Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma első versenye a MotoGP-ben

Befejezte a versenyt és nem kapott kört, terv teljesítve!

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Forrás: MotoGPHirek.hu, Faster Management

Talmácsi Gábor túl van élete első MotoGP-s versenyén, ahol a 17. helyen ért célba. Minden elismerés megilleti a magyart, aki keményen helyt állt a legjobbak között és folyamatosan fejlődött a hétvége folyamán.

Eltűnt a szikrázó napsütés Barcelona egéről, vasárnap reggelre felhős időre ébredt a MotoGP mezőnye. A rekkenő hőség azonban maradt, mindenki azért fohászkodott, hogy az eső távol maradjon a katalán pályától. Talmácsi Gábor ma reggel már jobban érezte magát, a betegsége múlni látszott. A bemelegítő edzésen remekelt a magyar versenyző, aki egyre jobban összeszokik a Hondával és ezen a tréningen tovább csökkentette hátrányát a többiekhez képest.


Talma a rajtrácson

A MotoGP rajtrácsára életében először állhatott fel a két évvel ezelőtti 125 köbcentis világbajnok. A tizenkilencedik helyről vágott neki a huszonöt körös versenynek. A rajtot jól kapta el a 41-es motoron ülő Talmácsi, sokáig üldözte az előtte haladókat. Ahogy teltek a körök a mezőny kissé elnyúlt a magyar versenyzőtől, de Talma folyamatosan jó időeredményeket produkált. A végén nem érte utol az élen lévő Rossi és Lorenzo a Hondán repesztő Talmácsit, így körön belül végzett élete első MotoGP nagydíján. A Katalán Nagydíjat fantasztikus csatában Rossi nyerte a hazai pályán versenyző Jorge Lorenzo előtt. Talmácsi Gábor tizenhetedik lett.


Gábor az első körökben tudta tartani Niccolo Canepa tempóját

Holnap egy napos teszt vár az újdonsült magyar MotoGP versenyzőre, utána pedig már készülhet a két hét múlva sorra kerülő asseni Holland Nagydíjra.

Talmácsi Gábor nyilatkozata:

“Nagyon boldog vagyok, hogy sikeresen túl vagyok a MotoGP debütálásomon. Sok versenyző el sem jut ide, ez egy hatalmas lehetőség számomra. A motorról újabb hasznos információkat gyűjtöttem a huszonöt kör alatt, a holnapi teszten is folytatom a motor minél részletesebb megismerését. Már sok olyan funkcióját tudom használni a gépnek, amit eddig egyetlen motoromon sem kellett figyelnem, de úgy érzem, jól haladok a tanulással. Hihetetlenül fárasztó egy MotoGP futamot teljesíteni, ehhez is hozzá kell szoknom. Nagyon várom, hogy Assenban újra átélhessem ezt a kellemes fáradtságot.”

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending