Connect with us
Suzuki

Hírek

Talma: jó, de lesz ez még jobb is…

Talmácsi négy vb-futam után már a legeredményesebb magyar a Supersportban

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Talmácsi Gábor a negyedik Supersport világbajnoki futamát teljesítette, amióta visszaült a versenyszerű motorozás asztalához. A hétvégi silverstone-i versenyen már az élbolyban is haladt, és “komoly izgalmakban volt része…”

A futam napján is főszerepet játszott az időjárás, mely némileg át is írta a vasárnapi forgatókönyvet. A délelőtt során még minden a megszokottak szerint zajlott: a 15 perces bemelegítő edzésen a pilóták igyekeztek kihasználni minden percet, hogy még kipróbálják a finomításokat és ráhangolódjanak a versenyre. Talmácsi Gábor nagyszerű teljesítménnyel a 6. helyen végzett a vasárnapi warm up-on. Ideje 2:11:339 volt.

A Supersport mezőny versenye helyi idő szerint fél 2-kor vette volna kezdetét, de volt egy piros zászlós megszakítás a Superbike első futamának elején, így minden tolódott. Ráadásul az SBK verseny végéhez közeledve az eső is rákezdett, ami még izgalmasabbá tette a küzdelmeket.

Talmácsiék rajtceremóniája szárazon zajlott. A magyar versenyzőnek sikerült néhány helyet előrelépnie, de alig tettek meg egy kört, piros zászlókat kezdtek lengetni a pálya szélén. Most azonban szerencsére nem egy bukás miatt történt mindez, mint Aragóniában vagy Brnóban, hanem azért, mert újra eleredt az eső. Majd rögtön el is állt, így a kényszerszünet után ismételten száraz versenyre készültek a csapatok. Talmácsi második rajtja remekül sikerült és több pozíciót is nyert, majd tovább folytatta a menetelést és feljött egészen az 5. helyig.


4 futam, 18 pont, 18. hely – “lesz ez még jobb is”

Teltek a körök és Talmácsi ugyan kicsit hátrébb csúszott, de továbbra is tartotta magát. Majd egy lassításból kiderült, hogy komoly izgalmakban volt része a magyar motorsnak, aki hatalmasat mentett, miután összeakadt az egyik kawasakis pilótával. Szerencsére sikerült motoron maradnia és végül a 10. helyen ért célba. Eddigi négy versenyén minden alkalommal pontszerző helyen zárt, így jelenleg az összetettben a legeredményesebb magyarként a 18. helyen áll 18 ponttal.

“Ilyen közel az elejéhez még nem voltam szárazon, így méginkább jónak értékelem az eredményt és a csapatom is nagyon elégedett. A hétvége folyamán mindössze egy száraz edzést mentünk, így nem voltak 100 százalékosak a setupjaink. Mindent kihoztam a motorból, amit csak lehetett. A végén ennyit tudott a technika, de érzem, hogy lesz ez még jobb is” – értékelt Talmácsi.

A verseny végeredménye
:
1. Cluzel
2. Lowes
3. Parkes

10. Talmácsi

Forrás: TGM


“Mindent kihoztam a motorból, amit csak lehetett”

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending