Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma 12. lett a hétvégén

Nem volt egy egyszerű az angilia futam, épp ezért nagyon szép Gábor 4 pontja

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Nem volt egy egyszerű az angilia futam, épp ezért nagyon szép Gábor 4 pontja

Szöveg és képek: Faster Management

A verseny napján a helyiek számára nyári idő volt, mindenki más számára borús hideg. Míg az angolok rövidnadrágban voltak, a más tájról érkezők elővették a kabátokat és a sapkákat. A felhőkből csak találgatni lehetett, hogy kell-e esőre számítani. A bemelegítő edzésen kellett, akkor már esett, Talmácsi Gábor jól ment a nedves pályán, a tizenötödik helyen zárt.

A nagydíj előtti percekben nagy volt a fejetlenség a csapatoknál, kicsit esett az eső, de a pálya nem volt vizes. A rajtrácsra vezető körben Talma úgy érezte, hogy a vizes gumikat szárazra cseréli, ezért nem a rajthelyéről, hanem boxutcából csatlakozott a felvezető körben a mezőnyhöz.

Talmácsi a verseny nagy részében a tizenharmadik helyen motorozott Vermeulen mögött, és a két ducatis világbajnok Stoner és Hayden előtt. Hat körrel a vége előtt elkezdett esni az eső, nagyon csúszkáltak a száraz gumik. Talma remek motorozással végül a tizenkettedik helyen fejezte be a versenyt, amely pályafutása legjobb király kategóriás helyezése. A csapat tapssal fogadta a magyar versenyzőt a boksz előtt. A versenyt Andrea Dovizioso nyerte, Edwards és De Puniet előtt. Talmácsi Gábor ma megötszörözte a pontjai számát, így a világbajnoki összetettben tizenkilencedik öt ponttal.


Micsoda szép képeke ezek

12. TALMÁCSI GÁBOR:

Nagyon örülök a tizenkettedik helynek, hiszen egy nagyon nehéz versenyen vagyunk túl. Az elején nehezen döntöttünk, hogy melyik gumit válasszuk, de végül a jó megoldás mellett voksoltunk. Az utolsó két körben nagyon vizes volt aszfalt, csúszott a motor, de meg tudtam őrizni a pozíciómat, és ez nagyon sokat jelent a csapatomnak és nekem is. A következő verseny Brnóban lesz, ahol a több tíz ezer magyar szurkoló előtt szeretnék még jobb teljesítményt nyújtani.”

Brit Nagydíj, Egyesült Királyság, 2007. július 26., Donington

1. Andrea DOVISIOZO
2. Colin EDWARDS
3. Randy DE PUNIET

4. Alex DE ANGELIS
5. Valentino ROSSI
12. TALMÁCSI GÁBOR

A világbajnoki pontverseny állása:

1.Rossi                        187 pont
2. Lorenzo                   162 pont
3. Stoner                     150 pont
4. Pedrosa                   115 pont
5. Edwards                  103 pont
19. TALMÁCSI              5 pont

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending