Csatlakozz hozzánk

Blog

Szezonzáró felvonulás és megemlékezés

Szezonzáró felvonulás, majd megemlékezés az apátfalvi rendőrmotoros tragédia helyszínén

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Szöveg: FMP Motor Group Képek: FMP; delmagyar.hu

Szomorúan hallottuk a hírt, melyben tragikus körülmények között elhunyt egy motoros társunk, Kenéz Imre, aki motoros rendőrként vigyázott az utakra. Többek között ezért döntöttünk úgy, hogy a megszokottaktól eltérő módon emlékezünk meg Imréről, és szervezünk egy nagy szezonzáró motoros felvonulást, megemlékezéssel egybekötve…

Valóban egy vidám FMP-s szezonzáró felvonulást szervezünk Szegeden október 28-ára, hogy mosolyogva tegyük el vasainkat a hideg téli napokra, de mindenképp a tiszteletadásról is szól ez a nap. Nagyon megtisztelő, sokan kerestetek bennünket, hogy részt vennétek a felvonuláson és sokaknak tetszik az ötlet, hogy eme módját választottuk a lebonyolításnak.

A rendőrséggel egyeztettünk az időpontról, támogatnak bennünket, nagy valószínűséggel ők is jelen lesznek, de a legvégső egyeztetés október 24-én esedékes, így az esetleges korrekció okán azt javasoljuk, hogy 25-étől ismét nézzetek rá az FMP oldalára.

A felvonulás és a megemlékezés kicsit bővebben, melyre várunk minden  robogóst, motorost szeretettel, márkától, köbcentitől és lakhelytől függetlenül!

A szezonzáró felvonulás részletei

Felvonulás időpontja: október 28. (vasárnap)
Gyülekező: Szeged, Huszár Mátyás rakpart 13.30 – 14.00
Indulás: du. 2 órakor
Tempó: robogósoknak is megfelelően
Felvonulás útvonala:
Huszár Mátyás rakpart – Árvízi emlékmű – Dugonics tér – Kálvária sugárút – jobbra Nagy körút- Kossuth Lajos sgt – megálló a Megyeháza parkolójában – Török utca – Mérey utca – Nagykörút és a Kossuth Lajos sgt sarkán a rendőrségnél – Bertalan híd – Sportcsarnok – Belvárosi híd – Széchenyi tér – Nagy Jenő utca – Jobbra Tisza Lajos krt – Felső Tisza part – Etelka sor – Budapesti krt – Rókusi krt – Izabella híd – Fonógyári ú t- Kálvária sgt – Tisza Lajos körút – Árvizi emlékmű felől Huszár Mátyás rakpart

Ilyen is volt: turbós Corvette Stingray Lengyelországból

Lencsés Donát Dániel megnyerte a SuperStreetek nívós nemzetközi versenyét (7,643mp és 293,05km/h)


Balra a két hete szerencsétlenül járt Kenéz Imre rendőr törzszászlós, motoros járőrvezető – jobbra a felvonulás kiindulópontja és az érkezés helyszíne, a szegedi rakpart

Mint látható, megállunk a rendőrség előtt és gyertyát gyújtunk Kenéz Imre tiszteletéül, majd továbbmegyünk a megjelölt útvonalon. A rakpartra érkezést követően terveink szerint 3 órakor elmegyünk a baleset helyszínére, Apátfalvára, és gyújtunk gyertyát itt is, akinek van kedve csatlakozni, azt szívesen vesszük. A tempó a távolság miatt körülbelül 90km/h lesz. Kérjük, hogy tartsuk a cipzár alakzatot és lehetőség szerint egy sávot foglaljunk el, hogy ne zavarjuk a közlekedés többi résztvevőjét! Bukósisak kötelező!

Amit ne hagyjatok otthon: szeretnénk kérni, hogy a motorjaitok bal tükrére helyezzetek fel egy-egy fekete szalagot és ha van rá mód, hozzatok gyertyá(ka)t is annak megfelelően, hogy Apátfalván is szeretnétek-e megemlékezni, valamint most a kipufogók se maradjanak otthon.

A végére pedig egy nagyon szép gesztus: Dr. Bárdos Róbert és Redenszky Attila gyűjtést szerveznek Imre családjának, melyhez bárki csatlakozhat. Lesz a felvonuláson egy lezárt, lepecsételt kis láda náluk, amibe ki-ki elhelyezheti pénzadományát, amennyiben és amilyen mértékben lehetőségei engedik – de természetesen nem kötelező. A ládát Attila és Doki viszik el a családnak, ahová el lehet őket kísérni.

Mint ígértük, mindezek ellenére egy vidám felvonulást tervezünk, így vigyétek a hírt, legyünk a lehető legtöbben, vagyis mindenki hozzon magával még tíz embert!

DennyM is velünk volt – az Ő vezetéstechnikai tanácsait tolmácsolták a közönségnek


A baleset Szegedtől 44 kilométerre, Apátfalván történt – a városi vonulás után a tragédia helyszínére is ellátogatnak

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending