Connect with us
Suzuki
just1 mx

Biztonság

Szóval biztos, hogy gyorshajtók vagyunk?

Biztos.

Published

on

ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

Pár hete készítettünk egy felmérést, mert kíváncsiak voltunk, hogy a saját bevallásotok szerint, hogy közlekedtek az utakon.


A felmérésből kiderült, hogy az utakon guruló motorosoknak csak az 55%-a az, aki úgy közlekedik, hogy nagy mértékben nem szegi meg a korlátozásokat – tehát körülbelül megmarad a +10%-os sebességtúllépésnél (amitől még nem nyílik ki a pénztárca).
31 %-a úgy megy mint a meszes ahol nincs forgalom, és elenyésző százalékban van az aki totálisan betartja, vagy aki totálisan lesz@rja a korlátozásokat.

Ezeket a százalékokat simán rá lehet nyomni más járművel közlekedő társainkra, attól függ, mi van az ember alatt. Hiszen van különbség egy rakéta és egy traktor között. Egy traktorral hiába próbálnánk vigéckedni. 🙂

A kérdésre, hogy „Veszélyben érzed magad, ha téged előznek meg?” ,
a válaszadók 60%-a százaléka nyomott a nemre, és 40%-a az igenre.
Sőt.
A motorosok 90%-a jobban szereti, ha nincs előtte senki.

Van abban valami igazság, hogy több közlekedő nagyobb bajt tud csinálni, és ezért inkább áthágják a szabályokat és előre vágnak, ahol erősebb lesz a biztonságérzetük, hiszen aki elől halad mindent jobban lát, kátyúkat, kanyarokat, minden lehetséges veszélyforrást. Arról nem beszélve, hogy ott vannak a figyelmetlen autósok, mint aki későn lép a fékre, aki ide-oda cikázik a sávban, ez valóban nem erősíti meg a sokkal védtelenebb motoros bizalmát.

A „Lenézed a lassabb motorokat?” kérdésre a válaszok szinte egyértelműen kétfelé oszlottak, elenyésző: azaz 2 %-a akit zavarnak, de amúgy fifti-fiftiben áll a minden motor motor –  és a nem érdekelnek válasz.

A kérdés lényege valójában a lassú motorokra akart kiéleződni, de érdekes, hogy most nem volt felhördülés a “robogó nem motor” címszóval. Ha valaki mégis így gondolná (és tudom, hogy van ilyen), annak itt a lényeg:
Ha azt gondolod, hogy egy robogóval unalmas közlekedni, mivel a tied kétszázzal hasít, csak azért gondolod így, mert mikor nagyobb sebességről teszem azt lakott területre érkezel és le kell lassítanod, kibírhatatlanul lassúnak érzed a tempót. Az idő szinte vánszorog, míg te még lélekben, agyban valahol leragadtál a nemrég átélt nagy tempóban. Fura érzés megszokni, de muszáj.

Te mindig uralod a motorod?
Előfordult már, hogy felelőtlen voltam, és úgy éreztem, hogy nem: 90% !

Megdöbbentő.
Van az a mondás, hogy: “Mit ér az erő, ha nem uralod?”
Ha majdnem ezer emberből ilyen sokan bevallják, hogy bizony érezték már úgy, hogy nem uralják a motort akkor miért száguldozunk? Miért veszünk erősebb motort, mint amivel egyáltalán elbírunk? Miért nem képezzük magunkat és járunk tréningekre? Miért nem öltözünk fel megfelelően?

A mit gondolsz a sebességhatárokról?
50% -a gondolja úgy, hogy: Értem vannak, hogy ne szenvedjek balesetet.
40%-a: Szerintem reálisak, egyetértek velük, és csupán 10 % az, aki nem ért vele egyet.

Szóval ilyen sokan így gondolják és mégis tele vagyunk gyorshajtókkal.

Szóval mi is az oka hogy gyorsan hajtunk?
A saját biztonságunk ennek az oka? Néha lehet.
De maradjunk az igazságnál: élvezzük a sebességet.

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending