Csatlakozz hozzánk
HYPERSPORT

Hírek

Szvoboda Bence a motokrossz-világbajnokságon!

Magyar résztvevő a motokrossz-vb portugál és spanyol futamán.

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Szöveg: Oxxo Energy Drink / Sárosi Brúnó Fotó: Sleider

Ami tegnap még csak álom volt, mára már valóság: a magyar versenyző az Oxxo Energy Drink jóvoltából rajthoz állhat a motokrossz-világbajnokság két futamán.

Múlt héten Szvoboda Bence egy interjúban arról beszélt, gyermekkori álma, hogy elindulhasson egy világbajnoki futamon. Akkor még nem tudta, hogy néhány nap múlva, június 1-én egy fax érkezik majd Németországból, s csak egy sor lesz üres a lap alján, pont a neve fölött, ahol alá kell majd írnia. És nem autogramot kérnek tőle…

Bence menedzsereinek közbenjárására a német KTM Scott Racing Team lehetőséget biztosít az Oxxo Energy Drink pilótájának, hogy 2011. június 12-én Portugáliában, június 19-én pedig Spanyolországban rajthoz állhasson a motokrossz-világbajnokság futamain, a sportág legjobbjai között.

Persze nem véletlen, hogy a vb-n szereplő KTM Scott Racing a magyar fiút választotta: figyelemmel kísérték németországi versenyeit, valamint tájékozódtak itthoni szerepléséről is. Felfigyeltek hihetetlen harcosságára, küzdeni tudására, gyors, energikus motorozására, és saját szemükkel látták, hogyan tesz meg mindent a győzelemért. A freisingi időmérőn megszerzett első helye csak a ráadás volt.

Szvoboda Bence rengeteget tett azért, hogy ismét magyar versenyzőnek szurkolhassunk a motokrossz-vb-n. A sok kimerítő edzés, a rengeteg befektetett energia, a lemondások mindarról, ami egy srácnak az ő korában természetes – mindez, úgy látszik, meghozza gyümölcsét. A magyar motokrossz-társadalom már régóta arról beszél, hogy Bence lehet a következő vb-s pilótánk. Nem mintha a többi versenyző nem tenne meg mindent a sikerért, de persze nem csak ezen múlik.

Bencének megadatott, hogy összehozza az élet olyan menedzserekkel, akik amellett, hogy segítik a sport technikai oldalában és a mindennapok felépítésében – gondoljunk itt a megfelelő edzéstervekre, az anyagi háttérre, a szponzorok bevonására –, szóval mindezek mellett Bence jövőjét tudatosan szervezik és nem elégszenek meg a hazai sikerekkel. Oda szeretnék eljuttatni ezt a srácot, ahová tehetsége, kitartása, fizikuma, hozzáállása miatt tényleg való: a világbajnokságra. Most rajta a sor, két versenye lesz, hogy megmutassa, mit tud. Ha jól szerepel, ha azt látják meg benne, amit keresnek, akkor a hazai futamokon sokáig nélkülöznünk kell majd őt. Persze emiatt senki sem lenne szomorú!

Bencét edzés közben érték utol telefonon a jó hírrel, de nem a kimerültség miatt nem találta a szavakat: „Nagyon meglepődtem, amikor meghallottam a hírt, úgy néz ki, egyik legnagyobb álmom válhat valóra. Nagyon örülök, szeretnék minél jobban teljesíteni, ki szeretnék hozni mindent magamból, amit csak tudok. Biztos, hogy minden más lesz kint, a csapat, a pályák, a motorok, az egész környezet, remélem, hogy jól meg tudom majd oldani a feladatot. Izgatott vagyok, már nagyon várom a versenyeket, kíváncsi vagyok, a mezőny melyik felébe tudok majd beférni. Készülök, amennyit még tudok az előttem álló szűk egy héten, minél több időt motoron fogok tölteni – persze idáig is mindent megtettem, hogy jó formában legyek. Remélem, minden rendben lesz, azt megígérhetem, hogy rajtam nem fog múlni!”

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending