Connect with us
Suzuki

Hírek

Takahashi megy, Talma marad

Ezek szerint nem csak pletyka volt a pár héttel ezelőtti. Takahashi nem maradhat a csapatnál, Talma lesz az egyetlen SCOT Hondás

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Ezek szerint nem csak pletyka volt a pár héttel ezelőtti. Takahashi nem maradhat a csapatnál, Talma lesz az egyetlen SCOT Hondás

Először csak azzal a hírrel szembesültünk, hogy Yuki Takahashi hátfájdalmai miatt kihagyni kényszerül a laguna secai futamot. Mostanra viszont már végleges, a Scot Racing csapata egyedül Talmácsi Gáborra épít.

Az elkerülhetetlen körülmények miatt szakított csapatával Yuki Takahashi, aki Talmácsi Gábor csapattársa volt a Scot Racingnél. A végleges döntést a csapat hozta meg, akik még Talma csatlakozása után mindkét versenyzővel folytatni szerették volna a szezont. Gábor két versennyel ezelőtt, évközben csatlakozott a privát Honda alakulatához, de Laguna Secától kezdve csak is a magyar versenyzővel folytatják a szezon hátralévő részét. Az ok egyszerű, a gazdasági válság miatt nem volt elegendő pénze a csapatnak, hogy két versenyzőt indítson hosszú távon a legnagyobb kategóriájában.

A Honda, valamint a Scot Racing hozta meg ezt az elkerülhetetlen és sajnálatos döntést.”

– kezdte mondanivalóját a HRC alelnöke Shuhei Nakamoto.

„A nehéz pénzügyi körülmények miatt nem volt más választásunk, csak hogy az egyik versenyzőnktől megváljunk. Takahashi az egyetlen japán motorosa volt a legfelső kategóriának és a Honda is megpróbált megoldást találni a helyzetre, de végül a csapatnak meg kellett hoznia a nehéz döntést. Megváltunk tőle és a Honda jelenleg egyedül Talmácsi Gáborral folytatja tovább a Scot Racing csapat színeiben a MotoGP-ben.”

Gábor a hétvégén először fog részt venni az Amerikai Nagydíjon Lagunában, hiszen a két kisebb kategória nem szokott részt venni a tengerentúli viadalon. Nem lesz egyszerű dolga a magyarnak, hiszen két nagykategóriás versenyen van eddig túl és most még ráadásul ismeretlen terepen is kell bizonyítania. Viszont történjék most már bármi is, Talma rendelkezésére két RC212V fog állni.

Soha nem versenyeztem még Laguna Secában, de már kíváncsian várom a hétvégét. Kértem információt és segítséget több nálam tapasztaltabb társamtól és készségesen a segítségemre álltak. Mindenki elmondta, hogy Laguna igen különbözik a többi pályától és ezért nagyon nehéz rajta tökéletesen végigmenni. Sokminden új nekem ebben a kategóriában, de kitartó vagyok és igyekszem a cél érdekében. Folyamatosan tanulok és Lagunát is tanulmányoztam már. Ha szükséges Nicky Haydentől is tanácsot fogok kérni, akinek lakóautójának ajtaján nem leszek rest bekopogni. Már említette, hogy szívesen segít nekem a hazai pályáján és hasznos tanácsokkal lát el. Keményen fogunk dolgozni a csapattal a hétvégén, és minél több beállítást kell kipróbálnunk. Szeretnék tovább javítani a teljesítményemen is, és az első versenyemhez képest már érzem a változást. Mindenképpen meg akarom szerezni első királykategóriás világbajnoki pontomat, és az is jó lenne már, ha nem én érnék be utolsónak a célba.”

– árulta el Talmácsi Gábor.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending