Csatlakozz hozzánk

Hírek

Születésnapi meglepetés

90 éves a Moto Guzzi, limitált példányszámú Californiával ünnepelnek.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Fotók: Moto Guzzi

A Moto Guzzi bemutatta a California cruiser korlátozott példányszámban készülő változatát, a California 90-et, amellyel a márka 90. születésnapját ünneplik. A jelenlegi modellből ez lesz az utolsó kiadás.

A legendás olasz motorgyártó, a Moto Guzzi idén ünnepli alapításának 90. évfordulóját. A születésnapi modell egyúttal arra is emlékezteti a rajongókat, hogy a California típus 40 éve, 1971-ben jelent meg a piacon.

A korlátozott példányszámban készülő California 90 lényegében a California Vintage modellváltozat exkluzív kiadása. Az újdonság legfontosabb ismertetőjegye az Anniversario fényezés: a sárvédők oldalát, a tank egy részét, az oldalsó burkolatokat és a dobozok alsó felét metálnarancssárgára fújták, ezt követi egy fekete elválasztó csík, majd következnek a gyémántfehérben pompázó részek. A tankon látható Guzzi felirat az 1930-as évek elején használt logót idézi.

A kézzel varrt nyereg marhabőrből készült, a felső villahídon pedig sorszámozott táblácska emlékezteti a büszke tulajdonost, melyik példányt sikerült megszereznie a California 1100 utolsó kiadásából. Az acélból készített, kecses sárvédők, az elöl 18, hátul 17 colos, drótküllős kerekek, valamint az első ködlámpák a Vintage változatról érkeztek, ahogyan a plexi, az erősen hátrahajlított kormány, az oldaldobozok és a nyereg mögötti, krómozott csomagrögzítő rács is.

A California 90 műszaki szempontból nem tér el testvéreitől. Az olasz cruisert dupla bölcsővázba helyezett, 1064 cm3-es, léghűtéses, hosszában beépített V2-es mozgatja 73,4 lóerővel és 94 Nm-rel, a hajtás természetesen kardántengellyel történik. Futóműve 45 mm-es Marzocchi teleszkópokból és dupla hátsó rugóstagból áll, lassításáról pedig Brembo fékrendszer gondoskodik elöl 320 mm-es tárcsákkal és négydugattyús nyergekkel, hátul 282 mm-es tárcsával és kétdugattyús féknyereggel. A California 90 áráról egyelőre nincs információnk.MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending