Connect with us
Suzuki

Hírek

Szoros győzelemmel hatodszor a legjobb krosszcsapat a HTS Team

Az utolsó méterekig kiélezett küzdelmeket hozott Monoron a magyarországi motokrossz-csapatverseny. 3 pont döntött a győzelem sorsáról, melyet a címvédő alakulat, a HTS Team versenyzői húztak be!

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

A peresztegi HTS Team meghatározó résztvevői a haza motokrossz-életnek. 2012 óta legalább egy egyéni élsport bajnoki címet begyűjtöttek, és ez idő alatt csupán egyszer veszítették el a nagy presztízsű vándorserleget, amit évről-évre a legjobb magyarországi krosszcsapat érdemel ki. Idén a Motoaction Monpet Team három kiváló külföldi versenyzőt, az osztrák Roalnd Edelbachert, a cseh Vaclav Kovart és a szinten osztrák Thomas Windisch-t küldte a legjobb magyar versenyzők, Szvoboda Bence, Hugyecz Erik és Varga Imre ‘Mimó’ alkotta trióval szemben.

A két kiváló csapat harca a mindent eldöntő harmadik futamig nyitott volt. A HTS már az első felvonásban előnyhöz jutott Hugyecz második és Varga harmadik helyével, így hiába nyerte magabiztosan Edelbacher ezt a felvonást, Windisch hatodik helyével két pontra növelte előnyét a címvédő csapat.

A HTS jolly jokerének, az idén nemzetközi versenyeken parádézó Szvoboda Bencének pályára lépése egy balszerencsés rajt-balesettel indult, amiben a magyarok legjobbjának combja megzúzódott. Szvoboda elmérte a féktávot, és felborult Kovárban, a lendület pedig egy mögötte helyezkedő versenyző elé vetette, aki átgázolt rajta. Miközben Hugyecz a győzelemért csatázott Kovárral, Szvoboda egyre nagyobb tempóban jött át a mezőnyön a legutolsó helyről, de a harmadik pozíciónál előrébb nem futotta az erejéből. A futamgyőzelem sorsa az utolsó két körben dőlt el, Hugyecz kitartó támadása ekkor érett be, és így tudta maga mögé gyűrni cseh ellenfelét. Ez egy fontos helycsere volt, mert Windisch ötödik helyével öt pontra duzzadt a HTS Team előnye két futam után.

Az utolsó felvonás előtt több nyitott kérdés is felmerült. Vajon a Motoaction két legjobb emberével le tudja-e dolgozni hátrányát a HTS versenyzőivel szemben? Szvoboda combja mennyire bírja a terhelést? A csípősérülés miatt fél évet kihagyó Varga bírja-e majd a rá nehezedő pszichés nyomást? A gigászi csatából a nézők profitáltak a legtöbbet, őrületes hangulatot varázsoltak Monorierdő kietlen dombjai közé.

Edelbacher és Szvoboda gyorsan egymásra talált az utolsó futamban, combsérülés ide vagy oda. Az osztrák diktálta a tempót, a magyar fiú árnyékként követte őt, hátsó fék nélkül. Egy előzési kísérletnél döntő jelentőségűnek bizonyult ez a műszaki hiba, mert Szvoboda nem tudta kellően megfékezni a motort a féktávon és elesett ellenfelében. Ezzel a borulással bebetonozódtak az állások. Edelbacher nyert Szvoboda előtt, utánuk tisztes távolságban Kovar és Varga futott célba, ez a végeredmény pedig a HTS-nek kedvezett. 3 pontot megőrizve előnyükből újra ők lettek a legjobbak Magyarországon.

– Ez egy heroikus küzdelem volt, mindannyian otthagyták a pályán a szívüket. – kezdi értékelését a HTS Team tulajdonosa, Horváth Lajos. – Minden elismerésünk az ellenfélnek, komoly párharcokra kényszerítették a versenyzőinket. Erik futamgyőzelme, Bence fogcsikorgató küzdése, és Mimó szenzációs visszatérése óriási büszkeséggel tölt el, és külön öröm számomra, hogy második csapatunk a dobogó harmadik fokára állhatott. Ezen a napon mindenki a maximumot hozta ki magából. Ezért olyan különleges és értékes ez a vándortrófea. – zárta gondolatait Horváth úr.

A HTS Team ezzel a diadallal hatodjára nyerte meg a csapatversenyt, megelőzte a két legendás, már megszűnt hazai motokrossz-egyesületet a győzelmi örökranglistán, a Surján SE-t és a Kawasaki Magyarország SE-t. A sportág hazai történetében már csak a Honvéd Budapest szintén már megszűnt motokrossz szakosztálya előzi meg a győzelmek számában a peresztegieket. (Akiket így könnyű “legyőzni” :) . A szerk. Évi )

Csapatverseny 2018 best of

A monori csapatverseny legemlékezetesebb jelenetei. Köszönjük a videót a Vidovics Ádám Filmsnek

Közzétette: HTS Team – 2018. október 15., hétfő

Háttér:

A motokrossz-csapatversenyeken háromfős alakulatok küzdenek, három kategóriában. Körmérkőzés szerűen, minden kategória képviselője egyszer pályára lép a másik két kategória motorosaival. A futamok során elért helyezésekkel megegyező pontszámok összegzésével a legkevesebb egységet begyűjtő alakulat diadalmaskodik. A patinás csapatverseny ma már kikopóban van ebből a sportból annak egyéni jellege miatt. A közép-kelet-európai régióban már csak Csehországban és Magyarországon őrzik a motokrossz-csapatversenyek hagyományait.

Magyarországi motokrossz-csapatverseny, végeredmény:

  1. HTS Team I. (Varga, Hugyecz, Szvoboda), 15 pont
  2. Motoaction Monpet Team (Edelbacher, Windisch, Kovar), 18 pont
  3. HTS Team II. (Kerese, Kiss, Wimmer), 48 pont
  4. MAMI Team Fehér II. (Vladár, Liszi, Tóth), 79 pont
  5. MX Team Sweden (Kaller, Palmer, Thor), 107 pont

A Magyar Motorsport Szövetség legeredményesebb egyesületei a csapatverseny vonatkozásában:

 7x Honvéd Budapest

6x HTS Team

5x Surján SE

5x Kawasaki Magyarország SE

3x Kiskunlacháza KSK

3x Center Motorsport Club

 

1981 – Kiskunlacháza KSK

1982 – Kiskunlacháza KSK

1983 – Honvéd Budapest

1984 – Honvéd Budapest

1985 – Surján SE

1986 – Kiskunlacháza KMSE

1987 – Surján SE

1988 – Surján SE

1989 – Honvéd Budapest

1990 – Surján SE

1991 – Surján SE

1992 – Honvéd Budapest

1993 – Honvéd Budapest

1994 – Honvéd Budapest

1995 – Honvéd Budapest

 

2001 – Center Motorsport Club

2002 – Center Motorsport Club

2003 – Reál Motorcentrum Győr

2004 – Center Motorsport Club

2005 – Nyári Pál SE

2006 – Kawasaki Magyarország SE

2007 – Kawasaki Magyarország SE

2008 – Kawasaki Magyarország SE

2009 – Kawasaki Magyarország SE

2010 – Kawasaki Magyarország SE

2011 – OKR KTM Team

2012 – HTS Team

2013 – HTS Team

2014 – HTS Team

2015 – HTS Team

2016 – Maurer Husqvarna Racing Team

2017 – HTS Team

2018 – HTS Team

Forrás: Nagy Norbert, HTS Team

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending