Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma hatodik Brnoban

Gábor nagy csatában tíz helyet javított “hazai” versenyén

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Forrás: Faster Management

Esőfelhőkkel indult a nap, de a lelátókon így is rengeteg szurkolót lehetett látni a brnoi versenypályán. A délelőtti bemelegítő edzéseket nedves körülmények között rendezték. Volt, hogy rövid, de intenzív zápor is áztatta a versenyzőket.

A warmup-on Talma szeretett volna még kipróbálni néhány további beállítást, de az eső miatt erre nem volt lehetősége. Viszont állítottak a futóművön, a rugót is kicserélték, amik bejöttek, így a második helyen zárta bemelegítést.

Bár a 125-ös géposztály versenyét még hivatalosan vizes versenynek hirdették, a Moto2 futamára felszáradt a pálya. Talmácsi Gábor nagyon koncentrált a verseny előtt, tudta, hogy sok múlik a rajton. A rajtrácson Bódi Sylvi óvta esernyőjével Talmát a napsugaraktól, a meseszép modell nagy feltűnést keltett a startnál…

A magyar versenyző tegnap csoda rajtot ígért, és állta is a szavát. A tizenhatodik helyről indulva tíz(!) vetélytársát előzte meg az első körben. Gábor remekül motorozott, tartotta a lépést az élbollyal, és folyamatos előzgetések közepette nagy csatát vívott. Elias és Iannone ellépett a többiektől. Talma néhány körrel a vége előtt sikeresen túljutott az addig őt feltartó Alex Debonon, majd üldözőbe vette Julian Simont, aki az ötödik helyen motorozott. Az utolsó körben háromszor is megpróbálta megelőzni a spanyolt és az előtte haladó Cluzelt, de mindketten védték a pozíciójukat, így Talma végül nagy csatában hatodik lett. A versenyt Elias nyerte, Takahashi és Iannone előtt. A remek versenyzést produkáló Talmácsi összetettben a kilencedik, 62 ponttal.


Talma koncentrál a rajt előtt – Bódi Sylvi “nagy feltűnést keltett a startnál”…

6. TALMÁCSI GÁBOR
Nagyon jó verseny volt, élveztem a motorozást. Debon nagyon kellemetlen ellenfél volt, egészen másfajta stílusban motorozik, mint én. Hatalmasakat fékez a kanyarok előtt. Több körön keresztül feltartott, de végül sikerült megelőznöm és a többiek után eredtem. Szerettem volna megfogni Simont és Cluzelt is, de az utolsó körben sehol nem tudtam elmenni mellettük. Köszönöm minden magyar szurkolónak a bíztatást, fantasztikus volt, amit idén is produkáltak”

2010. augusztus 15. , Cseh Nagydíj
1. Toni ELIAS
2. Yuki TAKAHASHI
3. Andrea IANNONE
4. Jules CLUZEL
5. Julian SIMON
6. TALMÁCSI GÁBOR


Talma a C-szektornál megköszöni szurkolóinak a bíztatást

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending