Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma, Brno – időmérő edzés

A fránya beállítások nem engedtek Talmának jó időt motorozni a cseh pályán, utolsóként vág neki a versenynek

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A fránya beállítások nem engedtek Talmának jó időt motorozni a cseh pályán, utolsóként vág neki a versenynek

Szöveg és képek: Faster Management

A Cseh Nagydíj második napjának délelőttjén rengeteg magyar zászló lobogót a pályát övező lelátókon. Talmácsi Gábor a szabadedzés során küzdött a motorral, a hátsó tapadással voltak újból problémái. Kanyarokban a motor mindig kisodródott, így a magyar versenyző később tudott gázt húzni, így folyamatosan időt veszített. Délutánra állítottak a motoron, de itt is csak küzdött a Hondával a Scot Racing Team magyarja.

Talma és a csapat is mindent megpróbált, és a végén sikerült is nagyon közel kerülni a többiekhez, de nem volt elég. Talmácsi Gábor a tizenhetedik időt motorozta, így ebből a pozícióból indulhat a holnapi versenyen. A magyar szurkolók tapssal fogadták a levezető körön Talmát, hiszen ők is látták, hogy minden elképzelhetőt elkövetett az előre lépés érdekében, ez ma ennyire volt elég. Holnap a nagydíjon javíthat Gábor, aki számtalanszor állt már rajthoz Brnóban, és mindig is arról álmodott, hogy egyszer a Király Kategóriában versenyezhessen itt. A helyszínre kilátogató magyar szurkolók is évek óta ezt kívánják kedvencüknek, mindez holnap valóra válik.

Talmácsi Gábor:

“Lassan, de haladunk a jó beállítások felé, ha a versenyre összeáll a technika, akkor megérte a sok szenvedés. Továbbra is a hátsó tapadás a legfőbb probléma, a kanyarokban a többiek sokkal hamarabb tudnak kigyorsítani, ez a különbség legfőbb oka. A mérnökeim dolgoznak a probléma megoldásán, én nagyon bízom bennük, a verseny napjára kitalálnak valamit. Köszönöm a magyar szurkolónak a biztatást, holnap is legyenek minél hangosabbak, együtt kiharcoljuk a jó eredményt.”

Cseh Nagydíj, 2009.augusztus 15. , időmérőedzés, Brno

1. Rossi                       1’56.145
2. Lorenzo                   1’56.195
3. Pedrosa                  1’56.528
4. Elias                         1’56.817
5. Edwards                  1’56.954
17. TALMÁCSI            1’58.749

Pénteki előzmények:

TALMÁCSI TIZENHATODIK A CSEH NAGYDíJ NYITÓNAPJÁN

A Hunaroringen megrendezett Talmácsi Nap után Talma Bécsben és Brnoban is részt vett egy MotoGP promóciós rendezvényen. Az osztrák fővárosban az utcán motorozott a Scot Racing Team magyarja Hayden, Toseland és Lorenzo társaságában. Közel húsz ezer néző volt kíváncsi a versenyzőkre. Csütörtökön Brnoban belvárosában rendeztek floorball (utcai hoki) mérkőzést a MotoGP versenyzők és a cseh NHL jégkorong játékosok között. Talmácsi Gábor az ausztrál Vermeulen, az amerikai Edwards és a spanyol Elias négyesben képviselte a motorosokat a Zigmund Palffy vezette hokisok ellen. A pénteki szabadedzésen Talma új festésű bukósisakban vette fel a küzdelmet a másodpercekkel és a többiekkel. Az új sisakot szárnyak díszítik, valamint a Bomba energiaital is felkerült a plexi alatti részre. A mai egyetlen szabadedzésen Talmácsi és a csapat több új alkatrészt és elektronikai újítást is kipróbált. A magyar versenyzőnek voltjak gondjai a tapadással az edzés során, nem tudott igazán gyors kört motorozni. Végül a tizenhatodik idővel zárta a Cseh Nagydíj első napját.

16. TALMÁCSI GÁBOR  1’59.979

– Van még mit állítanunk a motoron, hiszen a tapadás nem az igazi és így nem tudok gyorsan menni. Az újításokkal is még csak ismerkedünk, holnap egy elnyújtott kiállásos edzést csinálunk délelőtt. Az időmérőre szeretnék felgyorsulni, egy jó rajtpozíció megszerzése a célunk. És bízom az új sisak szárnyaiban is, hogy hozzásegítenek a gyors körökhöz. Nagy öröm számomra, hogy egy újabb magyar termék kerülhetett a bukómra, a Bomba! energiaital. 


BOMBA! HíR

Együttműködést kötött világbajnok motorversenyzőnk, Talmácsi Gábor és az első magyar energiaital gyártó cég, a Büki Üdítő Kft. BOMBA! brand ismert, minőségi terméknek számít a piacon. A vállalat vezetői az új marketing stratégiájuk kialakításakor úgy vélték, hogy Talmácsi Gáborral történő együttműködés lenne számukra a legmegfelelőbb a kitűzött célok megvalósítása érdekében. A tárgyalásokat követően a szerződés aláírásra került, melynek értelmében 2009. és a 2010. évi esztendőre a BOMBA! magyar cégként a legújabb partnerévé vált a magyar motorosnak, aki továbbra is a királykategóriában bizonyítja rátermettségét.

Talmácsi Gábor nyilatkozata:

Nagyon örülök, ennek az együttműködésnek, és megtiszteltetés számomra, hogy a BOMBA! az én nevemmel és arcommal tervezi népszerűsíteni a brandet. Lendületes, energikus életet élek, ami egyaránt jellemző rám versenypályán és versenypályán kívül is.

Stefano Favaro nyilatkozata:

Hosszú távú együttműködésben gondolkozunk a Büki Üdítő Kft-vel, a megállapodásunk 2009-2010. évre szól. Különösen fontos volt számunkra, hogy Gábor, magyar élsportolóként egy magyar terméket képvisel. Csakúgy, mint eddig, az együttműködések terén is a maximumra törekszünk.

Katona Balázs nyilatkozata:

Egy régi álmunk vált valóra. Gábor személyében, egy olyan hiteles, céltudatos mindenki elismerését és tiszteletét kivívó magyar élsportolóval sikerült együttműködést kötnünk, akire méltán lehetünk büszkék, és akivel reményeink és terveink szerint még sok, sok sikeres évet tudhatunk majd magunk mögött. A BOMBA! és Gábor image mindenben passzol, számunkra nem volt kérdéses, hogy ki az aki tökéletesen tükrözheti a márkánk filozófiáját. Hisszük, hogy közösen elérhetőek mindazon célok, melyekre nem csak mi, nem csak Gábor, hanem egész Magyarország, minden magyar büszkén gondolhat. Ja és még valami:

HAJRÁ TALMA!” A királykategória elérhető, ne érd be kevesebbel”

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending