Csatlakozz hozzánk

Hírek

TALMA – ASSEN, GYŐZELEEEEEEEMMMM!!!!

Gabesz nem adta fel, megcsapta a nyerés lehetőségének a szele, és megcsinálta. Nyert!

 

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Kissebb szívinfarktust hordtam ki lábon a futam végén, de gondolom ezzel nem vagyok egyedül.

Gratulálunk Gabesz!

 

A Faster beszámolója a mai napról:

Assen, a verseny

FUTAMGYŐZELEM A SZENTÉLYBEN!

A Holland Nagydíj két edzésnapja nem sikerült jól az Aspar Team számára, különösen Talmácsinak. Komoly beállítási gondokkal küszködtek, a bemelegítésre drasztikus változtatásokat terveztek, de a szombati nap esővel kezdődött. A warm up-ot Talmácsi Gábor magabiztosan, jelentős időkülönbséggel nyerte, így sokan elkezdtek bizakodni, hogy talán az eső szerencsét hozhat a magyar világbajnoknak. Azonban a verseny rajtára már felszáradt a pálya, és a 13. helyről közepes starttal kezdett Talmácsi.
Bradley Smith már a futam elején igyekezett meglógni és körről körre elhúzott a mezőnytől. Gadea motorja megadta magát, így ő kiállni kényszerült, vélhetően akkor sokak fejében megfordult, hogy nehogy megtréfálja a technika a magyar motorost is. Talma motorja szemmel láthatóan gyengébb volt ugyan, de bírta és a 3 bolyban küzdött, előzött, majd visszaelőzték. Aztán következett a fordulat! 13 körrel a futam vége előtt piros zászlóval leintették a versenyt, mert elkezdett esni az eső. Új rajt, új esélyek! Az izgalmak fokozásaként az égiek ismét csavartak egyet a dolgokon és elzárták az égi csatornákat. Talmácsi az új, 5 körre kiírt versenytávot a 11. helyről kezdte. Vezetési stílusán látszott, hogy anyait-apait belead és okosan darálja be az előtte haladókat. Az utolsó kört dobogós helyről kezdte, és a maximumnál is többet kihozva magából és motorjából hatalmas csatában megszerezte idei első futamgyőzelmét! (De kellett ez már!) Talma mögött Olive lett a 2. és Corsi a 3.
 

 

 
katt a győztesre
 

Talmácsi Gábor nyilatkozata:

Az első versenyen nem hittem volna, hogy felérhetek a dobogóra, de az új rajt új lehetőséget adott. A második rajt előtt állítottunk még a motoron, ami sokat jelentett, mert lényegesen jobb lett. Tudtam, hogy 5 kör van és egy különleges érzés kerített hatalmába. Éreztem, hogy van esélyem, és eszemben sem jutott elengedni ezt a lehetőséget. Nagyon kemény sprintet nyomtunk a végén, bejött a taktikám, fejben végig ott voltam és végre idén először győzni tudtam. Ezzel a 4. helyre jöttem fel az összetettben is! Nagyon boldog vagyok, nagyon kellett már mindenkinek ez az első hely. Köszönöm a csapatnak, a szponzoraimnak, a családomnak, a szurkolóknak!

Holland Nagydíj végeredmény:
TALMÁCSI GÁBOR
Juan Olive
Simone Corsi

VB pontállás:
1. Di Meglio 141 pont
2. Corsi 125 pont
3. Olive 94 pont
4. TALMÁCSI 93 pont
 

ASSEN, 2. NAP
LEHET, HOGY A 13 HOZ MAJD SZERENCSÉT?
Egész éjszaka esett Assenban, így a második szabadedzés vizes pályán zajlott. Talmácsi Gábor a 3. helyen zárt. Az időmérőre felszáradt a pálya, de a további külső körülmények – pl. aszfalt hőmérséklet, páratartalom – nem volt annyira kedvező, mint tegnap, így az első 15 versenyzőnek nem sikerült javítania tegnapi köridején, maradt a rajtsorrend.
Világbajnokuk idén először szorult hátra a 4. sorba, de egy jó rajttal reális esélye lehet arra, hogy az élmezőnybe kerüljön, főleg annak tudatában, hogy ezen a pályán mindig többtagú boly küzd végig a dobogós helyezésekért.

 
Talmácsi Gábor nyilatkozata:
Nem szoktam ilyet mondani, de most, hogy fúj a szél, egyszerűen lehetetlen menni a motorral a gyors kanyarokban. A féktávokon sincs rendben az Apriliám és ma a második időmérőn, úgy éreztem, hogy csak akadály vagyok a pályán. Tanácstalanok vagyunk, nem tudjuk, hogy szélben miért küszködünk ennyire. Holnap a bemelegítésen drasztikusan változtatunk majd a beállításokon, amivel vagy jobb lesz a motor vagy még rosszabb, de nincs más választásunk, mert a mostani beállításokkal sem tudnék végigmenni a versenyen.
 
 
Rajtsorrend:
Corsi 1.45.533
Smith 1.45.873
Olive 1.45.896
13. Talmácsi 1.46.532
 
ASSEN, 1. NAP
 
A 9. VB futam vette ma kezdetét azon az asseni pályán, ahol a futamgyőzelmek kiemelt dicsőséggel járnak. Világbajnokunknak 2005-ben már sikerült a dobogó legfelső fokára állni és a múlt heti balszerencsés doningtoni hétvége után ismét nagy szükség lenne egy pódiumos eredményre. Talmácsi Gábor lakóautójával érkezett Assenba, így már kedden a pályán volt.
A szokásostól eltérőn már ma, azaz csütörtökön megkezdődtek az edzések. Az első szabadedzésen 10. az időmérőn 13. lett a magyar motoros, aki a holnapi tréningeken mindenképpen javítani szeretne.
Az ideiglenes polet Simone Corsi szerezte meg, mögötte Smith és Olive végzett.
 

Talmácsi Gábor nyilatkozata:

Nem vagyok elégedett a 13. hellyel, de azt gondolom, hogy ezzel nem árultam el nagy titkot. Az időmérő első felében rendben mentek a dolgok, majd nem tudtam javítani. Ennek két oka van: 1. többször is utolértem lassabb versenyzőket a pálya azon részein, melyek a jó köridők szempontjából a legtöbbet számítanak. 2. igazából én sem tudom megmondani a pontos okot. Mindig tudni szoktam, hogy mi okozza az alapvető gondot, de most nem tudom. Nagyon sok beállításon változtattunk a szabadedzéshez képest. A féktávokon nem igazán jó a motor, de összességében nem csak ez okolható. Úgy érzem, hogy holnapra változtatnom kell a vezetési stílusomon is, mert ma eléggé agresszívan mentem és ezen a pályán a könnyedebb, lendületes motorozás az eredményes. Délután lesz egy nagy csapat meeting, holnap pedig egy új nap.

1. Időmérő eredménye:
Corsi 1.45.533
Smith 1.45.873
Olive 1.45.896
13. Talmácsi 1.46.532

 

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending