Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma, Assen -2 másodperc az időmérőn

A beállításokra koncetrál Talma a hétvégén

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

TALMÁCSI KÉT MÁSODPERCET FEJLŐDÖTT MA!
 
Borús reggelre ébredt a Motogp mezőnye a Holland Nagydíj második napján. A csapatok azt találgatták, hogy esni fog az eső a délelőtti szabadedzésen vagy sem. Végül is száraz pályán próbálgathatták a pilóták a motorokat, és szinte mindenki javítani tudott a tegnapi idején. Talmácsi Gábor jelentős fejlődést mutatott, hiszen egy másodperccel felülmúlta csütörtöki produkcióját. Talma a tizenkilencedik helyen zárt, csapattársa Yuki Takahashi eggyel előtte végzett. Az eső délután is megkímélte a mezőnyt, így száraz körülmények között rendezték az időmérőt. A magyar versenyző remekül kezdett, és további tizedeket faragott köridején. Aztán kicsit állítgatni kezdték a motort, ezért Talma csak az edzés végén tudott csak újra igazán gyors köröket futni. Az új gumival aztán újabb másodpercet vert saját délelőtti idejére. Yuki Takahashi tizennyolcadikként zárt.
A Holland Nagydíjat holnap 14 órától rendezik.
 
 
 
19. Talmácsi Gábor  1’39.407

Ma két másodpercet fejlődtem a tegnapi időmhöz képest, de így is rengeteg dolgunk van még a motor beállítása terén. Még néhány változtatást meg kell tennünk ahhoz, hogy holnap versenyképes legyek. Nem kapkodunk, lépésről lépésre haladunk előre, hosszú távon ez lesz a kifizetődő. Holnap sokáig szeretnék a többiekkel együtt maradni, huszonhat körös a verseny, amely komoly koncentrációt igényel majd.

 

 

 
18. Yuki Takahashi  1’38.619

Barcelonában eltörtem az ujjam, és tegnap itt is elestem, ehhez képest nem rossz az időeredményem. Talmával összevetjük majd az tapasztalatinkat és a mérnökökkel kiegészülve megpróbálunk jó verseny-beállításokat találni. Szeretnék holnap jól rajtolni, és akkor még bármi megtörténhet.

 
Holland Nagydíj, Assen, 2009.06.26 időmérő edzés
 
 1. Rossi                      1’36.025
 2. Pedrosa                  1’36.110
 3. Lorenzo                  1’36.393
 4. Stoner                    1’36.633
 5. Edwards                 1’36.760
18. Takahashi              1’38.619
19. TALMÁCSI            1’39.407

Csütörtöki előzmények:

Napsütéses idő fogadta a Gyorsasági Motoros Világbajnokság résztvevőit soron következő nagydíjon Assenban. A holland kis város pályájáról jó emlékei vannak Talmácsi Gábornak, hiszen tavalyi nyerni tudott itt a drámai öt körös versenyen. Idén két kategóriával feljebb veszi fel a küzdelmet a riválisokkal a magyar versenyző. Talma számára a cél továbbra is a motor megismerése, hiszen világbajnokunk az előző versenyen debütált a királykategóriában. Gábor azóta csak egy napot tesztelhetett Barcelonában, és most újra nagydíjon kell bizonyítania. Megszokottól eltérően Hollandiában egy nappal hamarabb kezdődik a versenyhétvége, így ma már szabadedzést rendeztek. Talmácsi motorján sok minden változott az előző versenyhez képest, most az újítások összehangolására koncentráltak. Az edzés első felében Talma több versenyzőt is maga mögött tudott, míg végül tizenkilencedikként zárt. Ma sok mindent kipróbált a csapat, így holnap az időmérőn javulás várható, reményeik szerint száraz körülmények között.
 

Talmácsi Gábor:

– Pozitívan értékelném a mai edzést, sok újítást kipróbáltunk. Holnapra változtatni fogunk a motoron és remélhetőleg ezekkel sikerül lényegesen gyorsulni. Jó lenne, ha maradna a száraz idő, mert akkor tudnám igazán tesztelni a változtatásokat. Bennem is és a motorban is több van, az időmérőn szeretném ezt az eredményemmel is megmutatni.

Holland Nagydíj, Assen, 2009.06.25 szabadedzés

1. De Puinet         1’37.842
 2. Rossi               1’37.847
 3. Stoner             1’37.877
 4. Lorenzo           1’38.061
 5. Dovizioso        1’38.092
19.TALMÁCSI      1’41.380
 

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending