Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma – Laguna Seca időmérővel frissítve

Gabesz jól húzza a dugót!

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

TALMA TIZENHETEDIK LETT AZ IDŐMÉRŐN A FÜGGETLENSÉG NAPJÁN

 
A Függetlenség napja Amerikában az egyik legnagyobb ünnep, ezen a július 4-én a motorosok kiváló produkcióval lepték meg a házigazdákat. A délelőtti szabadedzésen Talmácsi Gábor a pénteki idején nyolc-tizedet javított, és tovább csökkent a különbség az előtte levőkhöz képest. A Scot csapat magyarja 1’24.114-et repesztett. Capirossi egy, Gibernau két tizeddel előzte meg a magyar versenyzőt. A délutáni időmérő edzésre további változtatásokat eszközöltek a mérnökök, és Talma is úgy érezte, hogy van még néhány kanyar, ahol faraghat az idején.
A kvalifikációs tréning jól kezdődött Talmácsi a tizennegyedik idővel rendelkezett sokáig. Majd a többiek elkezdtek gyorsulni, Gábor viszont küzdött a motorral, de nem jöttek a jó köridők. A délelőtti idejétől négy tizeddel elmaradt a magyar versenyző, így a tizenhetedik helyről várhatja a holnapi rajtot. Az első sorból a kétszer is hatalmasat eső Lorenzo, mellette Valentino Rossi és a motoron szintén átszaltozó Stoner indulhat.
Az időeltolódás Laguna Secában mínusz kilenc óra Budapesthez képest, így a vasárnapi versenyt magyar idő szerint este 11 órától rendezik.
 
17. Talmácsi Gábor 1’24.528

Nagyon nehéz volt számomra ez az edzés, küzdöttem a gyors körökért, de nem tudtam kihozni a maximumot. Eddig mindig sikerült javítanom, most azonban elmaradtam az eddigi legjobbamtól. A mérnökeimmel átbeszéljük a lehetséges változtatásokat, eddigi érzéseket, és mindent megteszünk az előrelépés érdekében. Holnap nagyon szeretnék előrébb lépni, hiszen többet érzek magamban és a motorban a mai teljesítménynél.

 
 
Red Bull Amerikai Nagydíj, Laguna Seca, időmérő edzés 2009. július 4
1. Lorenzo                   1’21.678
2. Rossi                       1’21.845
3. Stoner                     1’21.910
4. Pedrosa                   1’22.113
5. Dovizioso                1’22.135
17. TALMÁCSI          1’24.528

Előzmények:

FP2 Szombat

Gábor ma is Canepa előtt ért célba a második szabadedzésen, előtte Capirossi. Eredmények itt.
Ha valakinek van MotoGP.com os előfizetése, akkor itt láthattok interjút Gáborral angolul és magyarul is a helyszínről.

FP1 Péntek
A hétvégén rendhagyó módon csak a MotoGP kategória verseng a világbajnoki pontokért, a helyszín az Egyesült Államok, Laguna Seca. A Kaliforniában lévő pálya Los Angeles és San Francisco között található, és az egyik leghíresebb amerikai versenyhelyszín.
Mint a korábbi híradásokból kiderült, ettől a futamtól a szezon végéig a csapat és a Honda gyár döntése alapján, a Scot Racing Team csak egy versenyzővel, azaz Talmácsi Gáborral folytatja a világbajnokságot, ami egyben azt is jelenti, hogy két motor áll majd rendelkezésére a magyar versenyzőnek a hátralévő nagydíjakon.
Talmácsi Gábor az Egyesült Államokban is elismert és kedvelt versenyző. Egy, a pályán lebonyolított „Riders for Health” jótékonysági árverésen Talma dedikált pólója és kesztyűje 130 ezer forintnyi dollárért került egy lelkes szurkoló birtokába. Gábor már nagyon várta, hogy motorozhasson ezen az aszfaltcsíkon, és kipróbálhassa a híres „dugóhúzó” kanyarkombinációt. Az edzés elején Talmácsi csak ismerkedett a pályával, majd az új, második motorral tette ugyanezt. A Scot csapat magyarja egyre inkább ráérzett a ritmusra, és folyamatos javította saját köridejét. A végére még képes volt egy nagyot újítani, 1’24-es időt motorozott, mellyel 6 tizeddel megelőzte Canepát és a tizenhatodik helyen zárta az első szabadedzés.
Az időeltolódás Laguna Secában mínusz kilenc óra Budapesthez képest, így a szombati időmérőt magyar idő szerint 22:55-től rendezik.

 

16. Talmácsi Gábor     1’24.926

Először mentem itt, ehhez képest sikerült jó időt motoroznom. Sok helyen érzem, hogy másképpen kell használni a gépet, egy nagyon technikás pályáról van szó. A pálya számos pontján szórtam el tizedeket, melyeket, ha kimotorozok, akkor lényegesen jobb időeredményre lehetek képes. A „dugóhúzó” előtti kanyar elég félelmetes, ha szárnya lenne a motornak, elszállna, majd ebből valósággal leesünk a sikánba. Holnap az időmérőn szeretnék gyorsabb lenni, és ha lehet, még előkelőbb rajtpozíciót szerezni.

 

 

Red Bull Amerikai Nagydíj, Laguna Seca, első szabadedzés 2009. július 3.
 1. Rossi                       1’21.981
 2.. Lorenzo                  1’22.093
 3. Stoner                     1’22.170
 4. Pedrosa                  1’22.637
 5. Elias                       1’22.682
16. TALMÁCSI            1’24.926

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending