Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma folyamatosan gyorsul

Az időmérő edzésen simán meglett a limitidő, és Gabesz újabb 1 másodpercet faragott

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Az időmérő edzésen simán meglett a limitidő, és Gabesz újabb 1 másodpercet faragott

Szöveg: Faster Management

A tegnapi fárasztó, de egyben csodálatos nap után Talmácsi Gábor ma már MotoGP versenyzőként ébredhetett. Hazánk fia nem aludt túl jól, az izgalmak és rossz közérzet gátolta a pihenésben, de reggel némi kezelés után már jobb állapotban ült motorra. A napsütéses barcelonai pályán minden körülmény a motorosokat szolgálta. A délelőtti szabadedzésen újra az összeszokásé volt a főszerep. Talma sok új dolgot tanult a motorról, amit még menetközben is folyamosan állítgatni kell. Körről körre javítani tudta az idejét, és a tréning végére közel egy másodperccel jobb időeredmény állt a neve mellett, mint tegnap.

Délután Talma újból felkereste a Clinica Mobile-t az időmérő előtt, a kánikula sokat kivett az amúgy is megviselt motorosból, de a kezelést követően már nem volt gondja. Élete első király kategóriás időmérő edzésén rögtön jól kezdett, és eddigi legjobb körét hamar megfutotta. Az egy órás tréningen folyamatosan javult a mezőny, és Gábor is képes volt megújulni. Hat körrel a vége előtt motorozta a magyar versenyző a legjobbját, amivel újból további egy másodperccel megjavította eddigi körrekordját. Talma a tizenkilencedik helyről várja élete első MotoGP-s rajtját, amire holnap 14.00 órakor kerül sor. A versenyt élőben közvetíti az MTV1.

“Úgy érzem fokozatosan haladunk előre, ez a köridőkön is meglátszik. Nem szabad hajszolni az eredményeket, most a fejlődésen és a tanuláson van a hangsúly. Pokolian gyors ez a motor, 317 km/h-val száguldok vele a célegyenesben, de még gyorsulni fogok, és a féktávokon is csiszolnom kell. Fantasztikus érzés ebbe az elit mezőnybe tartozni, mindent megteszek, hogy megálljam a helyem közöttük. Várom a holnapi versenyt, megfontoltan kell majd hozzáállnom a nagydíjhoz, hiszen életemben először leszek ott a GP kategória rajtrácsán.”

MotoGP, Katalán Nagydíj, Barcelona, időmérő edzés, 2009.06.13

1. Jorge Lorenzo                     1:41:974
 2. Valentino Rossi                 1:41:987
 3. Casey Stoner                     1:42:426
 4. Andrea Dovizioso              1:42:594
 5. Toni Elias                           1:43:139
19. Talmácsi Gábor               1:45:833

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending