Connect with us
Suzuki

Hírek

Talma és Aspar végleg szakítottak

Frissítve Talma nyilatkozatával!

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Aspar Martinez és Talma megbeszéltek mindent. Megszületett a fájdalmas döntés.

Összehívták a médiát, hiszen megszületett a végleges döntés Aspar Martinez és Talmácsi Gábor között. Ami azt illeti, az elmúlt hetekben akkora port kavart az ügy, olyan nagy jelentőségű sportbotrány alakult ki a magyar világbajnok szerződésbontása miatt, hogy a média hívás nélkül is ott tolongott volna a kis teremben. Így meg aztán pláne.

Negyed órás késéssel érkeztek meg a felek, volt tehát idő találgatnia a szakmának, hogy vajon mit fog hallani. Én már nem fűztem sok reményt Talma idei BalatonRing Team-es szerepléséhez, a le mans-i verseny óta folyó agónia után nem tartottam valószínűnek a jó híreket. Aztán nyílt az ajtó, bejöttek a főszereplők, leültek a mikrofonok elé és akkor már mutattam a MotoGPHirek-es kollegának, hogy “game over”, Gábor arca minden elárult. Nagyon csalódottnak tűnt, valószínűleg reggel ő még erősen bízott valamiféle megoldásban, a csapat feje viszont szerintem már elvből nem akart.

Azt, hogy pontosan mit mondtak, illetve inkább mit nem mondtak a felek, a videóból hallhatjátok. Nagy vonalakban az történt, hogy semmi konkrétat nem kaptunk a kezünkbe, csupán annyit, hogy kizárólag a mádiajogok miatt váltak el egymástól. Gábor nem akart a múltról beszélni, ezt szinte minden mondatában elmondta, a jövőről pedig szintén nem mesélt. Az, hogy leigazol-e máshova, nem tudni, mindenesetre szerződés ide vagy oda, ehhez mindenképp kell az ex-főnöke aláírása. Mindketten azt állították, hogy jó viszonyban váltak el, így elméletben a jóváhagyásnak nem lehet akadálya, ránézésre viszont nem tűnt felhőtlennek a viszony. És ebből lehet még baj. Aspar úr egyébként meglepő kijelentést tett: állítólag holnap bejelentik, hogy a továbbiakban ki lesz Talma helyén, egyet engednek tudni csak, hogy mindenképp magyar lesz! Rögtön elkezdtünk gondolkodni a potenciális jelöltekről, de nem igen záporoztak a lehetséges nevek. Vajon ki lesz a trónbitorló?

Aspar – Talma: sajtótájékoztató a szakításról

Most pedig következzen a pár perce érkezett hivatalos sajtótájékoztó a BalatonRing Team kommunikációtól:

Nem tudott megállapodni egymással a Budapestre érkező Jorge Martínez Aspar és Talmácsi Gábor, így nem ül többet motorra a Balatonring Team színeiben a magyar pilóta. A megbeszélés után mindketten kihangsúlyozták, hogy békében váltak el egymástól, és kizárólag a médiajogokkal kapcsolatos viták miatt nem tudtak megegyezni.

Jorge Martínez Aspar egyértelművé tette, hogy idén már nem működhetnek úgy a médiajogok, mint az elmúlt két évben. A Balatonring beruházás elindítása, és ezzel szoros összefüggésben a Balatonring Team megalakítása ugyanis egy egészen új helyzetet teremtett, hiszen a Balatonring egész Magyarország számára előnyös és fontos ügy, kitűnő lehetőség. A Balatonring Team Talmácsi Gábor nélkül is működik tovább, egy másik magyar pilótát keres a helyére Jorge Martínez Aspar.


 

Talmácsi Gábor nyilatkozata:

Minden feltételben megállapodtunk, azonban a médiajogokat illetően nem sikerült közös nevezőre jutnunk. Harag nélkül, sportemberekhez méltó módon váltunk el. Büszke vagyok a közösen elért eredményekre, és arra, hogy az Aspar Team versenyzője lehettem. Mindenképpen kimegyek Mugelloba, szeretnék elköszönni a szerelőimtől,  és a csapat többi tagjától. Mindenkinek köszönöm a támogatást, a biztatás, az aggódást. A szurkolóimnak és a motorsport kedvelőknek üzenem, hogy barátommal és egyben menedzseremmel, Stefanoval gőzerővel azon dolgozunk, hogy minél hamarabb újra a pályán lehessek, és amint van konkrét információnk, azonnal tájékoztatni fogunk mindenkit.

Jorge Martínez Aspar nyilatkozata:

„Márciusban ugyanitt, ebben a teremben mutattuk be az Balatonring Teamet, az új csapatot, és az új szponzorokat. Az idény első három futamán azt gondolom, hogy nagyon jól szerepeltünk, de Gábor mégis úgy döntött, hogy felmondja a szerződést.

Azért jöttünk most Budapestre, mert megpróbáltunk megállapodni Gáborral, de ez sajnos nem sikerült, méghozzá a médiajogok miatt. Szeretném nagyon világossá tenni, hogy Gáborral a személyes kapcsolatom kiváló volt, a lehető legjobbakat kívánom a számára, magánéletében is és szakmailag is. Nagyon szomorú vagyok, de ne nézzünk hátra, csak előre! Mi tovább fogunk küzdeni a Magyarországi projektért, a csapat tovább működik, és a Balatonring is fel fog épülni, ráadásul még nagyobb lesz, mint azt korábban terveztük.

A saját utunkat járjuk tovább, mi is és Gábor is, kívánom, hogy sikeres legyen, és találjon magának csapatot! Békében váltunk el, így elvileg elképzelhető, hogy hozzá fogok járulni, hogy év közben egy másik csapathoz szerződjön.

Van egy 125-ös és egy 250-es csapatunk is, ezek jól állnak a világbajnoki sorozatban, úgyhogy mostantól elsősorban a magyarországi feladatokra akarok koncentrálni, hogy a csapatot még nagyobbá tegyük. Az biztos, hogy magyar pilótát igazolunk majd Talmácsi Gábor helyére!”

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending