Connect with us
just1 mx
Suzuki

Hírek

Szőke ismét a dobogó felső fokán

Az Enduro verseny második állomása az elmúlt hétvégén a szlovákiai Lisov-ban került megrendezésre, ahol nem várt körülmények nehezítették meg a versenyzők dolgát

Published

on

ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

Az Enduro versenyek egy „Etap” és egy „Mért” szakaszból állnak. Mindenhol másmilyen, mégis ugyanaz. A határ melletti Lisov-ban a versenyszervezők az Etap részt egy mezőre helyezték, ami jó egy Mért szakasz pihenőjének, de kissé unalmas Márknak, aki szereti a pörgést.

– Milyen volt a verseny?

– „Az etap egy mezőn zajlott ez most nem nyerte el a tetszésemet, túl könnyűnek és unalmasnak tartottam, a mért szakaszának az Enduro része, a magyar pályákhoz képest sokkal technikásabb volt, itt lendületesen tudtam haladni.

Sajnos sok hibával kezdtem a versenyt, sok kis hiba pedig sokra ment, nem igazán voltam fejben ott, mert nagyon stresszes hét volt mögöttem.

A gumi választás sem jött be, mivel az időjósok nem jelezték előre az esőt, s így medium abroncsot vittem magammal, amit száraz talajra használnak, pótgumit pedig nem tettem be a kocsiba. Az első nap emiatt elég nagy szívás volt, mert pénteken egész éjjel zuhogott, így a nyálkás terep úgy csúszott mint egy korcsolyapálya, de szerencsére vasárnapra már tűrhetőbb volt vele a verseny.

A százágra sütő nap olyan fülledt szaunát teremtett, hogy még levegőt is alig lehetett kapni, mégis kedvezőbb volt a számomra, bár az erdőben a temérdek gyökér nem száradt ki a hatalmas mennyiségű eső miatt, s azok nagyon csúsztak.

Mindennek ellenére szerencsésen zártam a versenyt, kategóriámban összetettben és abszolutban is én győztem. Mellettem másodikként Gyenes Emanuel, s harmadikként Jager István állt.” – nyilatkozott Márk.

-Hogy bírta a lábad?

-„A lábam már egész jól bírja, sokat edzek, s most is egész jól volt addig, míg az egyik fordulóban szerencsétlenül letalpaltam és azóta újra felvizesedett. De van egy hetem kipihenni. 😊”

Az Enduro verseny következő helyszíne a már közismert Parádfürdő, Június 18-19-én lesz.

Szurkoljunk együtt Macinak! 😊

Címlapkép:  Jaroslav Gazo

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending