Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma – Moto2 – Barcelona -verseny

Talma 21 helyet javított rajtpozíciójához képest. Küzdelmes, de jó nap volt

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: Faster Management

Ezen a hétvégén Sebestyén Péter is a MotogP-ben (125) versenyzett.
Róla itt olvashattok.

3.nap – verseny

A verseny napja mindig egy különleges pezsgést hoz a paddock életébe, ez kiváltképp igaz, ha Barcelonáról van szó. Rengetegen nyüzsögtek a boxutca környékén, a motorosok mellett mindenki figyelme Antonio Banderasra irányult. A színész saját Moto2-es csapatát látogatta meg. Talmácsi Gábort is meglátogatta néhány kedves barátja. Ott volt a boxutcában Bochkor Gábor a nagysikerű Bumeráng műsorvezetője, Várkonyi Andrea a Tények hírszerkesztője és Nagy László a Barcelona kézilabdás csillaga. Talmát a rajtrácson a szépségkirálynő Freire Szilvi óvta meg a naptól esernyőjével. A Henkel Magyarország marketing igazgatója, Németh Ottó is a helyszínen izgulta végig a Right Guard arcának választott magyar motoros futamát.

A warm upon Talmáék visszatértek a pénteki beállításokhoz és azon próbáltak finomítani. A tréning végére érezte, hogy sikerült előrelépni, gyorsabban tudott menni. A versenyre maradt ez a motor, Gábor nagyon várta a rajtot. A mai start még a rendre remekül rajtoló Talmácsitól is parádésra sikeredett. Szemfülesen a pálya szélén próbált minél előrébb keveredni, ami az első kanyarhoz érve számára kedvezett, hiszen ő nem sodródott ki és az ideális íven tudott fordulni. Majd még ebben a kanyarban történt egy bukás, amiben több versenyző is érintetté vált és a jól helyezkedő magyar versenyző máris a tízedik helyen motorozott. Gábor nagy csatába kezdett a riválisokkal, közben a motor hátulja folyamatosan csúszkált. A végén, rajtpozícióján huszonegy helyet javítva a tizenegyedik helyen zárta a nagydíjat. A Fimmco Speed Up olasz motorosa, Andrea Iannone tizenharmadikként fejezte be a Katalán Nagydíjat.

11. TALMÁCSI GÁBOR:“A rajtpozícióm alapján örülök a pontszerzésnek, a motor versenyképes volt. A versenyen a rajtnál nagyon összejött minden, remekül előre tudtam jönni. Nagy csata volt, hihetetlen küzdelem zajlott. Köszönöm a barátaimnak, hogy a helyszínen szurkoltak értem, Bochkor Gábornak meg is jegyeztem, hogy bejött a motoron a Bumeráng matrica.”

1. Yuki TAKAHASHI
2. Thomas LUTHI
3.  Julian SIMON
4. Karel ABRAHAM
5. Toni ELIAS
11. TALMÁCSI GÁBOR

2.nap – kvalifikáció

A Katalán GP második napján még nagyobb hőség tört a barcelonai aszfaltcsíkra és környékére. A motorosokra ettől függetlenül a szokásos két edzés várt a szombati napon. Talmácsi Gábor az első edzésen próbálgatta a gépet, a mérnökök kitaláltak néhány dolgot annak érdekében, hogy Gábor gyorsabb legyen. Ez sajnos nem sikerült, a magyar versenyző egy tizeddel rosszabb időt ment, mint egy nappal ezelőtt. Mindez a huszonegyedik helyre volt elég.

A délutáni időmérőre új beállításokkal készítették fel a szerelők Talma motorját. A Fimmco Speed Up magyar versenyzője mindent megpróbált, de nem jött a megfelelő köridő. Amikor a boxba érkezett Gábor arra panaszkodott, hogy a kanyar közbeni sebessége nem jó, és a kigyorsításoknál is akadtak gondjai. A tréning végén felkerültek az új gumik, de nem történt jelentős előrelépés, így Talmácsi Gábor a harminckettedik helyről várja a holnapi rajtot. A csapattárs, Andrea Iannone szerezte meg a jogot, hogy az első helyről vágjon neki a Katalán Nagydíjnak.

32. TALMÁCSI GÁBOR – 1’49.047

“Bosszant a mai szereplés, nem tudtunk javulni tegnap óta. Próbáltunk több beállítást is, de nem jött meg a várt eredmény. Lesz egy nap megbeszélés, ahol a megszokott módon egyeztetjük az adatokat a csapattársammal, és így holnap versenyképesebb lehetek.” 

1. Andrea IANNONE                   1’47.493
2. Yuki TAKAHASHI                    1’47.760
3. Thomas LUTHI                       1’47.973

4. Toni ELIAS                            1’48.089
5. Jules CLUZEL                         1’48.133
32. TALMÁCSI GÁBOR                1’49.047

1.nap – szabadedzés

Két hete Silverstone-ban versenyzett a Világbajnokság mezőnye, néhány napja Assenban, a nyári nagy menetelés harmadik állomása Barcelona. A katalán kikötővárosban rekkenő hőség fogadta a MotoGP-s vándorokat, ez itt ebben az időszakban teljesen átalagos. A vébé hetedik nagydíja előtt Talmácsi Gábor a  tizedik helyről várja a folytatást, a magyar versenyző az előző helyszínről egyenesen Spanyolországa utazott. Talma edzéssel és regenerálódással töltötte a két szabadnapját, majd jöhetett a megszokott GP ritmus.

A pénteki nap délutánján egy szabadedzést rendeztek, melyen kipróbálhatták a versenyzők, hogy miként muzsikál a gép a nyári melegben. Az aszfalt 55 fokos volt, a levegő negyven. Talmácsi Gábor motorja több változtatáson is átesett az előző verseny óta, elsősorban ezeket kellett tesztelnie. Az edzés a terveknek megfelelően haladt, így a magyar versenyző egy új szett gumival vághatott neki az utolsó perceknek. Talma ezekben a körökben remekül motorozott, időeredménye alig maradt el az elsőktől. A végén sikerült még néhány tizedet faragni, és a hatodik helyen zárta az első napot. Csapattársa, Iannone az ötödik pozícióból várja a holnapi folytatást.

6. TALMÁCSI GÁBOR  1’48.848

” lsőre elégedett vagyok, az előző versenyekhez képest úgy érzem előrébb léptünk. Eddig Barcelonában mindig az első szektorral voltak gondjaim, most ez ment a legjobban. Bizakodó vagyok a folytatással kapcsolatban, de rengeteg munkánk van még vasárnapig, mert nagyon egyben van a mezőny, és a spanyol versenyzők gyorsak hazai pályán”

1. Toni ELIAS                   1’48.425
2. Sergio GADEA               1’48.532
3. Shoya TOMIZAWA         1’48.622
4. Thomas LUTHI              1’48.630
5. Andrea IANNONE           1’48.743
6. TALMÁCSI GÁBOR          1’48.848

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending