Connect with us
Suzuki

Hírek

Talma a Jack & Jones by Antonio Banderas csapathoz írt alá!!!

Talma aláírta előszerződését a Moto2-ben induló Jack & Jones by A. Banderas istállóhoz, és hamarosan tesztelhet.

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Megerősített információk szerint Talma biztos helyen van jövőre. A Suter vázzal induló Jack & Jones by Antonio Banderas istállónál kapott helyet, ahol a csapattársa az amerikai Kenny Noyes lesz. Gábor a hétvégén már utazik is Barcelonába, ahol tesztelheti az új gépet.

Ezt még ugyan nem erősítették meg, bár több forrás is tényként kezeli. Viszont az már biztos, hogy mostantól nem a Faster Management igazgatja a versenyző útját, hanem Talma saját érdekeit képviseli. Tehát Stefano és Gábor útjai ketté váltak.

Hivatalos közlemény

Forrás: Faster Management

Talán egyik évben sem kellett ennyit várni arra, hogy kiderüljön Talmácsi Gábor hol folytatja a következő szezonban. A tárgyalások már a tengerentúli versenyek előtt megkezdődtek, a bejelentés is hamarosan megszületik, ami jó hír minden magyar motorsport kedvelőnek, Talmácsi szurkolónak. Talmácsi Gábor hétvégén Spanyolországba utazik, mivel lehetőséget biztosítanak számára, hogy kipróbálja a Suter vázat, amit már nagyon vár.

Azonban a csapatválasztás kérdése mellett egy másik döntésre már sor került: Talmácsi Gábor elérkezettnek látja az időt, hogy új alapokra helyezze pályafutását.

Talmácsi Gábor nyilatkozata:

“A folytatást illetően még semmit nem szeretnék bejelenteni. Hétvégén utazok Barcelonába, ahol nagyon várom a Suter váz próbáját, amit én is kifejezetten jónak tartok. Nagyon bízom benne, hogy versenyképes csapattal, megfelelő háttérrel szállhatok jövőre harcba. A következő év azonban más szempontból is mérföldkőnek számít majd, hiszen támogató háttércsapat nélkül, érdekeimet saját magam képviselve, hatalmas bizonyítási vággyal a szívemben vágok neki a 2011-es versenyzésnek. A Faster Management minden tagjának, különösen Stefanonak ezúton szeretném kifejezni őszinte elismerésemet és köszönetemet azért a munkáért, amivel a hosszú évek során a versenyzésemet segítették. Egyúttal köszönöm támogatóimnak, hogy továbbra is feltétlen bizalmukról biztosítottak”

Stefano Favaro nyilatkozata:

“Nagyon örülök, hogy pozitívan alakulnak a dolgok a folytatást illetően, és Magyarország első számú motorversenyzője jövőre is ott lehet a legjobbak között. Szívből szorítok neki, hogy akár már jövőre megmutathassa, hogy 2007-ben nem véletlenül lett világbajnok.

Egyetértettünk abban, hogy elérkezett az idő pályafutása egy új szakaszának megnyitására, amiben én és a management többi tagjai már nem veszünk részt. Év végéig a megkezdett tárgyalások és a közös munka lezárásra kerül és 2011-től ki-ki a saját útján folytatja az életet. A motorsport azonban az utóbbi évtizedben a szívügyemmé és életem részévé vált. A jövőben is fontosnak tartom a fiatal, tehetségek felkutatását és felkarolását és bízok benne, hogy lesz olyan méltó utód, akivel legalább ekkora közös sikereket érünk el, mint Talmácsi Gáborral. Nagyon szép időszakot éltünk meg együtt Talmával, soha nem fogom ezeket az éveket elfelejteni”

A Blikk.hu információi:

Talma tehát fellélegezhet, hiszen az elmúlt napokban még az is felmerült, hogy befejezi pályafutását, amennyiben nem kap megfelelő ajánlatot. A spanyol származású hollywoodi színész, Antonio Banderas (50) – aki többek között a Desperado, az Evita, a Philadelphia, a Zorro álarca és legendája című filmekben vált világhírűvé – alakulata azonban mentőövet dobott neki, s Talmáék aláírták az előszerződést. Most már a magyar versenyző személyi szponzorainak, többek között az őt jövőre is támogató Right Guardnak kell összeszednie a pénzt, amellyel biztosítottá válik az indulása a 2011-es szezonban.

Korábban megírtuk, nagyjából 135 millió forintnak megfelelő összegről van szó, de valószínűleg most ennél kisebb summa is elég lesz. Úgy tudjuk, Talma – aki sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta értesüléseinket – a következő hetekben tesztelheti az istálló versenygépét, és az egyesült államokbeli Kenny Noyes (31) lesz a csapattársa. A távozó spanyol Joan Olivé (26) helyére egyébként a japán Takahasi Juki (26) is pályázott, ám ő végül a Gresini-istállóhoz szerződik, ezért a magyar pilótáé lesz az állás.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending