Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma hírek Kínából – végeredmény

Boldog anyák napját!!! Talma a dobogón!
 
 
 
 

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

KÍNA, SHANGHAI
TALMÁCSI VÉGRE ÚJRA A DOBOGÓN ÜNNEPELT

Talmácsi Gábor az idén először ünnepelt a dobogón – a harmadik helyen végzett a világbajnokság 4. futamán, az esős-vizes Kínai Nagydíjon. A magyar versenyző pályafutása során 17. alkalommal pezsgőzhetett a pódiumon, és a most szerzett 16 pont rendkívül fontos a világbajnoki pontverseny szempontjából. Főleg, hogy a címért küzdő riválisok közül jó néhányan kényszerültek korai búcsúra, vagyis tovább folytatódnak a keresztbeverések a 125 köbcentis géposztályban. Talmácsi így a nyolcadik helyre zárkózott fel az összetettben.
A kínai verseny esőben zajlott – azok után, hogy egész hétvégén száraz pályán köröztek a pilóták, vasárnapra megérkezett az égi áldás. Talmácsi simán megnyerte a reggeli szabadedzést, úgyhogy biztató előjelekkel várta a startot. A verseny során végig az élbolyban motorozott, többször a vezetést is átvette, végül pedig Andrea Iannone és Mike di Meglio mögött a harmadik pozícióban intette le a kockás zászló.

 

Talmácsi Gábor nyilatkozata
“Nehéz verseny volt, de nagyon boldog vagyok, mert a technikai gondok és a peches viadalok után végre újra a dobogóra állhattam, és ez erőt ad nekem. Arról nem beszélve, hogy a világbajnoki küzdelem szempontjából nagyon fontos volt számunkra ez a harmadik hely, szinte egy győzelemmel ért fel. A verseny közepéig minden rendben volt, azt gondoltam, hogy nyerhetek is, a vége felé azonban sajnos csökkent a motor teljesítménye. Vizes versenyre készültünk, azonban a rajtot követően körről körre száradt az aszfalt, így a rövid áttételezéssel volt egy kis gond. Ebből kifolyólag, hogy ne forogjon túl a motor, úgy lassítottam, hogy nem hasaltam a motorra, hanem kiemeltem magam. Ennek következménye volt, hogy a verseny végére a vízhőfok is jelentősen magasabb lett és nem gyorsult úgy a gépem, hogy az utolsó körben meg tudjam előzni Di Megliot. Az utolsó három körben már beszéltem a motorhoz, kérleltem, hogy bírja ki, és meghálálta a bizalmat. A motor még mindig nem tökéletes, de már nagyon jó úton járunk a problémák megoldása érdekében. Most úgy érzem, a nehéz idénykezdet után lassan kitisztul minden.”

 

Talmácsi az örömteli futam után arról sem feledkezett el, hogy a hivatalos tévényilatkozata végén anyák napja alkalmából köszöntse az édesanyját.

Tegyétek meg ezt ti is! (szerk.)

Végeredmény:
ANDREA IANNONE 46.02.275
MIKE DI MEGLIO 46.05.630
TALMÁCSI GÁBOR 46.05.726
POL ESPARGARO 46.16.303

VB összetett állása:
Simone Corsi 59 pont
Juan Olive 50 pont
Nicolas Terol 50 pnt
8. Talmácsi Gábor 30 pont
 

Második nap

Talmácsi Gábor a negyedik rajtkockából indulhat holnap, ami azt jelenti, hogy péntekhez képest egy helyet javult, és az első sorba kvalifikálta magát az utolsó Kínai Nagydíjon. Immár biztos, hogy a sanghaji viadal kikerül a naptárból – a magyar versenyző őszinte sajnálatára, mivel ő nagyon kedvelte a pályát és magát a helyszínt is – egyelőre azonban nincs döntés arról, mely versennyel pótolják majd.
Pozitív hír, hogy Talmácsi sokkal jobb formában érzi magát, mint néhány hete Estorilban, és bár a riválisok – az őt megelőző Bradley Smith, Nicolas Terol és Mike Di Meglio – nagyon gyorsak, a magyar világbajnok nem ijed meg a kihívásoktól.
A szabadedzést különböző beállítások próbálgatására szánták, mindezen tapasztalatokat az időmérőn sikerült kamatoztatniuk és Talma javított köridején.
Az időjósok szerint vasárnapra eső várható Sanghaj környékén, azonban ez sem zavarná a köztudottan az egyik legjobb esőmenőnek számító magyar motorost.

Talmácsi Gábor nyilatkozata:
– Immár köztudott, hogy a saját kérésemre új mérnökkel, Massimo Branchinivel dolgozom együtt, és a munkának még nagyon az elején tartunk. Mindannyian tudjuk, hogy egy verseny alatt nem lehet csodát tenni, de úgy érzem, egyre közelebb vagyunk a tökéletes megoldáshoz. Azért kellene még tennünk, hogy jobban tapadjon a hátsó gumi, mert a motor egyelőre nem úgy fordul, ahogy én gondolom, így sokszor kanyar közben nagyon „lelógok” a gépről. S hogy mi a taktika a versenyre? Ezen a pályán elég nehéz meglógni a többiektől, lévén az egyenes több mint egy kilométer hosszú, úgyhogy remélem az utolsó körökre marad a döntés. Akkor pedig már bármi megtörténhet. Van még mit állítanunk a gépen, ha minden rendben megy, összejöhet a dobogós helyezés…

A rajtsorrend:
1. Bradley Smith (brit, Aprilia) 2:12:364
2. Nicolas Terol (spanyol, Aprilia) 2:12:392
3. Mike di Meglio (francia, Derbi) 2:12:905
4. Talmácsi Gábor (magyar, Aprilia) 2:13:012
 

Az első nap:

Talmácsi Gábor az ötödik helyen végzett a Kínai Nagydíj első időmérő edzésén, Sanghajban. A 125 köbcentis kategória magyar világbajnoka elmondta, már most érezhető a javulás a motorján – ez többek között annak köszönhető, hogy új futómű-mérnöke van, az elismert szakember, Massimo Branchini –, így sokkal könnyedebben, felszabadultabban motorozik.
Ezáltal pedig nyilván jóval motiváltabb is.
Sanghajban 27-28 Celsius-fok van, ami nemcsak a motorok számára megterhelő, hanem természetesen a versenyzőknek is.
Talma az első szabadedzésen 3, az időmérőn végül 5. lett.
 

 

Talmácsi Gábor nyilatkozata:
Jobb a motor a féktávokon, és ahányszor kimentem a boxutcába mindig egy kicsit javult. Motivál, hogy a korábbiakkal ellentétben nem toporgunk egy helyben, hanem folyamatosan fejlődünk. A versenygép eleje még mindig csúszkál egy kicsit, háromszor is eséshatáron voltam az időmérő során, de szerencsére mindannyiszor kivédtem. Nem rossz az ötödik hely, de ennél még lehetett volna jobb is, ha a leggyorsabb körömben a célegyenesre ráforduló kanyarban nem csúszik ki az Apriliám eleje. Így a következő köröm is odalett.

Az 1. időmérő edzés végeredménye:
Stefan Bradl (német, Aprilia) 2.13.218
Bradley Smith (brit, Aprilia) 2.13.275,
Nicolas Terol (spanyol, Aprilia) 2.13.279
Simone Corsi (olasz, Aprilia) 2.13.404
Talmácsi Gábor (magyar, Aprilia) 2.13.445
 

 

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending