Hírek

Talma, Indianapolis, időmérő

Talmáék még mindig nem találják a jó beállításokat, így marad az utolsó rajtkocka
Euromotor2
MotoStar

Talmáék még mindig nem találják a jó beállításokat, így marad az utolsó rajtkocka

Szöveg és képek: Faster Management

A tegnapi eső után ma már a nap is előbukkant Indianapolisban. A délelőtti szabadedzésen Talmácsi Gábor végre a száraz beállításokat is kipróbálhatta. Az edzés elején remekelt a Scot Racing Team versenyzője, és ideje ebben az időszakban a mezőny első felébe tartozott. Később a pálya utolsó két szektorában adódtak gondjai a magyar motorosnak, így hátrébb csúszott. Végül a tizenhetedik helyen zárt, 1’43.184 idővel.

A délutáni időmérőre sem változtak a körülmények, napsütésben küzdhettek a leggyorsabb körért a versenyzők. Talmácsi motorja most nem volt olyan jó, mint délelőtt, de ez a köridőkön nem látszott. Az első néhány kör megtétele után Talma arra panaszkodott, hogy a motor már a kanyar bejáratban is megcsúszik, és ugyanezt teszi a kigyorsításnál is. A mérnökök állítottak, de sokat nem javult a helyzet. A magyar versenyző végül a tizenhetedik helyen zárt, és ebből a pozícióból vághat neki a holnapi huszonnyolc körös versenynek. A nagydíjat magyar idő szerint vasárnap este kilenc órától rendezik.

17. TALMÁCSI GÁBOR – 1’42.736

“Sajnálom a mai időmérőt, mert úgy érzem, többre lehettünk volna képesek. A délelőtti edzés után nem jó irányba változtattunk, nagyon csúszkált a kanyarokban a motor. Délelőtt tudtam a többiek után menni, az időmérőn erre már nem volt lehetőségem. A mérnökeim azt mondták kitalálnak valamit holnapra, és a bemelegítő edzésen kipróbáljuk a változtatásokat. Én bízom bennük, ha kicsit jobb lesz a gép, akkor én is hozzá tudok tenni egy kicsit, és akkor előre léphetünk.”

Red Bull Indianapolis Nagydíj, 2009. augusztus 29. , első időmérő edzés

1. Dani PEDROSA                 1’39.730
2. Jorge LORENZO                1’40.236
3. Valentino ROSSI                 1’40.609
4. Alex DE ANGELIS               1’40..620
5. Colin EDWARDS                1’40.961
17. TALMÁCSI GÁBOR           1’42.736

Comments

comments