Connect with us
Suzuki

Hírek

Szpesöl edisün: Triumph Daytona 675SE

Gyöngyházfehér fényezés és kék váz teszi még egyedibbé a háromhengerest.

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

A Triumph az idei évre felfrissítette középsúlyú sportmotorját, a Daytona 675-öst, s alig néhány hónapot kellett csak várnunk, hogy az angolok egy különleges kiadást is készítsenek a gépből.

A Daytona 675SE (Special Edition) elnevezés kissé marketingmaszlag-szagú, hiszen szó sincs spéci futóműről vagy erősebb blokkról, szénszálas holmikat is hiába keresünk, sőt még csak nem is korlátozott darabszámban készülő modellről van szó. Az SE egyszerűen csak egy újabb – gyöngyházfehér – fényezés a piros és a fekete mellett, megspékelve kékre fújt vázzal és lengőkarral, visszafogott, ám annál ízlésesebb matricaszettel és kék felnicsíkokkal. Szép, na, meg kell hagyni, talán még a bordó vázas Yamaha R1-nél is jobban néz ki. Nagy-Britanniában a Triumph-kereskedők 150 font felárat (kb. 48 ezer Ft) kérnek érte.

Műszaki szempontból az SE ugyanazokat az újdonságokat kapta meg, mint az alapkivitelű „ráncfelvarrott” Daytona. A soros háromhengeres erőforrás percenként 450 fordulattal tovább pörög és 3 lóerővel izmosabb lett, így most 128 lóerőt teljesít és csak 13 950-nél szabályoz le. A mérnökök áthangolták a befecskendezőt, módosították a hengerfejet és az égéstereket, illetve új szelepeket terveztek a géphez. A hidraulikus vezérműlánc-feszítő és a hosszabb áttételű első sebességfokozat egyenesen a versenykitből érkezett.

A kipufogórendszer 2 kg-ot vesztett a súlyából, az egész motor pedig 3 kilóval lett könnyebb a korábbi modellnél. Különlegesség, hogy az extralistán versenystílusú gyorsváltó is szerepel. A Nissin új monobloc féknyergei még jobb lassítóképességet garantálnak, a könnyebb kerekek pedig csökkentik a rugózatlan tömeget és javítják az irányíthatóságot. A Daytona külseje sem maradt változatlan, újak lettek az első fényszórók, a plexi és a műszerfal is.

Az előző Daytona 675-ből szintén készült Special Edition változat, csak az nem fehér, hanem fekete fényezéssel és aranyszínű felnikkel csavarta el a rajongók fejét.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending