Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma 5. a második időmérőn

Gábor igazi szamuráj, törött kézzel is helyt áll.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

 

 

JAPÁN, MOTEGI – 2. nap

A második nap mindkét edzésén száraz volt a pálya, sőt az időmérőre még a nap is kisütött. Magyar szempontból reményteli várakozások előzték meg a 2. kvalifikációt, hiszen sok-sok magyar szurkoló bízott egy kis csodában, hogy történik valami, valami jó, ami segít Talmán, hogy sérülése ne hátráltassa, és főleg ne legyen még komolyabb baja.
A délelőtti szabadedzésen a 11. helyen végzett. Nem töltött túl sokat a pályán, spórolt, ahogy tegnap tervezte – de kénytelen is volt, hiszen továbbra is nagyon erős fájdalmai voltak. Mivel ezen a pályán nagyok a féktávok, így elsősorban a kezek vannak kitéve leginkább terhelésnek, azzal, hogy fékezésekkor meg kell támaszkodniuk a versenyzőknek a motoron. A tréning után Talma leült egy megbeszélésre managerével és a csapattal, és felvetődött annak gondolata, hogy kihagyja a vasárnapi versenyt és inkább tartalékol a hátralévő 3-ra, mert nincs értelme ekkora fájdalmakkal végig küszködni egy 21 körös futamot.
Aztán jött az időmérő, amire kapott egy másfajta terápiát. Ezt követően sokkal jobban tudta használni a kezét, és bár továbbra is voltak fájdalmai, sikerült jelentősen csökkenteni annak mértékét. Világbajnokunk a tréning végén előhúzott tarsolyából még egy kis pluszt és megszerezte az 5. rajtkockát! Mindenki tudhatja, hogy óriási küzdő Talmácsi Gábor és ezt ma is bizonyította. Sérülten is odatette magát, így holnap a 2. sor legelejéről vághat neki a japán versenynek.

 

Talmácsi Gábor nyilatkozata:
“Nagyon boldog és elégedett vagyok az 5. hellyel. A szabadedzést követően bizony felmerült annak lehetősége, hogy nincs értelme tovább szenvedni, ki kell hagyjam a vasárnapi versenyt, de szerencsére egy másfajta kezelést kaptam a kezemre, amivel sokkal jobb lett, így másként látom a holnapi indulásomat is. Biztosan ott leszek. Nem tudom, hogy milyen formában tudok majd motorozni, hiszen vannak még fájdalmaim és nem elég erős a kezem, főleg féktávokon, de a motorom kitűnően működött. Nagyon gyors volt és a kanyarokban is nagyon jól viselkedett. A kezem miatt egészen másképpen kell majd motoroznom, nem tudom mennyire fogok elfáradni a végére, de kiadom magamból a maximumot és meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

2. időmérő eredménye, rajtsorrend:
1. Di Meglio 1.58.678
2. Bradl 1.59.059
3. Terol 1.59.104
4. Cortese 1.59.132
5. TALMÁCSI 1.59.179

 

Tegnapi előzmények:

JAPÁN, MOTEGI – 1. nap

 

Talán nem annyira meglepő, hogy az élsportolók sérülései lényegesen gyorsabban gyógyulnak egy átlag emberénél, de azért nekik is szükségük van időre. Talmácsi Gábort alig 10 napja operálták és ma – magyar idő szerint éjjel 2 órakor – meg sem fordult a fejébe, hogy kihagyja az első szabadedzést Motegiben. A tréning kezdése előtt úgy döntöttek, hogy érzéstelenítő nélkül vág neki a 45 perces etapnak, melynek oka az volt, hogy szerették volna kideríteni mennyire terhelhető a sérült keze. A terhelés mértékének fokozásáról az égiek gondoskodtak ugyanis esett. Hol kevésbé, hol jobban, ennek okán többen is elestek az edzés folyamán. Talma is elcsúszott az egyik levezető körében és bár a képek alapján nem látszódott komolynak a dolog, a bal könyökét néhány öltéssel muszáj volt összevarrnia dr. Costanak.

 

A kvalifikációra javult az idő, már csak szitált az eső. A szabadedzés tapasztalatai alapján Talma az időmérőre érzéstelenítést kapott, de valószínűleg nem elegendőt, mert nem hatott. Nagyon nagy fájdalmai voltak, így 2 kör megtétele után kiment a boxba. Vártak. Vártak arra, hogy enyhüljön a fájdalom, és vártak arra, hogy elálljon az eső. Amikor látták, hogy egyre többen vannak kint a pályán slick gumikkal, ő is feltetetette és visszament a végére. Erejéből 1 jó körre futotta, azt is jóformán fél kézzel teljesítette, de amíg tudta húzta a gázt és végül a 7. helyen végzett. Holnapra az orvosokkal közösen próbálnak egy másik megoldást találni a fájdalom csillapítására, és világbajnokunk nagyon bízik abban, hogy jobb lesz a helyzet a versenyre.

 

 

Talmácsi Gábor nyilatkozata:

 

A motorom teljesen rendben van, én pedig igyekszem a legtöbbet kihozni a helyzetből ebben az állapotban is. Nagyon erős fájdalmaim voltak végig az időmérőn, de sikerült egy olyan kört produkálnom, amivel bent vagyok az első 8-ban. A csuklóm annyira fájt, hogy teljesen elterelte a figyelmet a könyökömről, amit a szabadedzést követően kellett összevarrni. Holnap az edzéseken próbálok kicsit spórolni, hogy a versenyt végig bírjam, mert érzem, hogy gyorsabb tudnék lenni. Köszönöm az orvosoknak, hogy egyátalán rajthoz állhatok és köszönöm mindenkinek a temérdek jókívánságot és a szeretetet, amit az utóbbi napokban kaptam.

 

 

 

 

Első időmérő eredménye:

 
  1. Olive 2.02.296
  2. Smith 2.02.422
  3. Di Meglio 2.02.573
  4. Talmácsi 2.03.326

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending