Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma gyorsan tanulja a “raliszakmát”

Talmácsiék orfűi tesztversenye jól sikerült, csapata elégedett vele

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Talmácsi Gábor és csapata, a Maricsek Racing Team tesztelési célzattal részt vett a Rally Sprint Bajnokság orfűi nyitófutamán, ahol öt gyorsasági állt a rendelkezésükre arra, hogy elsősorban kipróbáljanak egy Mitsubishi Lancer Evo 9-es versenyautót.

A rally köztudottan azon sportok közé tartozik, ahol folyamatosan változnak a körülmények, melyekhez villámgyorsan kell alkalmazkodni és esetenként improvizálniuk is kell a versenyzőknek. A szeszélyes időjárásnak köszönhetően így volt ez a verseny napján is, amikor az első gyorsasági alatt volt egy kisebb havazás, majd az eső kezdett el esni, a legutolsó gyorsaságira pedig már száraz aszfalt várta a pilótákat. Talmácsiék több beállítást, illetve gumikeveréket is kipróbáltak és lépésről lépésre fejlődtek, gyorsultak, amit az elért időeremények is jól mutattak és végül kategóriájukban a 2. helyen zártak.

“Elégedett vagyok a mai nap teljesítményével. Sokat tanultam és tapasztaltam. Volt alkalmam kipróbálni, hogy milyen vizes, csúszós aszfalton menni, de a nap végére a slick gumik is előkerültek. A 3. gyorsaságitól megjött a kellő lendület és elkezdtük élvezni a versenyt. Bár elsősorban most nem az időeredmények voltak a fontosak, mindenképpen jó viszonyítási alapot adnak számunkra. Kilométerről kilométerre egyre jobban éreztem az autót és a felvételeket visszanézve is igyekeztem minél jobban megválasztani az íveket és minél jobb féktávokat venni. Nagyon gyorsan megtaláltuk a közös hangot a navigátorommal, Patkó Gergővel, aki meglévő rutinjával szintén sokat segített. Köszönöm a csapatomnak és szerelőknek a munkát és a segítséget” – nyilatkozta Talmácsi.


Talma pozitívan nyilatkozott, az autóról és a csapatról is

“Minden az előzetes várakozáson felülire sikerült. Sokkal több információval és tapasztalattal lettünk gazdagabbak, mint amit reméltünk. Talmácsi Gábor egy vérprofi versenyző, akivel öröm a közös munka. Nagyon aprólékosan és részletesen el tudja mondani hogy milyen beállításra lenne szüksége, hogyan viselkedik az autó. Iszonyatosan gyorsan tanul és nagyon komolyan veszi a munkát. Bár az eredmény másodlagos volt számunkra ezen a hétvégén, jól látszott, hogy nemcsak 2 keréken, hanem 4-en is gyorsan és pontosan tud menni. Sok munka vár még ránk, de nagyon jó irányba haladunk és igyekszünk mindenben segíteni őt” – mondta Maricsek Miklós.


Maricsek: “nemcsak 2 keréken, hanem 4-en is gyorsan és pontosan tud menni”

Forrás: Talmácsi Gábor Média

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending