Connect with us
Suzuki
just1 mx

Hírek

Szvoboda nullázott Gaildorfban

Nem sikerült jól Szvoboda Bence hétvégéje az ADAC MX Masters hétvégi viadalán. Tavasszal eltört csuklója újabb ütést kapott, műtét is lehet a vége!

Published

on

jgpr
RST AIRBAG

A legendás világbajnoki helyszín, a Stuttgart melletti Gaildorf fogadta az ADAC MX Masters mezőnyét, ahol nem folytatódott a magyarok legjobbjának sikersorozata. Szvoboda Bence az elmúlt hetekben három különböző bajnokságban is képes volt nyerni, ezúttal viszont le kellett nyelnie a keserű pirulát.

“Ez nem az én hétvégém volt sajnos. Egy ugratás során nagy ütést kapott a tavasszal eltört bal csuklóm, utána képtelen voltam erőt kifejteni a kezemmel, ez pedig nagyon balesetveszélyes a mi sportunkban. Fel kellett adnom mindkét futamot, nem kockáztathattam egy komolyabb balesetet, hiszen még várnak rám tétversenyek az idei szezonban. Nagyon sajnálom, hogy így alakult a hétvége, főleg azért, mert sok magyar jött ki szurkolni nekünk.” – foglalta össze a rövidre sikerült versenyét a HTS Team klasszisa.

Az elsődleges vizsgálatok nem mutattak törést, viszont a röntgenfelvételeken az tisztán látszott, hogy rosszul forrt össze a korábban eltört csont, ami állandó gyulladást eredményez a csuklójában, így a szezon befejeztével korrekciós műtétre kényszerülhet a magyar bajnok, elkerülve a későbbi szövődményeket. Az orvosokkal való egyeztetés jelenleg is folyik, addig ilyen állapotban vállalja a versenyeket Szvoboda. Most hétvégén a magyar bajnokság Tápióbicskei állomásán láthatják őt a szurkolók.

Gaildorf egyébként a többi magyar motoroshoz sem volt kegyes. Jakob Kristóf a 15-18 évesek mezőnyében az összetett 20. helyén zárt, két bajnoki pontot begyűjtve a futamokban, Zanócz Noel a legkisebbeknél (10-15 évesek) debütáló ADAC viadalán rögtön pontszerző lett, öt egységet gyűjtve a 22. pozícióban értékelték két futam alapján.

Szvoboda kategóriájában ausztrál győzelem született Hunter Lawrence révén, Jakobéknál a németek üdvöskéje, Leon Florian húzta be az első helyet, Zanóczéknál pedig a dél-afrikai Camden McLellan lett a legjobb.

Az ADAC MX Mastersből már csak egy forduló maradt hátra az idei évben, szeptember 23-án Holzgerlingenben zárul a bajnokság.

ADAC MX Masters Gaildorf, végeredmény:

Masters

 1. Hunter Lawrence (ausztrál, Honda)
 2. Jordi Tixier (francia, KTM)
 3. Gregory Aranda (francia, Kawasaki)

 1. Szvoboda Bence (magyar, HTS Team)

125cc

 1. Lion Florian (német, KTM)
 2. Mike Gwerder (svájci, KTM)
 3. Rick Elzinga (holland, Yamaha)

 1. Jakob Kristóf (magyar, HTS Team)

85cc

 1. Camden McLellan (dél-afrikai, KTM)
 2. Liam Everts (belga, KTM)
 3. Radek Vetrovsky (cseh, KTM)

 1. Zanócz Noel (magyar, Husqvarna)

Nagy Norbert, HTS Team

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending