Csatlakozz hozzánk

Blog

Szervizben jártam

Elfolyt a telója a Cagivámnak, hova máshova mehettem volna, mint a Furioso szervizébe

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Elfolyt a telója a Cagivámnak, hova máshova mehettem volna, mint a Furioso szervizébe

Az olasz motorokról általában az a pletkya terjed, hogy kicsit kényesek, és ha úgy gondolják, bármikor képesek produkálni valami problémát. Azt is hallottam, hogy egy olasz motor akkor van rendben, ha valami nincs rendben, de ha éppen véletlenül minden tökéletes, akkor megeszik reggelire a japánokat. Na igen, sokfélét hallani, egyik meg másik oldalról is. A Cagiva Mito-mmal való már négy éves együtt élésem során én is alátámasztom a mendemondákat, mindig meg tud lepni valamivel. Mindazonáltal sosem tudok rá haragudni, imádom!

Ezennel szinte egyszerre merült le az akksi, ugrott le a gyertyapipa, törött el a kartert összefogó hosszanti csavar, csak azért mert vizsgáztatni akartam, elkezdett épphogy csak pislákolni a hátsó lámpa és a tortára habként elfosta magát a jobb oldali telószár szimeringje. Ezekre már csak mosolygok, kell neki egy kis törődés, hát megkapja. A telót szakemberekre akartam bízni és hát kire másra bízhattam volna a kis Cagivát, mint a régi MaxxPower helyére költözött Furioso-ra (egyszer már írtam róluk).

Most már mindenféle márkát szervizelnek, de alapvetően MV Agusta, Ducati és Cagiva szervizként kezdték még nagyon régen. Jártam már náluk nem egyszer, volt olyan bajom, amit -más szervizekkel ellentétben- csak ők tudtak megcsinálni. Szeretek oda járni, mert a szerelők ott szemmel láthatóan nem csak dolgoznak, hanem épp a szenvedélyüknek, a hobbijuknak hódolnak. És ez fontos.

Vettem telószimeringet és olajat és hirtelen beállítottam hozzájuk a SuperBikeZone közvetlen szomszédságába. Nem rég költöztek oda, de már most tele voltak motorokkal. Ettől függetlenül baromi jó fejek voltak és kis várakozás után, bevállalták az én motorom is. Itt jegyezném meg, hogy egyedülálló módon reggel 9-től este fél9-ig nyitva vannak! Sőt, szombaton is várják az ügyfeleket, egészen délután 2-ig. Ezt csak azért írom, mert ha valakinek a kedvencével épp késő délután, vagy a hétvége elején történik valami, akkor szerintem a Furioso szervize az egyetlen a városban, ahová vinni tudják.

A várakozás közben beszélgettem a szerelőkkel, meg a tulajdonossal, na meg nézegettem a motorokat. A Ducati és MV Agusta uralom mellett azért volt néhány japán vas is, de a legnagyobb figyelmet egy talán 1993-as  Ducati 900SS kapta tőlem. Egyrészt mert ritka darab, másrészt mert naaaaagyon meg volt csinálva. A képeken látszik, hogy mennyire.


Felfedeztem pár új motort is. Régen még szalonja is volt a Furioso-nak, talán még onnan maradtak vissza ezek a 0 km-es, de már lerendszámozott darabok. Két Ducati Monster van, egy 1000-es, meg egy S2R, illetve egy Multistrada 1000. Jó áron kínálják őket, szóval megmutatom nektek, talán érdekel valakit. Ha igen, akkor bővebb infót a 061/  270-9213 vagy a 20/ 9784-244-es számon kaphattok róluk. Vagy menjetek el személyesen és nézzétek meg őket: 1037. Bp., Bécsi út 170.

Eladó 0km-es motorok

Ducati Monster 1000

992ccm, 92LE, 92Nm, 188kg, 15l-es tank
2.390.000 Ft

Ducati Monster S2R 800

803ccm, 77LE, 72,6Nm, 173kg, 14l-es tank
2.550.000 FtA képek sajnos nem adják vissza, de ez a Monster igazából narancssárga

Ducati Multistrada 1000

992ccm, 92LE, 92Nm, 196kg, 20l-es tank
2.390.000 Ft

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending