Csatlakozz hozzánk

Hírek

Szvoboda és társai: továbbra is csúcsformában

Beszámoló Monorról, a HTS Kawasaki Nyugat-kupás szerepléséről

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Folytatódott a HTS Kawasaki Motocross Team sikersorozata. Az MX Mánia Nyuga-kupa sorozat első állomásán Szvoboda Bence, Szőke Márk és Varga Imre is nagyszerű motorozással nyerte kategóriáját.

Nagyon lendületbe jöttek a HTS Team versenyzői. A sikeres szezonkezdést újabb fényes győzelmek követték, ezúttal hazánk legkedveltebb motokrosszos kupasorozatának első állomásán, Monoron. Szvoboda Bence világbajnoki pontszerzőhöz méltó motorozással szórakoztatta a közönséget, legyőzhetetlen volt a profik mezőnyben, Szőke Márk az MX1-es különértékelést nyerte, Varga Imre pedig a 85-ös kategória futamain aratott fölényes győzelmet.

A Nyugat-kupát az amatőr versenyzők miatt hívták életre, a profik csupán vendégszereplői a sorozatnak, ezért az országos bajnokságtól eltérően az MX1-es és az MX2-es motorral indulókat egy futamban rajtoltatták el, elsősorban a látványosság miatt. Mivel Szvoboda idén az MX2-es kategóriában indul, így ő jelentős lóerőhátrányban volt az MX1-es gépekkel szemben, de az előzetes várakozásoknak megfelelően hozta a kötelező győzelmeket.

“Csak kívülről tűnt egyszerűnek ez a verseny” – kezdi az élménybeszámolót a verseny sztárja, Szvoboda Bence. “Semmi időm nem volt arra, hogy beállítsuk a motoromat a monori pálya homokos talajára. Ezzel telt el az első két edzés, de ez még nem jelentett semmit, hiszen a pálya nyomvonala folyamatosan változott a nap folyamán. Az első futam kicsit nyögvenyelős volt számomra. Rosszul jöttem ki a rajtnál, a 450-es gépek pedig ki tudták használni az erőfölényüket. Sokat birkóztam velük, az alkarom is bedurrant a nagy küzdelemben. Végül sikerült megelőznöm az előttem lévőket, és megnyertem a futamot. A második felvonás könnyebb volt, ott a saját tempómat motorozva szinte végig vezettem, így egy újabb győzelemmel ajándékozhattam meg a csapatom.”


“Szvoboda a várakozásoknak megfelelően hozta a kötelező győzelmeket”

Szőke Márknak, a HTS csapat MX1-es emberének nagyon sokkal tartozott a pálya. Az elmúlt években nem volt olyan verseny, amit ne sérüléssel fejezett volna be Monoron. Az edzések előtt érhető módon nagyon feszült volt a 16 éves tehetség, de ez a délutáni versenyeken egyáltalán nem látszott rajta. Sőt, az első futamban egy kisebb technikai malőr ellenére sokáig tartani tudta a bombaformában motorozó Szvobodát. Mindkét futamban a szenzációs második helyezést szerezte meg, az MX1-es különértékelést pedig toronymagasan nyerte.

“Az MX1-es első hely hatalmas elégtétel számomra. Végre élveztem a motorozást itt! Nagyon jól sikerült az első futamom. Elsőként fordultam a rajtnál, sokáig vezettem, de már rögtön az elején éreztem, hogy nem stimmel valami a motorral. A leintés után derült ki, hogy valamiért nem jól lett beállítva a futóművem. A szokásosnál sokkal keményebb volt, ez pedig kifejezetten rossz erre a laza talajú pályára. Sokat kivett belőlem a küzdés, a második futamban ezért a biztos célba érkezésre törekedtem” – foglalta össze a monori verseny történéseit Szőke Márk.


“Szőke Márk mindkét futamban a szenzációs második helyezést szerezte meg”

Varga Imre, a HTS csapat ifjú reménysége még Szvobodánál is fölényesebb győzelmeket aratott a 85-ös kategóriában, ami a csákánydoroszlói bukás fényében hatalmas teljesítmény. Bár legnagyobb ellenfelei nem indultak el ezen a viadalon, Mimó egyértelműen jelezte, hogy tökéletes formában van, és a bajnoki címre pályázik!

“Teljesen kihevertem a csákánydoroszlói esést, már nem hátráltatott semmilyen fájdalom a motorozásban. Szeretem a monori pályát, a szervezők kitették magukért, hiszen nagyon jó állapotba hozták. Minden tökéletes volt ezen a napon. A motorom is, és én is remek formában voltunk. Az új csapatomat nagyon szeretem, teljesen otthon érzem itt magam, ők pedig mindenben segítenek. Nem szeretnék előre inni a medve bőrére, de idén a bajnoki címet tűztem ki magam elé. Biztos sokat fogunk csatázni az ellenfeleimmel, mert
nagyon sűrű lesz idén a 85-ös kategória” – nyilatkozta higgadt profizmussal a 14 éves motoros.


“Varga Imre egyértelműen jelezte, hogy tökéletes formában van”

Kerese Gábor és Ragats Roland balszerencsés napot fogott ki, ennek ellenére fogukat összeszorítva küzdöttek a pozíciókért. Gábor egy hatalmas bukással kezdte a napot, amit önhibáján kívül egy másikkal folytatott. Roland versenye a 450-es motorral való összeszokás jegyében telt, saját bevallása szerint az erőnlétén még jócskán van mit javítani. Mindkét fiú munka mellett űzi a sportot, mégsem az amatőr kategóriában indulnak, ami tiszteletreméltó a részükről.

Forrás: HTS Kawasaki Motocross Team

Comments

comments

Trending