Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma: hétből hét pontszerzés

WSSP Portimao: Talmácsi pontszerző, Sofuoglu világbajnok

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Több változtatást is terveztek Talmácsi Gáborék, hiszen a magyar motoros csak küzdött a motorjával a szombati időmérőn és tisztában volt vele, hogy azokkal a futóműbeállításokkal esélye sem lesz a versenyen…

Vasárnap azonban az időjárás is csavart egyet a szálakon és komoly mennyiségű eső zúdult a pályára. A csapatok boxában addig sem lustálkodott senki, de látva a körülményeket, mindenki gőzerőre kapcsolt. Talmácsi a teljes bemelegítő edzést a pályán töltötte és végül a 9. helyen végzett.

A hétvége további programjai menetrend szerint zajlottak, egészen a Superbike kategória első versenyéig, ahol egy bukást követően félbeszakították a futamot, mert olaj folyt ki a pályára. A takarítási munkálat viszonylag sokáig tartott, de sikerült az aszfaltot újra versenyzésre alkalmas állapotba hozni. Mindeközben kezdett a pálya felszáradni, így a Superbike újraindított versenyén már akadtak olyanok, akik száraz pályára való gumikat tettek fel.

Ezen előzményeket követően bő fél órás csúszással vette kezdetét a Supersport mezőny versenye. Talmácsi Gábor a 14. helyről indult és hozta a szokásos jó rajtot. Négy helyet lépett előre, majd megelőzte Alex Baldolinit is és már a 9. helyen ment. Aztán egyre látványosabban lassult és visszacsúszott egészen a 14-15. helyig. Egy körrel a vége előtt Florian Marino is elment mellette, így kikerült a pontszerzők táborából, de Gábor nem adta olyan könnyen a pontját. Küzdött a motorjával, és harcolt a 15. helyért, amit végül óriási csatában sikerült is megszereznie: két ezreddel ő haladt át előbb a célvonalon.

A portugál versenyt Jules Cluzel nyerte, de a mai verseny legnagyobb nyertese minden kétséget kizáróan a második helyen célba érő Kenan Sofuoglu. Ezzel az eredményével már biztos, hogy a török motoros a 2012-es Supersport Világbajnokság aranyérmese.


“Nehéz hétvégén vagyok túl. Jól sikerült a rajtom. Feljöttem a 9. helyig, de a motor nem bírta a tempót, és folyamatosan visszacsúsztam. Minden nehézség ellenére végül sikerült a pontszerzés” – nyilatkozta Talma


Két hét múlva (október 5-7.) Magny Coursban kerül sor az idei vébé szezon utolsó viadalára

Forrás: TGM

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending