Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma – Donington – időmérő

Talmácsi a tizenhetedik helyről indul Angliában

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Talmácsi a tizenhetedik helyről indul Angliában

Napos reggelre ébredt a paddock Doningtonban, a Brit Nagydíj második napján. A délelőtti szabadedzést száraz aszfalton rendezték. Talmácsi Gábor több beállítási variációt is kipróbált, és végig jó időket motorozott. Végül a tizenhatodik helyen zárt, 1’31.003-as idővel, két másodpercre az első Pedrosától.

A délutáni időmérőn kellemes napsütésben ültek újra motorra a versenyzők. Talmácsi Gábor már az első etapban alig maradt el a délelőtti idejétől, úgy tűnt lehet esély a javításra. Talma a tizenötödik körében elesett, de tudta folytatni az edzést. Mire a magyar versenyző a boxba ért a szerelők már felkészítették a másik motorját, és már mehetett is vissza a pályára. Jobb köridőt azonban már nem sikerült mennie, így a tizenhetedik helyről várhatja a holnapi rajtot. Az első sorból Valentino Rossi, Pedrosa és Lorenzo indulhat.
A verseny magyar idő szerint vasárnap 16:30-kor indítják.

 
17. TALMÁCSI GÁBOR  1’31.193

“Nem vagyok elégedett az időmérő edzés eredményével, mivel délelőtt ennél az időnél már tudtam jobbat. Próbáltam erőltetni, de esés lett a vége, az utolsó előtti kanyarban elment a motor eleje. Szerencsére nem sérültem meg, egészségesen várom a holnapi versenyt. Nem tudom milyen idő lesz, de nem bánnám, ha esne, mivel az esős beállításaink jobbnak tűnnek. Holnap mindent megteszek az újabb pontszerzésért, megérdemelné a csapatom, akik remekül dolgoznak ezen a hétvégén is”.

 
Brit Nagydíj, időmérő edzés, 2009. július 25. , Donington
1. Rossi                       1’28.116
2. Pedrosa                   1’28.211
3. Lorenzo                   1’28.402
4. Stoner                     1’28.446
5. Dovizioso                1’28.778
17. TALMÁCSI          1’31.193

Pénteki előzmények

Talmácsi eddigi legjobb edzés eredményét produkálta

A MotoGP mezőnye az Egyesült Királyságban folytatja az idei szezont, a hétvégi versenynek Donington ad otthont. Az angol időjárás hozza a már jól megszokott formáját, a napsütést rendre heves záporok szakítják meg. Talmácsi Gábor a sachsenringi verseny után egyenesen a sziget országba utazott, útja során tett egy villámlátogatást az angol fővárosban, Londonban.

Az amerikai és a német pálya után egy újabb dimbes-dombos helyszínen kell bizonyítaniuk a versenyzőknek. Talma már nagyon várta, hogy újra motorra ülhessen. Újra elnevezte a motorjait, a Madonna és a Hermione neveket választotta. A tegnapi Riders for Health alapítvány árverésén Talmácsi Gábor ereklyéiért négyszázezer forint értékű angol fontot adtak a helyi szurkolók. A mai egyetlen szabadedzést a már jól megszokott módon délután kettőtől rendezték. Esőben kezdődött az edzés. Talma az első fél órában a mezőny első felében állt idejével. Ahogy száradt a pálya Gábor is képes volt újítani, és a mezőnnyel együtt gyorsult. Végül a tizenharmadik helyen végzett, amely a magyar versenyző eddigi legjobb edzés produkciója a MotoGP kategóriában.
Magyar idő szerint a holnapi időmérő edzést 14:55-tól, a vasárnapi versenyt a megszokottól eltérően 16:30-tól rendezik.

13. Talmácsi Gábor  1’40.850

“A mai edzés előtt visszatértünk az egyik motorral az alapbeállításokhoz, melyeket a Honda adott. Úgy néz ki ez lehet a jövő, hiszen sokkal kezelhetőbb lett a motor. Örülök, hogy jó irányba mozdultunk el, már csak a finomhangolásra kell koncentrálnunk. Elneveztem a két motort, ahogy ezt egy ideje teszem, a Madonna és a Hermione nevet adtam nekik. Madonna azért, mert nagy tisztelője vagyok a pop dívának, mindig erőt merítek abból, ha rá gondolok. A Hermione pedig megtetszett, sokan a Harry Potterből ismerik a nevet, pedig egy szép görög mitológia név.

Brit Nagydíj, első szabadedzés, 2009. július 24. , Donington
1. PEDROSA              1’38.627
2. STONER                1’38.872
3. ROSSI                    1’38.917
4. DOVIZIOSO           1’39.069
5. LORENZO             1’39.105
13. TALMÁCSI          1’40.850

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending