Csatlakozz hozzánk

Újdonság

Szélzaj vége: Alpine MotoSafe bemutató és játék!

Hangos a bukód, zavar a szélzaj, fáj a fejed? Lehet megérné komolyabb füldugóra áldoznod. A legkifinomultabb hazánkban kapható megoldás az Alpine MotoSafe, amiből most nyerhetsz is egy szettet!

Közzétéve

ekkor

alpine motosafe 2014 1
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Akár hisszük, akár nem, a biztonságos motorozás akár azon is múlhat, hogy használsz-e füldugót. A káros zajok kiszűrésével ugyanis hosszabb (és főleg nagy sebességű) motorozás után sem csökken a koncentrációnk, ami ugye az egyik legfontosabb kritériuma életben maradásunknak… A füldugó tehát nem csupán egy “kényelmi extra”, amely komfortosabb utazást tesz lehetővé, hanem jóval több előnye van ennél – ezeket szedtük most össze, egy átgondolt modell kapcsán.

A MotoSafe füldugója megszünteti, pontosabban kiszűri a kellemetlen szélzajt, miközben a minket körülvevő forgalom, a motorhang, esetleg a kommunikátor jobban hallhatóvá válik – hiszen nem lesz, ami elnyomja ezeket a biztonságos közlekedéshez nélkülözhetetlen hangokat. Fejlesztésekor külön figyelmet fordítottak arra, hogy bukósisak viselése esetén is szinte észrevétlen maradjon: kényelmesen illeszkedik a hallójáratba és szűk sisak alatt sem jelentkezik kellemetlen nyomás, még hosszú idejű viselés esetén sem.

 

A kis lamellás fülillesztékek ugyanis egy nagyon hajlékony és tartós anyagból készülnek, amelyek a testhő következtében könnyedén felveszik a hallójárat formáját. A zajszigetelést (vagy szűrést) két hajszálvékony lamellával érik el. Ennek áldásos hatásaként a tervezők szerint megelőzi a fülzúgást, fülsípolást, miközben a fülünk szellőzik is, így nem kelti az elszigeteltség érzését. A hallójárat-izzadás, a nyomás a hallójáratban, amit egy “mezei” füldugó esetén előfordulhat, ennél a típusnál várhatóan nem fog jelentkezni.


A hagyományos füldugóhoz képest jóval kifinomultabb a MotoSafe. Kényelmesebb, egyáltalán nem nyom

Az Alpine minőségi füldugója 8.225 forintba kerül. Ez sem kevés, de az árát az indokolhatja, hogy nem egy egyszerű “dugóként” működik, hanem a MotoSafe inkább egy (kényelmes) szűrő, amely csak a számunkra fontos és élvezetes hangokat hallatjamegelőzve az észrevétlen halláskárosodást, fejfájást, szédülést és a koncentráció csökkenését, amiről már volt szó… Az alapcsomagba tartozik egy pár füldugó (milyen meglepő), két pár cserélgethető (speciálisan motorsporthoz kialakított) szűrő, egy segédeszköz a füldugó behelyezéséhez és egy praktikus, könnyen zsebbe tartható tok, ami a gyújtáskulcsra is felfűzhető.

Említettük a két pár szűrőt. Nos az egyik a zöld, amely a közepes csillapítású szűrő (a legtöbb esetben megfelelő védelmet biztosít). A másik sárga, ez az erős csillapítású megoldás (a zajosabb bukósisakkal rendelkező, vagy tartósan nagy sebességgel közlekedők számára). A legjobban a magas (és egyben legkárosabb) frekvenciákon szűrnek. Az Alpine MotoSafe tehát nem olcsó, de a biztonságunk és az egészségünk mindennél többet érhet – bár el kell mondani, hogy ez az orvosi műanyagból készült füldugó nem tart örökké, de a gyártó szerint – folyamatos tisztítás mellett – olyan 2-3 évig számíthatunk rá.


A szűrők (zöld és sárga) kézzel könnyen cserélhetőek. A készlethez tartozó kulcstartós táskában az épp nem használt szűrőt is magunkkal vihetjük

Bővebb információt a fuldugo.hu oldalon találsz az Alpine MotoSafe-ről (8.225Ft)
Tapasztalataink/méréseink: A NAGY FÜLDUGÓ TESZT

Játssz velünk Facebook oldalunkon, és nyerj Alpine MotoSafe füldugót!
(Tiéd lehet a Füldugó.hu által felajánlott 3 darab MotoSafe füldugó egyike, ajándék bandanaval. Amit tenned kell: oszd meg a Facebook oldalunkon található MotoSafe füldugó posztot, amit a lent látható képpel publikáltunk – a győzteseket is itt hirdetjük majd ki)

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending