Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma – Donington – időmérő

Talmácsi a tizenhetedik helyről indul Angliában

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Talmácsi a tizenhetedik helyről indul Angliában

Napos reggelre ébredt a paddock Doningtonban, a Brit Nagydíj második napján. A délelőtti szabadedzést száraz aszfalton rendezték. Talmácsi Gábor több beállítási variációt is kipróbált, és végig jó időket motorozott. Végül a tizenhatodik helyen zárt, 1’31.003-as idővel, két másodpercre az első Pedrosától.

A délutáni időmérőn kellemes napsütésben ültek újra motorra a versenyzők. Talmácsi Gábor már az első etapban alig maradt el a délelőtti idejétől, úgy tűnt lehet esély a javításra. Talma a tizenötödik körében elesett, de tudta folytatni az edzést. Mire a magyar versenyző a boxba ért a szerelők már felkészítették a másik motorját, és már mehetett is vissza a pályára. Jobb köridőt azonban már nem sikerült mennie, így a tizenhetedik helyről várhatja a holnapi rajtot. Az első sorból Valentino Rossi, Pedrosa és Lorenzo indulhat.
A verseny magyar idő szerint vasárnap 16:30-kor indítják.

 
17. TALMÁCSI GÁBOR  1’31.193

“Nem vagyok elégedett az időmérő edzés eredményével, mivel délelőtt ennél az időnél már tudtam jobbat. Próbáltam erőltetni, de esés lett a vége, az utolsó előtti kanyarban elment a motor eleje. Szerencsére nem sérültem meg, egészségesen várom a holnapi versenyt. Nem tudom milyen idő lesz, de nem bánnám, ha esne, mivel az esős beállításaink jobbnak tűnnek. Holnap mindent megteszek az újabb pontszerzésért, megérdemelné a csapatom, akik remekül dolgoznak ezen a hétvégén is”.

 
Brit Nagydíj, időmérő edzés, 2009. július 25. , Donington
1. Rossi                       1’28.116
2. Pedrosa                   1’28.211
3. Lorenzo                   1’28.402
4. Stoner                     1’28.446
5. Dovizioso                1’28.778
17. TALMÁCSI          1’31.193

Pénteki előzmények

Talmácsi eddigi legjobb edzés eredményét produkálta

A MotoGP mezőnye az Egyesült Királyságban folytatja az idei szezont, a hétvégi versenynek Donington ad otthont. Az angol időjárás hozza a már jól megszokott formáját, a napsütést rendre heves záporok szakítják meg. Talmácsi Gábor a sachsenringi verseny után egyenesen a sziget országba utazott, útja során tett egy villámlátogatást az angol fővárosban, Londonban.

Az amerikai és a német pálya után egy újabb dimbes-dombos helyszínen kell bizonyítaniuk a versenyzőknek. Talma már nagyon várta, hogy újra motorra ülhessen. Újra elnevezte a motorjait, a Madonna és a Hermione neveket választotta. A tegnapi Riders for Health alapítvány árverésén Talmácsi Gábor ereklyéiért négyszázezer forint értékű angol fontot adtak a helyi szurkolók. A mai egyetlen szabadedzést a már jól megszokott módon délután kettőtől rendezték. Esőben kezdődött az edzés. Talma az első fél órában a mezőny első felében állt idejével. Ahogy száradt a pálya Gábor is képes volt újítani, és a mezőnnyel együtt gyorsult. Végül a tizenharmadik helyen végzett, amely a magyar versenyző eddigi legjobb edzés produkciója a MotoGP kategóriában.
Magyar idő szerint a holnapi időmérő edzést 14:55-tól, a vasárnapi versenyt a megszokottól eltérően 16:30-tól rendezik.

13. Talmácsi Gábor  1’40.850

“A mai edzés előtt visszatértünk az egyik motorral az alapbeállításokhoz, melyeket a Honda adott. Úgy néz ki ez lehet a jövő, hiszen sokkal kezelhetőbb lett a motor. Örülök, hogy jó irányba mozdultunk el, már csak a finomhangolásra kell koncentrálnunk. Elneveztem a két motort, ahogy ezt egy ideje teszem, a Madonna és a Hermione nevet adtam nekik. Madonna azért, mert nagy tisztelője vagyok a pop dívának, mindig erőt merítek abból, ha rá gondolok. A Hermione pedig megtetszett, sokan a Harry Potterből ismerik a nevet, pedig egy szép görög mitológia név.

Brit Nagydíj, első szabadedzés, 2009. július 24. , Donington
1. PEDROSA              1’38.627
2. STONER                1’38.872
3. ROSSI                    1’38.917
4. DOVIZIOSO           1’39.069
5. LORENZO             1’39.105
13. TALMÁCSI          1’40.850

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending