Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma csapat nélkül maradt!

Kihátrált a legnagyobb szponzor Banderas csapata mögül, az alakulat így megszűnik. Gábornak jelenleg nincs csapata.

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Visszalépett a Talmácsi Gábort novemberben szerződtető Jack&Jones-istálló a jövő évi Moto2-es világbajnokságtól. A magyar motorosnak így új csapat után kell néznie, ha szerepelni akar a gyorsaságimotoros vb-n.

A főszponzor Jack&Jones vállalat kihátrált az Antonio Banderas nevével fémjelzett alakulat mögül, amely így nem vállalja el az indulást a 2011-es Moto2-es szezonban. A dán ruházati cég a napokban értesítette Dani Devahive csapatfőnököt döntéséről.

Az istálló vezetősége nem meri megkockáztatni, hogy új szponzort keres az idény márciusi rajtjáig, ezért már most közölte pilótáival, Talmácsi Gáborral és az amerikai Kenny Noyes-szal, hogy szabadon kereshetnek maguknak új istállót – jelentette a spanyol EFE hírügynökség.

A magyar motorost érthető módon sokkolta a hír.

Talmácsi Gábor„Szinte a médiával egy időben értesültem a csapatom visszalépéséről. Jordi Arquer, a csapat egyik vezetője hívott délután azzal, hogy egy rossz hírt kell közölnie velem, miszerint a főszponzor, a Jack&Jones elállt a csapat támogatásától, így nem látják biztosítottnak a jövő évi indulás lehetőségét. Sokkolt a hír. Egyszerűen nem értem, hogy kerülhetett a csapat és általuk én is ilyen helyzetbe. Nagyon meglepett például az is, hogy meg sem kérdeztek arról, hogy esetleg a személyes szponzoraimon keresztül tudnánk-e közösen megoldást találni a kialakult helyzetre. Beszéltem csapattársammal, Kenny Noyes-szal is, aki hasonló cipőben jár, mint én. Ő is értetlenül áll a történtek előtt. A jövővel kapcsolatban egyelőre még nem tudok mit mondani, de már a következő lépésen töröm a fejemet, ami megoldáshoz vezethet.”

Dani Devahive – csapatfőnök – „Talán ez életem legnehezebb döntése az elmúlt tíz év alatt, mióta motoros csapatom van. Annak ellenére, hogy Antonio Banderasszal nagy tervekkel vágtunk neki ennek a projektnek, a gazdasági helyzet egy ilyen nehéz döntés meghozatalára kényszerített minket. Azért határoztunk így már most, és nem keresünk szponzort márciusig, mert felelősséggel tartozunk a csapat alkalmazottai és pilótai felé. Most még megvan a lehetőségük, hogy új csapatot keressenek, de márciusban már túl késő lenne nekik istállót találni”.

„Jelen pillanatban nincsenek határozott terveink a jövőre nézve. Azon dolgozunk, hogy segítsük a szerelőinket, pilótáinkat, szállítóinkat és támogatóinkat, hogy ha folytatni akarják a kétezer-tizenegyes világbajnokságon, akkor a lehető legjobb feltételekkel induljanak, és jó érzésekkel zárjuk le ezt az együtt töltött kétéves időszakot” – tette hozzá a csapatfőnök.

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending