Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma – Misano

Az új mérnök még nem tudott csodát tenni

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

TALMÁCSI GÁBOR TIZENNEGYEDIK LETT MISANOBAN
          
A San Marino-i Nagydíj napján már a reggeli órákban megteltek a lelátók, és szinte minden tribün „rossisárgában” pompázott. A bemelegítő edzésen mindenki elmaradt az egy nappal korábbi idejétől, Talmácsi Gábor csak három tizeddel kapott ki tegnapi önmagától. A rajtig még hangoltak a motoron, ezt követően már a starthoz sorakoztak a résztvevők.

Talma a tizenhetedik helyről vágott neki a huszonnyolc körös versenynek. A rajtjára most sem lehetett panasz, a magyar versenyző remekül jött el a mezőnnyel. A második kanyarban Hayden, De Angelis és Edwards ütközött és a kavarodásban Talmácsi a nyolcadik helyre jött fel. Ahogy a mögötte haladók magukra találtak, Talma motorja már nem volt versenyképes a többiekkel. A tízedik körtől a tizennegyedik helyen motorozott, és ebben a pozícióban intette le a kockás zászló. Talmácsi Gábor két világbajnoki pontot szerzett, összetettben a tizennyolcadik helyen áll. A San Marino-i Nagydíjat Valentino Rossi nyerte, Lorenzo és Pedrosa előtt.

 
14. TALMÁCSI GÁBOR

A rajtom jól sikerült és a balesetnél azt vettem észre, hogy hirtelen a nyolcadik vagyok és Melandri előttem nem sokkal gyorsabb. Valószínűleg az olasz nem ment teljes hőfokon, én pedig már ekkor küzdöttem a motorral. Amíg bírtam hárítottam a támadásokat, de a kigyorsításoknál nem tudtam tartani a lépést a többiekkel, és megelőztek. Nagyon bízom benne, hogy Estorilra találunk valamit, amivel végre versenghetek a többiekkel, mert nekem ebből mostanában csak néhány kör jut.

 
San Marino-i Nagydíj, 2009. szeptember 6. , Misano
1. Valentino ROSSI
2. Jorge LORENZO
3. Dani PEDROSA
4. Andrea DOVIZIOSO
5. Loris CAPIROSSI
14. TALMÁCSI GÁBOR
 
A világbajnoki összetett állása:
1. Valentino ROSSI                237 pont
2. Jorge LORENZO               207 pont
3. Dani PEDROSA                 157 pont
4. Casey STONER                 150 pont
5. Andrea DOVIZIOSO         133 pont
18. TALMÁCSI GÁBOR         12 pont

Szombati előzmények:

A derby napjára összeállhat Talmácsi motorja
 

A San Marino-ban  napsütéses idő fogadta a pályára özönlő fanatikus GP szurkolókat. A Misanoban elszállásolt csapatok arra panaszkodtak, hogy már a reggeli órákban alig lehetett eljutni a versenypályára a rengeteg autótól. Talmácsi Gábor számára nem indult jól a reggel. A szabadedzésen nem úgy mentek a dolgok, ahogy szerette volna.

A beállításokkal rossz irányba mozdult a csapat, és a gondok nem, hogy megoldódtak volna, hanem halmozódtak. Délutánra javítottak a szerelők a motoron, és Talma gyorsabb körökre volt képes. A kvalifikáció folyamán többször változtattak a beállításokon, és a magyar versenyző folyamatosan, még a legutolsó körében is tudott javítani addigi legjobbján. Holnapra van még bőven min dolgozniuk a mérnököknek, de a helyzet biztatónak tűnik. A verseny napjára összeállhat a motor, hogy Talma nagy csatát vívhasson a vetélytársakkal.
 

17. TALMÁCSI GÁBOR 1’37.091

A főpróba nem úgy sikerült, ahogyan szerettem volna, de ettől még a versenyen összejöhetnek a dolgok. Ugyan az időeredmény nem mutatja, de úgy érzem most előreléptünk, és végre van fény az alagút végén. Öt mérnök dolgozik azon, hogy holnapra javítsuk a ma jelentkező hibákat, és a bemelegítő edzésen utolérjük a mezőnyt, akkor a versenyen már bármi lehet. Nagyon motiváltnak érzem magam. Olasz a csapatom, nekik hazai pályán fontos egy jó szereplés, csak úgy, mint nekem és az összes magyar szurkolónak.

 
 
 San Marino-i Nagydíj, 2009. szeptember 5. , időmérő edzés, Misano
1. Valentino ROSSI                 1’34.338
2. Dani PEDROSA                  1’34.560
3. Jorge LORENZO                1’34.808
4. Toni ELIAS                         1’34.907
5. Colin EDWARDS               1’35.184
17. TALMÁCSI GÁBOR       1’37.091

Pénteki előzmények

TALMÁCSI ÚJ MÉRNÖKE VÁLTOZÁST HOZHAT MISANOBAN

 Talmácsi Gábor az előző verseny helyszínéről, Indianapolisból egyenesen a következő nagydíj felé vette az útját. Kedden este érkezett meg a magyar versenyző Misanoba, ahol először az időeltolódás okozta kellemetlenségekkel kellett megküzdenie. Az Amerikából visszaállás jobban megnehezíti a versenyzők dolgát, mint fordítva. A tegnapi nap során Talma két rendezvényen is részt vett, először a San Marino-i várba látogatott versenyzőtársaival, majd San Patrignanoba mentek egy gyógyult kábítószereseket segítő központba. A Scot csapat és az intézmény évek óta  folytat közös munkát.

A mai naptól azonban már csak a munkáé a főszerep, csakúgy, mint ahogyan az lesz az elkövetkezőkben is.
Talmácsi Gábor csapata a mai szabadedzéstől egy új mérnökkel bővült. A japán szakember a futómű beállításokban segít majd, eddig Andrea Dovizioso csapatánál tette ugyanezt. Mivel ott futómű gyártót cseréltek, felszabadult a remek szakember. Az edzés során több beállítást is kipróbáltak, hogy feltérképezzék, hol kell javítani.

A mai nap legfontosabb eseménye az edzés utáni megbeszélés volt, ahol Talma elmondta mit tapasztalt az egyes változtatások során. Ezek alapján holnapra jó irányba mozdulhatnak a beállítások terén, hiszen Gábor gyorsan megtalálta a közös hangot az új japán mérnökkel.

17. TALMÁCSI GÁBOR     1’37.869
 

Úgy mondva beáldoztuk a mai edzést, hogy a beállításokkal előrébb léphessünk. Új szakember érkezett hozzánk, aki csak úgy tud segíteni, ha megpróbálkozunk néhány változtatással. Úgy gondolom, néhány edzésen belül érezhető lesz a munkájának az eredménye. A pályát ismerem és szeretem, így ha motorozhatóbbá válik a gép, akkor eredményes hétvégére számíthatunk.

San Marino-i Nagydíj, 2009. szeptember 4. , első szabadedzés, Misano
1. Valentino ROSSI               1’35.304
2. Jorge LORENZO               1’35.430
3. Dani PEDROSA                 1’36.080
4. Alex DE ANGELIS            1’36.096                                         
5. Andrea DOVIZIOSO         1’36.316
17. TALMÁCSI GÁBOR       1’37.869

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending