Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma Jerez – Frissítve

2008. március 29. – Jerez, Spanyolország
TALMA AZ ELSŐ SORBÓL INDUL HOLNAP – JEREZI NAGYDÍJ 2. NAP

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

 

 
 
 
Talmácsi Gábor egy kellemes utazást követően landolt a jerezi reptéren. A magyar légitársaság személyzete kitett magáért, és kiváló körülményeket biztosított a világbajnok számára. A pénteki első szabadedzés jól sikerült Talmának, a második helyet szerezte meg. Ekkor úgy érezte a magyar versenyző, hogy nincs szükség nagy változtatásokra, hiszen jók azok a beállítások, melyeket az itteni tesztek alatt már kitapasztalt. A délutáni időmérőn aztán nem úgy viselkedett a gép, ahogyan Talma szerette volna, nem tudta a kellő ritmust motorozni a magyar klasszis. Nem sokkal a kvalifikáció vége előtt még az élbolyba tartozott idejével, de a többiek újítani tudtak és Gábor visszaesett a tizenegyedik helyre. A hibákra azóta fény derült, a világbajnok bizakodó, és javulást ígér. Már csak az időjárásnak kell segítenie Talmácsit, hiszen ha beigazolódnak az előrejelzések, és holnap esik, akkor nehéz lesz előrébb lépni. Ettől függetlenül a bajnok jó szereplést remél a jerezi nagydíjon.
 
 
Pénteki eredmény:
 
1. Nicolas Terol 1’48”078
2. Simone Corsi 1’48”337
3. Bradley Smith 1’48”370
4. Simone Corsi 1’48”412
5. Raffaele de Rosa 1’48”572
11. Talmácsi Gábor 1’48”848
 


Talmácsi Gábor nyilatkozata:

Csalódott vagyok a kvalifikációs eredményem miatt, mert délelőtt könnyedén és jól ment a motor. Délutánra változtattunk néhány dolgon, és nem a jó irányba tettük mindezt. Örülök, hogy ezekre a dolgokra fény derült, mert így a versenyen jobb beállításokat tudok majd használni. Holnap, ha ilyen lesz az idő, mint ma akkor mindenképpen javítani fogok. Az eső azonban keresztbe tehet a terveimnek, bízom benne, hogy nem így lesz. Nem aggódom, bízom a csapatomban, a motoromban és magamban.
 
2008. március 29. – Jerez, Spanyolország
TALMA AZ ELSŐ SORBÓL INDUL HOLNAP – JEREZI NAGYDÍJ 2. NAP

A jósolt eső szerencsére elmaradt, így Talmácsi Gábornak lehetősége volt a javításra a második időmérő edzésen. A délelőtt folyamán még nem volt teljesen rendben a motor, Talma nyolcadik volt a szabadedzésen. A kvalifikációra változtattak az első és hátsó rugók keménységén, így Gábor már jobban érezte a gépet. Az időmérőn jól kezdett és már az elején a második helyre száguldott. Ezt követően a boxba ment a magyar világbajnok, és ez idő alatt Smith megelőzte. A fiatal Bradl is gyorsnak bizonyult, és a tegnapi győztes Terol is javítani tudott a legvégén, így Talma a vasárnapi versenyen a negyedik helyről indulhat neki a huszonhárom körös nagydíjnak. Az első sorból indulva egy jó rajttal Talmácsi Gábor bármire képes lehet a jerezi nagydíjon, amelyet az éjszakai óra állítás miatt kicsit hűvösebb aszfalton rendeznek majd. A versenyzők holnap 11 órakor vágnak neki a versenynek.

 

Szombati eredmény:
1. Bradley Smith 1’47”587
2. Nicolas Terol 1’48”041
3. Stefan Bradl 1’48”070
4. Talmácsi Gábor 1’48”113
5. Simone Corsi 1’48”128

Talmácsi Gábor nyilatkozata:
– Örülök, hogy sikerült javítanom, és az első sorból indulhatok. Sikerült jó irányban változtatnunk a motoron, és ez jó előjel a versenyre nézve. A szabadedzés után kicseréltük a rugókat, és így jobban vezethető lett a gép és lényegesen gyorsabb tudtam lenni. Még finomítunk egy kicsit holnap reggel a bemelegítésnél, de nem kell nagyon belenyúlni a beállításokba. Eléggé egyben van a mezőny eleje, kemény csatára számítok, a fiatalok biztos bevállalósak lesznek, de én sem fogom hagyni magam.

 

Comments

comments

Trending