Connect with us
Suzuki

Hírek

Szőke Márk minden megnyert, amit az offroadban lehetséges

Nem is volt kétséges, hogy ki áll fel a dobogó legfelső fokára Nagytarcsán a Magyar Enduro Bajnokság utolsó helyszínén, hiszen Márk maximális pontszámmal vezette a versenyt

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Nem csak azért volt különleges ez a verseny, mert két Nemzeti Bajnokság zajlott egyszerre (külön pontozva), hanem azért is, mert a rengeteg technikai malőr ellenére Márk így is simán begurult a célba. „A rövid pálya ellenére az etap hosszúnak tűnt, s magyar viszonylatban jó kis verseny zajlott Nagytarcsán. A Magyar és a Szlovák bajnokság egyszerre zajlott, így kb. 200 versenyző hajtott a trónért, s a depó is színvonalasabb volt mint az általában megszokott. „ – kezdi mesélni Márk –

„A motorral szívtam mint a torkos borz. Péntek délelőtt szépen leellenőrizve, lemosva, csillivilli versenyre készen tettem be az autóba a Sherco-t, s ahogy kivettem újra le akartam ellenőrizni mielőtt leadtam volna, erre elszállt a gyújtás. Két és fél órát molyoltunk felette a sötétben mire rájöttünk, hogy egy szétkopott kábel okozta a problémát. Őrjítő volt.
Szombaton az első moose ment szét, így toltam le a versenyt, s nagyon bele kellett húznom, hogy miharabb beérjek, mert haza kellett zúzni egy új moose-ért és gyorsan kicserélni.
Vasárnap pedig miért ne, a kéményt vertem oda, és ahelyett kellett egy újat feltenni. „

EREDMÉNY: Első helyezett Szőke Már, második helyezett Hertlik Donoven, harmadik helyezett Brenner Ádám

– Most, hogy megszületett a kisfiad, folytatni fogod a motorozást?

„Tény, hogy Zsombor átalakította az életem, és sok erőmet elveszi az iskola, a munka, az edzések.
Úgy érzem mindent elértem már amit akartam, azon kevés Magyarok közé tartozom, akik az offroad kategóriában kimaxolhatták e sport minden ágát, voltam Enduro Király, Magyar Motocross Bajnok, Magyar Endurocross Bajnok, s Magyar Enduro Bajnok is ráadásul mindben Királykategóriában.
Nem tudom, hogy ezt hova lehetne fokozni.
Az biztos, hogy most szeretném kiélvezni, hogy apuka vagyok, minél több időt szeretnék tölteni a családommal, de persze azért születnek új tervek is, viszont erről most még korai beszélni.”
– mosolyog Márk.

Márkkal találkozunk legközelebb szombaton a Piliscsévi Királyválasztón, ahol meglátjuk kinek a fejére kerül a Korona.

Drukkoljunk Márknak!

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending