Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma – Sachsenring, időmérő

Úgy néz ki Talma és az eső jó párosítás

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye


TALMA TIZENHATODIK AZ ELSŐ ESŐS IDŐMÉRŐJÉN

Egész éjszaka vihar volt a sachseni pálya környékén, ami a délelőtti szabadedzésekre kicsit csillapodott. Talmácsi motorján több változtatást is elvégzettek a mérnökök, ennek köszönhetően a magyar versenyző közel egy másodpercet javított idején, azonban a motor elejének pattogása még mindig érezhető volt a kanyarokban.

A délutáni időmérő edzést szakadó esőben rendezték, az órák óta ázó versenypályán több vízátfolyás is volt. Ennek ellenére Talmácsi Gábor az edzés elejétől remekül motorozott, az első fél órában végig a legjobb tízben volt. Ezt követően több beállítással és gumival is próbálkozott a csapat, de Talma nem tudott jobb köridőt produkálni. Az utolsó etapra új gumikkal ment ki, de ekkor már állt a víz a pályán, és nehezen érték el a gumik a megfelelő hőmérsékletet. Talma végül a tizenhatodik lett az időmérőn, melyen a fél mezőny rommá törte a motorját. Az első helyről Valentino Rossi indulhat, megelőzve Jorge Lorenzot és Casey Stonert.

16. TALMÁCSI GÁBOR  1’36.055

Első vizes időmérőm volt, ahhoz képest nem rossz eredmény, de többet vártam ennél. Az edzés elején minden rendben volt, ekkor még nem volt annyi víz a pályán. Utána már nagyon csúszott a vizes aszfalt, minden kanyarban nagyon kellett koncentrálni, hogy ne esés legyen a vége. Az időmérő végén már a határokat feszegetve próbáltam előrébb lépni, de nem sikerült. Holnap meglátjuk milyen idő lesz, és a bemelegítő edzésen megpróbáljuk a körülményekhez hangolni a motort.

 
Német Nagydíj időmérőedzés, 2008. 07. 18, Sachsenring
1. Rossi                       1’32.520
2. Lorenzo                   1’33.160
3. Stoner                     1’33.759
4. Hayden                    1’34.404
5. De Angelis               1’34.490
16. TALMÁCSI            1’36.055
 

Pénteki előzmények:

Úgy néz ki Talma és az eső jó párosítás, mert amíg a víz volt az úr, addig meglepően jó idők születtek

Szöveg és képek: Faster Management

Napsütéses időben érkezett a MotoGP mezőnye Németországba, a soron következő nagydíj helyszínére, azonban a MotoGP szabadedzése előtt hatalmas felhőszakadás érte el a pályát. Talmácsi Gábor szereti a Sachsenringet, ahol még a mai napig is több rekordot tart a 125-ös kategóriában. A magyar versenyző nagyon készült erre a versenyre, hiszen egy kedvelt aszfaltcsíkon próbálhatja ki a Hondáját.

A csapat több új beállítással is megpróbálkozik ezen a hétvégén, és nagyon bíznak benne, hogy az eddigi fejlődési folyamat továbbra is töretlen marad. A mai szabadedzést a szokásos időben, délután rendezték, ahol a tréning nagy részében vizes körülmények között száguldottak a versenyzők. Talmácsi Gábornak ez volt az első edzése, amikor vízen is kipróbálhatta a nyolcszázasát. A magyar versenyző remekül teljesített a nedves pályán, az edzés felénél a negyedik helyen állt. Utána kicsit visszacsúszott, és az utolsó negyedóra kezdetéig a tízedik idő volt az övé. Majd kezdett száradni a pálya, így az erre való beállításokat kezdték tesztelni a csapatok, és Talma ebben a szakaszban sem maradt el a többiektől. Öt perccel az edzés leintése előtt az ausztrál Vermeulen hatalmasan esett közvetlenül Talmácsi előtt, de világbajnokunk szerencsésen kikerülte az előtte átcsapódó motort. Az incidens megzavarta a jó ritmusban lévő magyar versenyzőt, aki az edzés végére így visszacsúszott a tizenhetedik helyre.

17. TALMÁCSI GÁBOR – 1’25.416

“Kipróbálhattam a motort vizes körülmények között, és túl sok problémám nem volt vele, jó köröket tudtam teljesíteni. Amikor száradni kezdett a pálya, átváltottunk a száraz beállításokra és itt már adódtak gondok. A kanyarokban pumpál a motor eleje, és emiatt el kell vennem a gázt. Ha ezt kijavítjuk, lényegesen gyorsabb leszek, most ezen dolgozunk.”

Német Nagydíj, szabadedzés, 2008. 07. 17, Sachsenring

1. Stoner                      1’22.779
2. Pedrosa                   1’23.034
3. Rossi                       1’23.088
4. De Puniet                 1’23.133
5. De Angelis               1’23.282
17. TALMÁCSI             1’25.416  

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending