Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma – FRANCIA NAGYDÍJ, LE MANS

Akkor most pontosan hányadik is lett Gábor? Itt a hivatalos közlemény.
 

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

2008. május 18.

Talmácsi Gábor a 14. helyen ért célba a verseny közben eleredő eső miatt két részletben lebonyolított, s számára rendkívül balszerencsésen alakuló Francia Nagydíjon.
Az első rajt nem sikerült különösebben jól a magyar világbajnok számára, ám a 9. helyről mindössze két körre volt szüksége ahhoz, hogy átfűzze magát az élmezőnyön és máris a második helyen száguldjon. Parádés előzéseket láthattunk Talmácsitól, akinek ezúttal tényleg nagyon jó volt a motorja. Nyolctagú boly alakult ki az élen, s azon belül őrült tempóban előzgették egymást a pilóták – folyamatosan változott a sorrend közöttük. Egyvalami volt csak állandó: Talmácsi a toppilóták között motorozott. A negyedik helyen haladt éppen, amikor a kilencedik körben piros zászlóval leintették a futamot – mert eleredt az eső.
A leintéskor érvényes sorrendben álltak fel újra a rajtrácsra a pilóták: Talmácsi tehát a negyedik pozícióból kezdhette újra a küzdelmet az öt körösre kiírt Le Mans-i viadalon. A rajtja megint nem volt túl jó, de már az első kör végén az élen haladt. Óvatosan motorozott, amennyire csak tudott, és három kör volt már csak hátra, amikor a célegyenesre ráforduló kanyarban ledobta magáról az Apriliája. A 21. helyen tudott visszaállni a versenybe és három kör alatt a 14. pozícióba zárkózott fel, és 2 pontot szerzett.

Talmácsi Gábor nyilatkozata:
– Nem tudom pontosan mi történt, egyszerűen csak megcsúszott a motor hátulja és átdobott. Pedig az első verseny nagyon jól kezdődött az Apriliám versenyképes volt, én pedig magabiztosnak éreztem magamat. Aztán jött az esős futam. Elhatároztam, hogy nem fogok kockáztatni, ennek ellenére a második körben már egy kicsit elhúztam a többiektől. A telemetria azt mutatja, hogy abban a bizonyos kanyarban nagyobb gázt húztam, mint az előző körben. Biztos így van, mert a számítógép nem hazudik, bár én ezt egyáltalán nem éreztem. Mit mondhatnék? Sajnálom. Az idén már minden rossz megtörtént velem, ami történhetett: kétszer megállt a motorom, volt rossz versenyem és el is estem, pedig ilyen már majdnem három éve nem fordult elő. Remélem, most már végre vége szakad a rossz sorozatnak…

A végeredmény:
1. Mike Di Meglio (francia, Derbi)
2. Bradley Smith (brit, Aprilia)
3. Nicolas Terol (spanyol, Aprilia)
14. Talmácsi Gábor (magyar, Aprilia)

VB pontállás:
Di Meglio 74 pont
Terol 66 pont
Corsi 62 pont
10. Talmácsi 32 pont

 

{mosmodule module=mod_related_items}

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending