Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma elbúcsúzott a király kategóriától

A valenciai versennyel véget ért a magyar MotoGP szereplés. A hétfővel viszont kezdődik a Moto2-es..

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A valenciai versennyel véget ért a magyar MotoGP szereplés. A hétfővel viszont kezdődik a Moto2-es..

A múlt héten megírtam Talmácsi Gábor idei szezon összefoglalóját, aki nem olvasta, annak szeretném még egyszer figyelmébe ajánlani. Azóta viszont lezajlott az utolsó 2009-es világbajnoki versenyhétvége, amely alatt közben eldőlt Gábor jövője is.

A valeniciai szabadedzések, sőt az időmérő is bizakodásra adott okott a vasárnapi versenyt illetően. Nem azért, mert végre versenyben voltunk a komolyabb pozíciókért, hanem mert Talmának pár tized hátránya volt csak az előtte végzőkhöz képest. Az időmérőt követően azt mondta, hogy a gyors körében rontott egyet, ami a kis különbségeket tekintve akár több helyezésébe is kerülhetett. Ha ezt nem teszi, talán az idei legjobb kvalifikációját futhatta volna, így meg kellett elégednie az utolsó előtti hellyel. Mindenesetre most a Hondára legalább nem volt panasz, Gabesz szerint ebben az évben most volt a legvezethetőbb az RCV. Sokat vártunk tehát a versenytől..


A Forma 1 ura, Bernie Ecclestone is sok szerencsét kívánt Gábornak a rajt előtt.

Mindhiába, ugyanaz történt, mint eddig az összes futam során. Talmácsi szép lassan, de biztosan lemaradt, nem tudta tartani a tempót a mezőnnyel. Sajnálatos, jó lett volna legalább a végére megmutatni.

Talmácsi Gábor: “Nem úgy sikerült az utolsó verseny, ahogyan szerettem volna, a motor nem olyan volt, mint az időmérőn. Néhány kör megtétele után valami történt a gumival, és szinte vezethetetlenné vált a gép. Olyan lett a szezonzárás, mint az egész évad volt. Sok tapasztalatot szereztem az idén a négyütemű motorokról, amit jövőre hasznosíthatok a Moto2-ben az Aprilia gyári versenyzőjeként. Köszönöm a szerelőimnek és a mérnökeimnek az egész éves munkájukat, mindent megtettek a sikerért, ennyire futotta az erőnkből.”“Véget ért egy mozgalmas évad, de a holnapi nappal már el is kezdődik az új idény. Nekünk, már arra kell koncentrálnunk. Jövőre szeretnék újra főszereplő lenni a motorsportban, mindent megteszek majd a sikerért.”


Az első körökben még egész jó volt a helyzet

Igen, a jóslataink tehát helyesek voltak és Talmácsi Gábor jövőre gyári versenyzőként folytatja, az új 600-as Moto2-ben. Erről a hivatalos sajtóközleményt itt olvashatjátok.


Talmácsi már 2010-re koncentrál, amikor újra meghatározó versenyzője lehet a szezonnak

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending