alex De Angelis ül majd a Scot Racing Team Hondáján a 2010-es évtől fogva. Sokáig úgy tűnt, hogy a Gresini Hondásnak a Moto2-ben vagy a Superbikeban kell „menedéket keresnie”, azonban a legújabb információk szerint Angelisnek sikerült megegyeznie a Scot csapattal. Voltak ugyan olyan híresztelések melyek szerint az olasz alakulat két motorral vág neki jövőre a királykategóriának, azonban a gárda továbbra is marad az egyversenyzős felállásnál, ami egyben azt is jelenti, hogy Talmácsi Gábornak sajnos búcsút kell intenie a királykategóriának. Ebben az esetben azonban Talma nem lesz egyedül, hiszen amiről már korábban beszámoltunk az most újra megerősítést nyert, vagyis, hogy Toni Elias a Moto2-ben, Sito Pons csapatánál folytatja a pályafutását.


Talma jövőre újra a középső géposztályban

Mostantól tehát az a legnagyobb kérdés, hogy Talmácsi Gábor vajon melyik Moto2-es alakulatnál folytatja a pályafutását. Még korábban Talma menedzsere, Stefano Favaro, arról számolt be, hogy ha nem sikerül királykategóriában maradniuk, akkor nagy valószínűséggel az Aprilia ajánlatát fogadják majd el, ugyanis az olasz gyár felajánlotta Talmácsiéknak, hogy Gábor ismét a márka gyári versenyzője lehet a Moto2-ben. Nos, majd meglátjuk, hogy miként alakulnak majd a dolgok, mindenestre nem lenne egy utolsó dolog, ha mind a három magyar fiúnk, Talmácsi, Németh és Tóth, is egy géposztályban húzná a gázt. A fentiek egyébként azt is jelentik egyben tehát, hogy immáron végeleges listát lehet „kiállítani” a MotoGP jövő évi versenyzői felállását illetően, leszámítva persze az FB Corse csapatát, hiszen azt továbbra sem tudni, hogy ki lesz az újonc alakulat versenyzője. Íme a lista…


Alex de Angelis jövőre a SCOT-nál, Talma a Moto2-ben

Fiat Yamaha Team: Valentino Rossi, Jorge Lorenzo
Ducati Marlboro Team: Casey Stoner, Nicky Hayden
Repsol Honda Team: Dani Pedrosa, Andrea Dovizioso
Monster Yamaha Tech3: Ben Spies, Colin Edwards
San Carlo Honda Gresini: Marco Simoncelli, Marco Melandri
Rizla Suzuki MotoGP: Loris Capirossi, Alvaro Bautista
Pramac Racing: Mika Kallio, Aleix Espargaro
Aspar Ducati: Hector Barbera
Epp Honda: Hiroshi Aoyama
Scot Racing Team MotoGP: Alex De Angelis
LCR Honda MotoGP: Randy De Puniet
FB Corse: ?

Comments

comments

Trending