Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma a Slovakia Ringen

Gábor kipróbálta a környék új pályáját és új Moto2-es motorját

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Forrás: Talmácsi Gábor Média

A közelmúltban bővült az európai versenypályák palettája a Slovakia Ringgel, mely Budapesttől mindössze 160 km-re található. A ring számos rendezvénnyel, nyílt nappal várja az érdeklődőket és idén több, úgynevezett Honda-napot is beiktatott a programjai közé, melyre legutóbb Talmácsi Gábort is meghívták a szervezők.

A magyar versenyző örömmel fogadta az invitálást és két fiatal tanítványával – Bódis Ricsivel és Tarjáni Ádámmal -, valamint a MAMI motorszerelő iskolával közösen egy tartalmas és hasznos napot tudhatnak maguk mögött. Szinte megállás nélkül folyt a motorozás, aminek az önfeledt száguldáson túl sokkal inkább tesztelési és fejlesztési céljai voltak.

Talmácsi Honda CBR600-asával és a Moto2-es (Talmamoto) edzőmotorjával rótta a köröket és figyelemreméltóan gyors köridőket produkált. A nap folyamán rendeztek egy versenyt is a résztvevőknek, melyen a jelenlévő motorosok legnagyobb örömére Talmácsi Gábor is elindult. A végeredmény nem okozott különösebb meglepetést, hiszen az indulók előre borítékolták a magyar világbajnok első helyét, amit senki sem bánt, sőt inkább megtiszteltetésnek vették, hogy Talmácsival együtt versenyezhettek. A futamot követően Gábor megosztotta tapasztalatait, észrevételeit a többi motorossal és szívesen segített tanácsaival mindenkinek, aki kérdéssel fordult hozzá.

A Slovakia Ring paraméterei:
Hossz: 5.922m
Szélesség: 12m
Leghosszabb egyenes: 900m
(pályabemutató írásunkért kattints IDE!)


Talma elemzi a szupergyors felvidéki pályát a boxban

“A pálya igazán jó minőségű és mindenképpen a gyors pályák közé sorolnám. Az ívek nagyon furfangosak, éppen ezért alaposan meg kell ismerni ahhoz, hogy az ideális íveken tudjon motorozni és gyors köröket tudjon produkálni az ember. Azt kell hogy mondjam, még nekem is van mit tanulnom. Nagyon jó érzés volt versenyezni és ritmusos gyors köröket motorozni. A verseny után megosztottam velük személyes tapasztalataimat, hogy a pálya mely részén, mikre érdemes odafigyelni. Két tanítványom, Ricsi és Ádám is jól vették az akadályokat, sokat dolgoztak, de még nekik is van mit tanulniuk, hogy még gyorsabbak, még jobbak legyenek” – nyilatkozta Talma a felvidéki menet után.


Íme a “Talmamoto”, Gábor Moto2-es edzőmotorja


A Slovakia Ring közelebb van Budapesthez, mint a Pannonia-ring

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending