Csatlakozz hozzánk

Tesztek

Szupertáska teszt

Hozzánk került egy kimondhatatlan nevű, de állítólag nagyon profi motoros táska. Mi baj lehet, beneveztünk rá mi is

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Hozzánk került egy kimondhatatlan nevű, de állítólag nagyon profi motoros táska. Mi baj lehet, beneveztünk rá mi is

Boblbee, ez a neve a szupertáskának, ami egyben egészséges, biztonságos, praktikus, állítja legalább is a forgalmazó. Meg azt is mondták, hogy a motorozáshoz kifejezetten szuper. Hát meglátjuk. Tehát most egy szuper teszt jön, egy szuper oldalon egy szupertáskáról.

BenZso:

Hogy, hogy nem, hozzánk került ez a kimondhatatlan és megjegyezhetetlen nevű Boblbee táska. Gyanítom ezért is van, hogy inkább a www.szupertaska.hu címen találhattok róla információt, az eredeti nevét valószínűleg kevesen tudnák észben tartani. Nem is erre találták ki, hiszen ez egy angol nevekből álló mozaikszó, a feltaláló és a befektetők neveiből összegyúrva.

De nem is ez a lényeg, hanem a funkció, például hogy a táskában biztonságosan lehet szállítani akár egy laptopot is. Még egy baleset során sem lenne benne baja a munkaeszköznek, erre szokták mondani, hogy öröm az ürömben. Ráadásul gerincvédőként is jól funkcionál a táska, a TÜV által kiváló minősítést kapott. Ebből kiindulva gondolkodtam egy olyan éles teszten, ahol utánakötöm magam egy motornak, ami kilómétereken keresztülhúzna az aszfalton. Őrült ötlet, de látványos és biztos vagyok benne, hogy horzsolásokon kívül nem lett volna semmi baja se a táskának, se a tartalmának, se nekem. Viszont biztos kárt okoztam volna szeretett Dainese bőrruhámban. Mivel nem szeretem a kártékonykodást és nem kapnék helyette egy új ruhát, ezért ezt a gondolatot elvetettem és inkább leugrottam a piacra telepakolni a Boblbee-t. Már láttam róla olyan videókat, amin egy baseball ütővel hátbavágják a viselőjét, vagy amin a sokadik emeletről dobják le a pakkot, ezért úgy gondoltam elhiszem nekik és én inkább rendeltetésszerűen veszem használatba.

Nem is gondoltam volna, hogy ennyi minden elfér benne. Ebben nagy szerepet játszik a hám rész tágulni képes kialakítása,  ami ráadásul teljesen vízhatlan, így a sok cipelnivaló elfér benne úgy, hogy a szupertáska esőálló, tehát felülről nem tud befolyni víz, bár a forgalmazó szerint nagy sebességnél és esőben azért elkél egy neonszínű kiegészítő esővédő.
A háttal érintkező rész annyira ki van párnázva, hogy nincs olyan tárgy, ami nyomná a cipelő hátát. A laptop külön laptoprekeszben kapott helyet, amely nagyon gondosan el van helyezve a pilótaülésekből kölcsönzött hám és a keményhéj között. A héj pedig 40 tonnával préselt ABS-ből van, ami nem törhetetlen, de nem is egy játékdömper újrahasznosításával készült. Azért ha valakinek kevés lenne a műanyag, kapható alumínium és szénszál-héj is.

Rengeteg rekesz és zseb van a táskán belül és ha kirándulunk egy polifoam-ot is rögzíthetünk rajta összetekerve. A sisakszállításhoz kapható hozzá háló, amit szintén rögzíteni lehet a hátulján, de ezen kívül mindenféle célra variálható a termék, pl. túrázásra, síelésre, utazásra, ehhez a honlapon találhatunk egy teljes eszköztárat. A púpos bőrruhára is simán felvehető, nem zavar menet közben kicsit sem, pedig kipróbáltam túra és sportmotoron is. Hátrányáról nem tudok beszámolni, hacsak az ára nem az, legalább is egy hagyományos tatyóhoz képest. Szerintem mindenki döntse el mennyit ér a gerince és az adatai a laptopjában.

DennyM véleménye:

Általában előbb utánanézek annak, amit kipróbálok, mégis csak hogy nézne ki, ha mondjuk lehondáznék egy Yamahát (jó, ez persze vicc 🙂 ). Na ez a mostani eset éppen kicsúszott az általábanból, olyan hirtelen jött elém ez a tatyó, mint ahogy télvíz idején a kukásautók szoktak a Gilera Fuoco-k elé (ha nem értitek a hasonlatot,itt találjátok a dolgok miértjét). Egyszer, amikor elmentünk tesztelni, már messziről láttam, hogy a szokásos táska helyett valami furcsa, kitinpáncélhoz hasonló izé feszült BenZso hátán. Ha részeg lettem volna, könnyen azt hiszem, hogy Zsoltot megcsípte egy szarvasbogár és félig már átalakult, már láttam hasonlót a Pókemberben. Szerencsére nem erről volt szó, az elsőre azonosítatlan tárgy -mint kiderült- a Boblbee szupertáska.

Nem úsztam meg én se a próbát, persze nem mintha akartam volna. Ránézésre azt hittem, hogy ez egy nagyon nehéz cucc, aztán amikor felvettem, majdnem annyira meglepődtem, mint amikor azt hallottam, hogy Fekete Pákó a jogi vizsgája után bíró akar lenni. Én meg a Bádogember az Óz a csodák csodájából. Nincs extrém súlya a kemény batyunak, és a kinézete ellenére abszolút nem kényelmetlen. Sőt, szintén meglepő volt, hogy felvétel után mennyire jól tartja az ember hátát. Az egy dolog, hogy hátulról akár egy bika sem tud bennünk kárt tenni, hiszen gerincvédőként is tetszeleg, úgy tűnik egyéb egészségügyi szempontokból is jótékony hatással van. Utánaolvastam, az a nagyszerű benne, hogy nem a vállakra és így a gerincre terhel, hanem a medencére. Ezért is ajánlják például iskolás gyerekeknek.

A szupertáska weboldalán láttam egy videót, ahol bemutatják milyen jól képes megvédeni az embert a Boblbee. Motorozásnál ez jól jöhet, bár a hagyományos gerincvédőt én nem dobnám még ki a kukába. Számomra a legnagyobb pozitívum a táskában, hogy szinte teljesen megvédi a beltartalmát. Azért írom, hogy majdnem 100%-osan, mert egy másik videó legvégén csak összetört a laptop. Persze az is igaz, hogy egy sima táskából már rég chipenként tudtuk volna csak kiszedni azt.

Összegezve kényelmes, egészséges, védi a cuccaink és a gerincünk, prakitkus és az átlagosnál több mindent tudunk vele cipelni. Az árát mindenképp megéri, a kérdés szerintem csupán az, hogy kell-e nekünk egy ennyi funkciót tudó táska. Egyébként nem csak egy fajtából választhatunk, nagyon sok féle Boblbee van, és nem csak motorosoknak. Ha érdekel a dolog, nézzetek fel az oldalukra és ott megtaláljátok mindet.

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending