Csatlakozz hozzánk
MPS SC Vintage

Hírek

Szvoboda Bence csapatbajnok Csehországban

Az egyéni értékelés ezüstérme mellé egy csapataranyat gyűjtött hazánk legjobb krosszversenyzője a nemzetközi cseh motokrossz-bajnokságban. Dalecinben befejeződött a 2018-as cseh kiírás.

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Nem indult álomszerűen Szvoboda Bence (26) idei szezonja. Az áprilisban összeszedett csuklótöréssel az egyéni bajnoki esélyei elszálltak, de elmondható, hogy a nehézségek ellenére kihozta belőle a maximumot. A cseh motokrossz-bajnokságban az egyéni küzdelmek lezárulása után már csak a rangos csapatbajnoki cím várt gazdára, amiért háromfős alakulatok küzdöttek meg egymással.

Szvoboda a Buksa/Ados KTM színeit képviselte ezen a viadalon, a cseh Martin Michekkel és a francia Sulivan Jaulinnal kiegészülve. Három kategóriában (MX1, MX2, MX3), körmérkőzés szerűen, minden kategória képviselője egyszer pályára lépett a másik két kategória motorosaival. Szvobodának így a három futamból kettőt kellett teljesítenie ezen a napon. A mezőny egyetlen magyar versenyzője két bravúros második helyezéssel járult hozzá a csapateredményhez.

“Dalecin megint jó volt hozzám. Idén itt nyertem karrierem első MX1-es versenyét Csehországban, most pedig karrierem első cseh csapatbajnoki címét ünnepelhettem. Úgy érzem, méltó befejezése volt ez az idei cseh szezonomnak, ahol az MX1-es kategória egyéni ezüstérme mellé sikerült megszerezni a csapatbajnoki aranyat. Ezen a napon nem az egyéni teljesítmények voltak a fontosak, ezért nem is kockáztattam a futamgyőzelmet, hiszen a két második helyezésemmel is fölényesen nyert a csapatunk.”értékelt a magyar versenyző.

Szvoboda eredménye mellett Martin Michek két első, Sulivan Jaulin egy harmadik és egy negyedik helyezést dobott be a közösbe, így a legrosszabb eredmény minuszolása után – a helyezések pontértékeinek összegzésével -, a Buksa/Ados KTM csapat gyűjtötte a legkevesebb pontot, ezen a viadalon pedig az az alakult győzedelmeskedett, melynek a legkevesebb egység szerepelt a neve mellett.

A magyar fiútól már megszokhattuk, hogy minden nemzetközi sikerével egy újabb komoly mérföldkövet ér el a hazai motokrossz. Ezúttal is így volt, hiszen Szvoboda első magyarként nyert csapatbajnoki címet a cseheknél.

Ezzel a viadallal csak Csehországban befejeződött a motokrossz-szezon, Szvoboda Bence számára viszont még nincs vége teljesen az évnek. Most hétvégén az egyéni magyar értékelés zárul le Gyálon, október közepén pedig a magyar csapatversenyre kerül sor Monoron. Az egyéni küzdelmekben itthon sincsenek bajnoki reményei a somogyi fiúnak, viszont a csapatbajnoki titulust még Magyarországon is elhódíthatja idén.

Cseh motokrossz-csapatbajnokság, végeredmény:

  1. Buksa/Ados KTM (Michek, Jaulin, Szvoboda), 9 pont
  2. HT Group (Sukup, Liska, Kovar), 17 pont
  3. BV Racing (Votroubek, Smola, Michalec), 35 pont
  4. Hulho – JD Gunnex KTM (Romancik, Cervenka, Weschta), 38 pont
  5. SMS Motokrosu Morava (Zereva, Krc, Strachota), 54 pont

Nagy Norbert

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Siren7 vadrisztó

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending