Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma – Honda Scot sajtótájékoztató FRISSÍTVE

A legfrisebb infókkal a Hotel Boscolo-ból jelentkezünk.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Talma és a Faster Management ma délután a Hotel Boscolo-ban tartotta első közös sajtótájékoztatójuk. Ott volt a MOL igazgatója, a Honda Scot csapat vezetője és sportigazgatója, Stefano Favaro menedzser és persze a teliszájjal vigyorgó Talmácsi Gábor is. Van is mire, hiszen ő az első magyar motoros, aki ilyen magasságokba került.

Először az olaszok, azaz a Honda Scot képviselői beszéltek a történtekről. Elmondták, hogy mióta a 125-ös kategóriában hozzájuk került a magyar fiú, mindvégig nagyon jó viszonyban vannak. Tisztában vannak a kvalitásaival és azóta szeretnének vele újra együtt dolgozni, ami egyedülálló módon most létre is jöhetett. Sem Gáborék, sem a csapat nem hitte volna, hogy ez ilyen hamar lehetséges az Asparékkal való szakítás után, de nem egy kimerítő tárgyalás eredményeként és végül a Honda utolsó pillanatok béli bólintásával (a csütörtöki edzés előtt 1,5 órával) Talma Barcelonában felülhetett a motorra.

A szerelőkkel és az RC212V-vel is csupán a konkrét indulás előtt körülbelül fél órával ismerkedett meg, ehhez képest nagyon is jól sikerültek az első körök. A csapat kicsit kételkedett benne, hogy szinte rögtön a 125-ös sorozat után képes lesz Talma megbírkózni a feladattal, hiszen a két kategória között akkora űr tátong, mint egy Forma 1-es autó és egy tuningolt utcai CIVIC között, de az első edzés után világossá vált, hogy igen is van keresnivalója Talmácsinak a királykategóriában. Egyelőre egy motorja lesz neki is, és csapattársának, Yuki Takahasinak is, akinek a híresztelésekkel ellentétben szintén stabil helye van a csapatnál egész évben. Valószínűleg lesz harmadik motor, amit valószínűleg az a versenyző kapja meg, aki jobban fog teljesíteni. Nagyon bizakodóak a SCOT Hondások, Gábor pedig rettentően motivált, boldog és elszánt, szóval miért is ne lehetne majd az övé?


Gábornak csillog a szeme. És nem azért, mert üvegből van..

Favaro is beszélt néhány szót az idáig vezetett útról, állítása szerint élete leghosszabb, leggyötrelmesebb tárgyalásán van túl, több évet öregedett egyszerre, miközben többször volt olyan pont, amikor azt hitte “ez nem fog menni”, de aztán mégis csak sikerült. Nagy szerepe van ebben a MOL-nak, ami nem tágított a magyar versenyző mellől, sőt sokkal nagyobb erővel és lendülettel álltak mögé, mint eddig bármikor (mostantól remélem mindenki MOL-t tankol : ). Sok embernek köszönhető tehát, hogy az ország Talmácsi Gábora feljutott a legnevesebb, leghíresebb versenysorozatba, a MotoGP-be. Természetesen a főszereplő is megszólalt, ezt láthatjátok a videón is.

Videó a helyszínről

Gábor mesélt kicsit a motorról, avagy az “űrhajóról”, hogy mennyire távol áll még a 250-estől is, hogy még a boxból való elindulást is tanulni kell, nem hogy a számtalan elektronikai kütyüt, amit akár menetközben is variálhat, sőt kell. Teljesen új erőhatások érik, teljesen más, ismeretlen az a sebesség még, amivel száguld a pályán, bár ezt ő pont, hogy élvezi. Ezek után, elképzelhetetlennek tartja, hogy ő valaha is visszaüljön kisebb kategóriára, mert ez az igazi motorozás. Erőnlétileg is lazán bírta a rekkenő hőségben lezajlott spanyol versenyt, folyamatosan jó és egyenletes köröket produkált. A csapat álmaiban nem gondolta volna, hogy az időmérőn csupán 2,5 másodpercre lesz a legjobbtól, ez a különbség más esetben sokkal, de sokkal több szokott lenni. Gábor biztos benne, hogy hamarosan felér a mezőnyre, sőt.. és itt abbahagyta, mert nem szeretne ennyire előre menni. Egyelőre a motor beállításaival és az új technikával kell alaposan összeismerkednie, ahogy ő fogalmazott “meg kell tanulnia a motort”. Jó úton halad, mert állítása szerint a kezdeti jó értelemben vett szörnyetegből, mostanra már majdnem jó baráttá változott a Honda. A motor mellett pedig meglepő volt neki az egész környezet is, hiszen hirtelen egy nagyon-nagyon profi világba csöppent, irtózatos háttérrel. Soha eddig ilyet nem érzett és már csak ez is hatalmas büszkeséget és erőt ad neki.


A lerohanás

A sajtótájékoztató után szó szerint lerohanták Gábort, egyszerre több mikrofont dugtak szegény szájába. Mi a hátul ülő Talma papához ültünk le beszélgetni. Ő biztos a fiában és biztos abban is, hogy szép eredményeket láthatunk majd Gábortól, Dovizioéhoz hasonlóakat, sőt jobbakat. És ezt nem csak az apa szív mondatja vele, hanem mert a szakma is egyöntetűen elismeri Gábor tehetségét. Ő maga is azt mondta, hogy nem hiszi, hogy jobb motorosok húzzák a gázt a többi csapatban, ő is van olyan jó, mint azok és be is fogja bizonyítani. Talma papa természetesen kint volt a hétvégén és figyelte a folyamatosan gyorsuló Gabeszt. Szerinte van még mit csiszolni a motorozásán, van néhány dolog, amit ebben a kategóriában már máshogy kell csinálni, de ezzel nem lesz gond.

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending