Csatlakozz hozzánk

Hírek

Szvoboda Bence a motokrossz-világbajnokságon!

Magyar résztvevő a motokrossz-vb portugál és spanyol futamán.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Szöveg: Oxxo Energy Drink / Sárosi Brúnó Fotó: Sleider

Ami tegnap még csak álom volt, mára már valóság: a magyar versenyző az Oxxo Energy Drink jóvoltából rajthoz állhat a motokrossz-világbajnokság két futamán.

Múlt héten Szvoboda Bence egy interjúban arról beszélt, gyermekkori álma, hogy elindulhasson egy világbajnoki futamon. Akkor még nem tudta, hogy néhány nap múlva, június 1-én egy fax érkezik majd Németországból, s csak egy sor lesz üres a lap alján, pont a neve fölött, ahol alá kell majd írnia. És nem autogramot kérnek tőle…

Bence menedzsereinek közbenjárására a német KTM Scott Racing Team lehetőséget biztosít az Oxxo Energy Drink pilótájának, hogy 2011. június 12-én Portugáliában, június 19-én pedig Spanyolországban rajthoz állhasson a motokrossz-világbajnokság futamain, a sportág legjobbjai között.

Persze nem véletlen, hogy a vb-n szereplő KTM Scott Racing a magyar fiút választotta: figyelemmel kísérték németországi versenyeit, valamint tájékozódtak itthoni szerepléséről is. Felfigyeltek hihetetlen harcosságára, küzdeni tudására, gyors, energikus motorozására, és saját szemükkel látták, hogyan tesz meg mindent a győzelemért. A freisingi időmérőn megszerzett első helye csak a ráadás volt.

Szvoboda Bence rengeteget tett azért, hogy ismét magyar versenyzőnek szurkolhassunk a motokrossz-vb-n. A sok kimerítő edzés, a rengeteg befektetett energia, a lemondások mindarról, ami egy srácnak az ő korában természetes – mindez, úgy látszik, meghozza gyümölcsét. A magyar motokrossz-társadalom már régóta arról beszél, hogy Bence lehet a következő vb-s pilótánk. Nem mintha a többi versenyző nem tenne meg mindent a sikerért, de persze nem csak ezen múlik.

Bencének megadatott, hogy összehozza az élet olyan menedzserekkel, akik amellett, hogy segítik a sport technikai oldalában és a mindennapok felépítésében – gondoljunk itt a megfelelő edzéstervekre, az anyagi háttérre, a szponzorok bevonására –, szóval mindezek mellett Bence jövőjét tudatosan szervezik és nem elégszenek meg a hazai sikerekkel. Oda szeretnék eljuttatni ezt a srácot, ahová tehetsége, kitartása, fizikuma, hozzáállása miatt tényleg való: a világbajnokságra. Most rajta a sor, két versenye lesz, hogy megmutassa, mit tud. Ha jól szerepel, ha azt látják meg benne, amit keresnek, akkor a hazai futamokon sokáig nélkülöznünk kell majd őt. Persze emiatt senki sem lenne szomorú!

Bencét edzés közben érték utol telefonon a jó hírrel, de nem a kimerültség miatt nem találta a szavakat: „Nagyon meglepődtem, amikor meghallottam a hírt, úgy néz ki, egyik legnagyobb álmom válhat valóra. Nagyon örülök, szeretnék minél jobban teljesíteni, ki szeretnék hozni mindent magamból, amit csak tudok. Biztos, hogy minden más lesz kint, a csapat, a pályák, a motorok, az egész környezet, remélem, hogy jól meg tudom majd oldani a feladatot. Izgatott vagyok, már nagyon várom a versenyeket, kíváncsi vagyok, a mezőny melyik felébe tudok majd beférni. Készülök, amennyit még tudok az előttem álló szűk egy héten, minél több időt motoron fogok tölteni – persze idáig is mindent megtettem, hogy jó formában legyek. Remélem, minden rendben lesz, azt megígérhetem, hogy rajtam nem fog múlni!”

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending