Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talma-Mugello – 7. rajthely, 7. helyezés

Talmácsi az időmérőn és a versenyen is egyaránt a hetedik helyen végzett

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Az Olasz Nagydíj második napjára a tegnapinál is nagyobb hőség érkezett Mugelloba. A pályát magában foglaló völgybe beszorult a levegő, így a versenyzőknek a kánikulával is meg kellett küzdeniük.
A délelőtti szabadedzésre Talma változtatott néhány dolgot a motoron annak érdekében, hogy jobb pozíciót tudjon felvenni a száguldás közben.

A mérnökök a gép áttételezésére koncentráltak, ezen a tréning folyamán is többször változtattak. A gumikkal való tartalékolás miatt Talmácsi helyezése általában szombat délelőtt nem a legjobb, most is a tizenkilencedik lett a gyakorláson.

A Fimmco Speed Up mérnökei előbbre helyezik a versenyeredményt a szombat délelőtti helyezésnél, így az újítások tökéletesítése számukra a legfontosabb.
A negyvenöt perces időmérő edzést remekül indította Talmácsi Gábor, körideje hosszasan az legjobb öt között volt. Majd az edzés felénél Talma az ötödik helyről az elsőre ugrott fel. Tiz perc volt hátra a kvalifikációból, amikor a magyar versenyző idejét csapattársa Iannone múlta felül, hét tizeddel. Három perccel a leintés előtt Talmácsi gyors körön volt, amikor nagy sebességnél kicsúszott a sóderágyba, aminek következtében a magyar motoros már nem tudott javítani, és végül a hetedik helyről indulhat a holnapi versenyen.
A pole pozíciót a Fimmco Speed Up olasz versenyzője, Andrea Iannone szerezte meg.

7. Talmácsi Gábor – 1’56.305

Ahhoz képest, hogy Le Mans-ban küzdöttem a tizenkilencedik rajthelyért, most egy eséssel is a hetedik tudtam lenni. Nagyon akartam ezt az első rajtkockát, de így is jó helyről indulok a második sorból. Kell egy jó start és akkor harcolni tudok majd a dobogós pozíciókért. Gratulálok Iannone-nak, remekelt ma.

 
2010. június 5., Olasz Nagydíj, Mugello, időmérő edzés
1. Andrea IANNONE        1’55.598
2. Toni ELIAS                   1’55.858
3. Alex DE ANGELIS       1’56.222
4. Jules CLUZEL             1’56.272
5. Soya TOMIZAWA        1’56.284
7. TALMÁCSI GÁBOR     1’56.305

 

Andrea Iannone ott folytatta a verseny napján, ahol szombaton abbahagyta: villámgyors volt. Irreálisnak tűnő előnnyel és magabiztosággal, végig az élen haladva szerezte meg a győzelmet, melyet a szerencsétlenül járt Valentino Rossinak – hat hét mankó és hat hónap kihagyás is várhat a Doktorra – ajánlott az empatikus honfitárs. Csapattársa, Talmácsi Gábor is jól kezdett, a második helyig meg sem állt a rajt után, Iannone viszont egyszerűen megállíthatatlan volt ezen a napon – és ezen a helyszínen. Sajnos Talma – az idei versenyek gyakorlatát hozva – folyamatosan lassult, így fel kellett vennie a küzdelmet a bollyal, melyet vezetett. Kezdetben még vissza tudott vágni támadóinak (Elias, Corsi, Lüthi, Gadea, Tomizawa), később azonban ennek a traktusnak minden tagja elment Gábor mellett, így elsőből utolsó lett – már ami az élbolyt illeti. A hetedik helyen már teljesen zavartalanul motorozhatott Talma, vagyis ő is ott folyatatta, ahol az időmérőn abbahagyta. Eközben a dobogós pozíciókért valódi kamikaze-küzdelmek folytak, földön, füvön, levegőben, amelyeket végül Gadea és Corsi szerezte meg Lüthi és Elias elől. Corsit külön dicséret illeti, mivel a 28. helyről tornászta fel magát a pódiumra. Felejthetetlen Moto2-es versenyt láthattunk, amely a 125-ösök kiélezett küzdelmeire emlékeztet bennünket. Nagyon erős és rendkívül szoros a mezőny, úgyhogy nincs könnyű helyzetben Talma, de a csapattárs, ill. annak motorjának győzelme mindenképp bizakodásra adhat okot.

7.  Talmácsi Gábor: „Jobbra számítottam, ennyit tudtunk a mai napon. Körről-körre nehézségeim voltak a motorral, nem tudtam tartani a ritmust az előttem haladókkal. Gratulálok csapattársamnak, Andrea Iannonénak, az egész hétvégén remek teljesítmény nyújtott, nagy győzelmet aratott. A motor bizonyította, hogy lehet vele nyerni, a következő versenyre mi is megtaláljuk a nyerő beállításokat”

2010. június 6., Olasz Nagydíj, Mugello, verseny
1. Andrea IANNONE           41’05.374
2. Sergio GADEA                41’08.138
3. Simone CORSI              41’08.173
4. Thomas LUTHI              41’08.188
5. Toni ELIAS                      41’08.778
6. Shoya TOMIZAWA          41’09.200
7. TALMÁCSI GÁBOR        41’12.583

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending