Csatlakozz hozzánk

Hírek

Szvobodáék bombaformában

Bajnok formában melegít a bajnoki idényre a bajnokokkal felálló HTS Kawasaki

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Bombaformában kezdte a 2012-es szezont a soproni székhelyű HTS Kawasaki Motocross Team. Szvoboda Bence hibátlan motorozással nyerte az ácsi sprintkrossz versenyt, Szőke Márk pedig a csákánydoroszlói meghívásos futamon nem talált legyőzőre. Mindkét fiú bajnoki reményeket táplál erre az esztendőre.

Jelentősen kibővült a tavaly Kerese Gáborral és Ragats Rolanddal debütáló HTS-Team. Idén már hat versenyző van a csapat kötelékében, köztük olyan volt és jelenlegi bajnokok, mint Szvoboda Bence, Szőke Márk, Déczi Balázs, Varga Imre “Mimo”, és az említett két alapító tag, Kerese és Ragats. A riderek hosszú és kemény téli felkészülési időszakon vannak túl, melyet egy hetes közös edzőtáborozás egészített ki a szezonra való minél tökéletesebb felkészülés jegyében. A csapat bombaformába van, ezt bizonyították az elmúlt hétvégén.

Szombaton meghívásos versenyt rendeztek a festői szépségű csákánydoroszlói pályán, ahol a HTS Team Déczi Balázs kivételével teljes létszámban képviseltette magát. Az előzetes várakozásoknak megfelelően a csapat két bajnokaspiránsa, az MX2-es kategória címvédője, Szvoboda Bence, és a tavalyi országos bajnokság Open kategóriájának ezüstérmese, Szőke Márk volt a főszereplő.

Bence hatalmas csatában, egy első és egy második helyezéssel – pontegyenlőséggel – az összesítés második helyén végzett, míg Márk a nagyobb géposztály küzdelmeit megnyerte. A viadal meglepetése az ifjú Ragats Roland volt, aki nagyszerű motorozással második lett az MX1-es kategóriában, Kerese Gábor pedig egy negyedik helyezéssel nyitotta az évet.

Egy hét múlva újra együtt a magyar krosszsport színe-java


Varga Imre (#98) nagyot esett, de végigcsinálta a versenyt – különdíj a jutalma

A HTS legkisebb tagja, Varga Imre hatalmas bukásával hívta fel magára a figyelmet. Mimo fájdalmai ellenére vállalta a versenyzést és hősiesen helytállt. A rendezők különdíjban részesítették ezért a nem mindennapi teljesítményért.

Szvoboda Bence és Ragats Roland vasárnap sem pihent – mindketten rajthoz álltak a sprintkrossz kiírás ácsi fordulóján. Ez egy régi kezdeményezés, melyet a motokrossz szakágvezetés az idei évben hívott létre újra. A sorozat lényege, hogy a hagyományos versenyektől jelentősen rövidebb nyomvonalon zajlik a küzdelem, és a futamok is jóval rövidebbek a megszokottnál.

Szvoboda Bence kitűnően alkalmazkodott a számára ismeretlen körülményekhez. Hibátlan motorozással, fölényesen nyerte mindhárom futamot, Ragats Roland pedig az összesítés ötödik helyén zárt egy bosszantó első defektnek köszönhetően.

Szvoboda hetedszerre lett magyar bajnok


Szvoboda Bence Csákánydoroszlón és Ácson is esélyeshez méltóan motorozott

Forrás: HTS Kawasaki Motocross Team

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending