Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma az Opel Dakar Teamben

Gábor és Stefano vendégversenyzők a terepraliban

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Az Opel Dakar Team a magyar bajnokság harmadik futamára készül, és immár elkészült a negyedik versenyautó is.

Benik Balázs és Lukács József már három versenyen mérte össze tudását a terepralis mezőnnyel és úgy tűnik, nagyon fekszik nekik a terep. A páros már a második viadalon bizonyította rátermettségét, hiszen több szakaszgyőzelmet is bezsebeltek a mohácsi futamon.

A csapat sztárpárosa, Várkonyi Andrea és Azurák Csaba profikat is megszégyenítő magabiztossággal vitte be az Antarát a mohácsi célba. Mindenki szurkolt nekik, ennek ellenére, mikor a déli városkára rászakadt az ég és sártengerré változott a pálya, sokan aggódtak a TV2 híradósaiért és kezdték szervezni a mentésüket. Ők azonban átjutottak a dagonyán és a verseny végén még bajnoki pontokat is szereztek.

A május elején megrendezésre kerülő Rábaköz Kupán újabb páros debütál a tereprali szakágban a csapat színeiben. A MotoGP világbajnoka, Talmácsi Gábor birkózik meg a számára még ismeretlen sportág útvesztőivel, akinek barátja és menedzsere, Stefano Favaro diktálja majd az itinert a jobb egyben.

Németh Ottó Henkel marketingvezető, csapatvezető:

Első negyedévünket összeségében sikeresnek értékelem. Az év elején megfogalmazott stratégiai célok mentén teljesen új alapokra helyeztük a csapatmunkát. Büszkén mondhatom, hogy kivül-belül megújulva  minden csapattagunk gőzerővel dolgozik a közös sikerekért.  A korábbi évekhez képest a 2010-es versenyévadot egy minden korábbinál átfogóbb kommunikációs támogatás is kíséri.


Németh Ottó a csapatfőnök

Autóinkkal versenyeztünk havas tájakon Oroszországban és a Dolomitok lábánál Olaszországban, dobogós és pontszerző helyeket szereztünk meg az országos bajnokságban is. Technika ördöge és némi balszerencse Benik Balázs esetében sajnos közbeszólt de mint pilóta, teljesítményével maximálisan elégedettek vagyunk. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan ő is eredményes lesz és személyében a tereprali új csillaga születik meg.

Két állandó profi versenyző egységünk mellett a vendégpilótákat is üdvözlhettünk a terepen, elsőként Várkonyi Andrea és Azurák Csaba hajtotta az Antarát majd a májusban Talmácsi Gábor és Stefano Favaro kettőse vághat neki a küzdelemnek.

Összeségében elmondható, hogy ma az Opel Right Guard Dakar team elismerten Kelet-Európa egyik legnagyobb és legnevesebb tereprali csapata, célunk hogy a legsikeresebbek is mi legyünk.

Várkonyi Andrea:

Tudom, hogy közhelyesen hangzik, ha azt mondom, a mohácsi verseny  fantasztikus élmèny volt, de tényleg az volt. Beleszerettem ebbe a  sportágba, élmény volt a vezetés, az, hogy egy másik emberre kell  bíznom magam, és az a tudat, hogy neki még jobban kell bíznia  
bennem. Csabával megvolt ez a bizalom. Az élményt az is fokozta, hogy egy nagyon klassz csapatba kerültünk, az Opel Dakar Team szuper emberekből áll. És hogy még bajnoki pontszerzők is lettünk, hát, ez már  csak hab a tortán!

Azurák Csaba:

Minden várakozásomat felülmúlta a kis ralis kiruccanásunk. Azt tudtam, hogy az autósportokat úgy általában nagyon sokan szeretik, de azt álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen felhajtás van egy verseny körül. A szervizpark, a “boxutca”, a hangulat, a csapat,a szurkolók egészen fantasztikusak  voltak. Utóbbiak pedig kis túlzással szétszedtek minket Andival.  Elképesztő volt, hogy milyen őszinte szeretettel fogadtak minket.  Zavarbaejtő volt, hogy órákat vártak ránk csak azért, hogy készíthessenek velünk egy közös fotót, vagy hogy szerezzenek egy autogramot a sapkájukra, pólójukra, kezükre!!! Nagyon hálás vagyok a mohácsiaknak a szívélyes fogadtatásért. A verseny pedig minden képzeletemet felülmúlta. Az hagyján, hogy végigmentünk minden szakaszon, de a végén pontszerző helyen értünk célba:) Igaz ugyan, hogy már a 10 km-es prológon is eltévedtünk, de kihúztunk két profi csapatot a sárból, akik így nekünk is köszönhetik az eredményüket. Én egész jól belejöttem a navigálásba, csak  egyszer mondtam egy szigorú bal helyett szigorú jobbot, de  túléltük… Igaz, egy másik alkalommal (amikor a szurkolóknak  integettem, meg dudáltam), nem is mondtam semmit, pedig  derékszögű bal jött:) Éppen meg tudtunk állni. A szurkolókról  
még annyit, hogy még táblákat is gyártottak ” Hajrá Várkonyi és  Azurák” felirattal. Le a kalappal előttük. Amitől féltem  (rosszullét), annak nyoma sem volt, elnyomott mindent az adrenalin:)  Összegezve szuper volt. Lehet, hogy még egyszer beülök, de ugye  tudjuk, hogy a csúcson kell abbahagyni:)

Benik Balázs:

„Az első, mohácsi verseny a körülményekhez képest jól sikerült, mert találkoztunk esővel, sárral. Derecskén sajnos műszaki hiba miatt kiálltunk, de nem csüggedünk és előre tekintünk a Rábaköz Kupát már nagyon várjuk és remélem, hogy egy jó versenyt kezdhetünk majd el. Nagyon tetszik a tereprali szakág és nagyon szeretnénk ezt már kamatoztatni is.”

Lukács József:

„Büszke vagyok és örölük, hogy a tereprali versenysorozatban navigálhatok Balázsnak. Három versenyen vagyunk túl, kezdünk belerázódni és megismerni a fortélyokat. Érzem, hogy folyamatosan egyre jobbak és jobbak vagyunk, ami a következő versenyeken már az eredményeinken is látszani fog.”

Szalay Balázs:

„Amikor csapatvezetőnkkel, Németh Ottóval beszélgettünk az év elején arról, hogy bővítsük a teamet, álmomban sem gondoltam, hogy ekkora és ilyen jó csapatot állít majd össze. Először Balázs és Josi került be hozzánk, akik – be kell valljam – feladták a leckét. A raliban már letettek valamit az asztalra, várható volt, hogy itt a terepraliban is az élmezőnyben lesznek. Arra viszont nem készültem fel, hogy ilyen hamar asszimilálódnak és elverik a mezőnyt. Szakaszgyőzelmeik már vannak és eddig csak a technika ördöge választotta el őket attól, hogy versenyt is nyerjenek, de ami késik, nem múlik. Bízom a tehetségükben és nagyon örülök, hogy a csapatunkat erősítik. Méltó ellenfelek a pályán, megtiszteltetés velük felvenni a harcot és a magyar mezőnynek is jól jön az ilyen vérfrissítés.
Várkonyi Andi és Azurák Csabi egy színfoltja a csapatnak, hiszen mindketten fantasztikus emberek. Andi előtt külön emelem kalapom, mert nagyon aggódtam érte, hogy esetleg nem sikerül végigcsinálnia a versenyt. Nehéz pálya volt a mohácsi, mégis kihozta az Antarát. A csapat minden tagja és magam nevében is mondhatom, hogy őszintén remélem, fogunk még együtt versenyezni.
A csapatunkban üdvözölhetek egy újabb párost, Talmát és Stefanot, akik – Benik Balázsékhoz hasonlóan – már bizonyítottak a motorsport más területén. Nagyon kíváncsi vagyok rá, milyen pilóta válik belőle a tereprali pályán, főleg, ha nem a saját feje után megy, hanem más navigációja alapján kell tájékozódnia. Izgalmas lesz velük versenyezni. A teszteken jól szerepeltek, meglátjuk, hogy élesben hogyan teljesítenek.”

Talmácsi Gábor:

„ Örömmel vettem, amikor stratégia együttműködő partnerem, a Right Guard megkeresett azzal, hogy induljak el egy terep rally országos bajnoki futamon az Opel Dakar Team-ben. Külön megtisztelő és különleges érzés, hogy olyan pilótákkal versenyezhetek majd együtt, mint Szalay és Benik Balázs akik a rali bajnokai, és akikkel jó viszonyban vagyok. Nincsenek igazi elvárásaim magammal szemben a versennyel kapcsolatban, hiszen még nem próbáltam a terep rally szakágat. A lehető legjobb eredmény érdekében azonban egy profi, a Dakar rally-kon edződött navigátort szerződtettem magam mellé managerem Stefano Favaro személyében. Biztos vagyok benne, hogy Stefivel most is jó csapatot alkotunk majd.”

 Stefano Favaro:

„ Megtisztelő volt Németh Ottó csapatvezető felajánlása, hogy Opel Dakar Team színeiben elindulhatunk egy tereprali versenyen, a versenyautó kormányánál Talmával és velem a jobb egyben. Nyugodt szívvel hagyatkozom Talmára, mert tudom, hogy autóban is remekelni fog. Azt mondta ő is, bízik az én navigátori tapasztalataimban, és abban, hogy félszavakból is értjük egymást. Furcsa lesz számomra ennyi idő elteltével ismét navigálni, ráadásul versenykörülmények között, de

őszintén szólva hatalmas izgalommal várom már a rajtot, hiszen tudom, életreszóló élményben lesz részünk.”

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending